Skip to main content

Tweearmige bandieten (001)

05 april 2017

maandag 13 augustus-2012
Nu we het toch over gokken hebben. Er hebben de laatste tijd heel wat lieden uit de top van het bestuurlijk apparaat in Washington DC voortijdig hun warme stoel verlaten. Niet vanwege een vlooienplaag of ander ongemak, maar meestal vanwege financiële perikelen.
Naar nu blijkt is een frisse combinatie van Fed- en OM-smurfen bezig met een onderzoek naar steekdollars, die de GRIEKSE firma Intralot zou hebben betaald aan bestuurders en ambtenaren van DC om voor een paar Amerikaanse dochters een contract van honderden meloenen binnen te slepen. En nu ze toch bezig zijn kijken ze ook meteen even naar ander vormen van corruptie binnen de hoofdstedelijke gokwereld. Zoals het afromen van winsten, vals spelen en het beïnvloeden van uitslagen. Sinds kort hebben wij een levendige belangstelling voor deze jolige praktijken. Ook al omdat Intralot sinds 2008 ook in Nederland opereert. Het regelt de hele operatie van de Lotto en … de Staatsloterij.
Nou is het Amerikaanse onderzoek nog niet zo lang onderweg, dus bewezen is er nog niks. Laat staan dat we hier al de vlag halfstok kunnen hangen. Maar we wachten wel met een groeiende nieuwsgierigheid op de reactie van de Staatsloterij op de vragen die een actieve lezer heeft gesteld naar aanleiding van ons gokalarm in de sage rond financieel jongleur Robert van de Rhee (1). Spannend? You bet.

(1) Zie de afleveringen 423, 424 en 425 van de serie Octopussy op onze Followupsite.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
05 april 2017
Tweearmige bandieten