Skip to main content

maandag 4 augustus-2003
Wij hebben Booz, Allen, Hamilton al eens eerder op de korrel gehad. Bij onze helaas voortijdig gestrande speurtocht naar de financiële perikelen binnen radio 538 aan de vooravond van de frequency-battle in de Nederlandse ether. Waarbij de dure management consultant een half miljoen euro beurde voor het napluizen van een businessplan (zie “Frequent gerommel” aflevering 13 en 14). Op het Londense kantoor werkte tot voor kort prins “plankgas” Constantijn als stratego-expert. De echtgenoot van prinses Brinkhorst, die net op advies haar vader een nieuwe radio heeft aangeschaft, nam nogal plotseling afscheid van zijn internationaal opererende werkgever en is afgelopen vrijdag bij zijn nieuwe baas begonnen. Het ministerie van Buza. Daar is een nieuwe doos met stratego voor hem klaargelegd. Gaat over de betrokkenheid van de gemiddelde Nederlandse boerenleuter bij de Europese samenwerking of zoiets. Nou ja, je bent van de straat. Vraag is wel waarom Constantijn onlangs zo bliksemsnel de vlag streek bij Booz, Allen, Hamilton. Toch een keurige club zou je zeggen. Nou…..Nu in de Amerikaanse pers steeds vaker berichten opduiken dat het Flying Circus dat op 11 september 2001 de Twin Towers veranderde in Ground Zero zou zijn gesponsord door leden van de Saoedische hofhouding, is er tweespalt ontstaan op het Witte Huis. Want ettelijke grote Amerikaanse bedrijven hebben niet zo misselijke belangen in de Saoedische zandbak. En niet alleen op het gebied van de oliewinning en aanverwante takken van sport, maar ook op dat van de nationale veiligheid. Zo wezen wij al eens op de rol van Vinnell, dat de training verzorgt van de veiligheidstroepen van het koninklijk huis en er ondermeer op toeziet dat er geen foto’s worden gemaakt van privé gestoei in de vorstelijke compounds vanaf de openbare weg. Maar ook Booz, Hamilton, Allen behoort tot dit selecte groepje Amerikaanse bedrijven. Zo verwierf het begin mei van dit jaar een order van de Saoedische marine om de modernisering van het interne controle- en communicatiesysteem te begeleiden. Voor een bedragje dat kan uitgroeien naar 95,3 miljoen dollar. Juni vorig jaar begroette de onderneming een nieuwe vice-president: James Woolsey. Ex-opperhoofd van de CIA. Oké, wij zijn notoire ufologen en zien ook met enige graagte conspiracies waar ze niet zijn. Maar die benoeming van Woolsey kan volgens ons niet uit de lucht zijn komen vallen. Het is een van de tekenen die erop wijzen dat in Saoedie-Arabië zwaar weer op til is. Mogelijk begeleid door een paar jihad-tornado’s. Dan kan je als prins maar beter je biezen pakken en je terugtrekken achter een bureautje bij Buza. En mocht zelfs daar onverhoopt het Flying Circus toch een show weggeven kan je om een goede indruk achter te laten altijd nog ferm maar vergeefs in de lucht schieten. Net als opa in 1940.

  • Datum: .

maandag 10 juni-2013
Toeval? Our ass. Analyze this: Baracketeer Obama was aan het lullen met de hoogste Chinese baas. Belangrijkste onderwerp: cyberspionage. En wat gebeurde er? Bimbam, een klokkenluider. Ene Edward Snowden smeet op de keien, dat de Amerikaanse snuffelvehikels in combinatie met een paar Israëlische nerdfirma's god en alleman dagelijks afleggen. Officieel op zoek naar geheime baardactiviteiten. In de praktijk naar total control.
Wat deed Edward daarna? Hij nam drie weken geleden de poten naar Hong Kong (!) en zijn intrek in een suite van een posh hotel. Nou verdiende Edward zo'n twee tonnetjes dollar per jaar, dus hij kan effe vooruit. Maar welke vooruitzichten heeft ie in China? En levert Bejing hem uit aan de USSA als daarom wordt verzocht?
Dat laatste zit er niet in. Edward heeft namelijk een aantal jaartjes voor de CIA gewerkt. Ondermeer in Zwitserland, waar hij eens getuige was van het bewerken van een Zwitserse bankier om toe te treden tot het legertje van assets daar. Interessant in het licht van de Amerikanski's om het Zwitserse bankgeheim te vloeren.
Na zijn werkzaamheden in het land van de tellgangers stapte Edward over naar de firma Booz Allen Hamilton, waar ooit onze reservekoning Constantijn een slordige grijpstuiver verdiende (1). BAH zorgt ondermeer tegen een redelijke vergoeding voor de controle op interne veiligheid van allerlei grote bedrijven en organisaties in de wereld en onderhoudt q.q. nauwe banden met de voornoemde Amerikaanse snuffelvehikels. Wie er dus van achterover valt dat bijvoorbeeld James Clapper, de huidige grote smurf van de Amerikaanse nationale veiligheid, hotemetoot was bij BAH moet binnenkort toch eens naar de dokter. En er zijn meer voorbeelden van dit soort intrigerende communicerende vaten. Komt nog bij, dat de grootste hap van de aandelen in handen is van de Carlyle Group. Een blik vol joekels van ouwe snuffelwurmen dat door ons al vaak in het zonnetje is gezet. Al was het alleen maar omdat ons rijkste pensioenfonds afhankelijk is geraakt van deze stiekeme kruipers en ze zelfs in onze vulles zitten te grutten (2). Kortom, die Snowden kan nog heel nuttig zijn voor de Chinezen in hun strijd tegen het Amerikaanse globalisme. We zullen er zeker nog van horen. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 1 van deze mini-serie dd. 4 augustus 2003 (!).
(2) Hop, hop naar onze zoekmachine.

  • Datum: .

woensdag 12 juni-2013
Het is bijna genant hoe de mainstream in de heisa rond die gozer van Snowden de connectie tussen de Amerikaanse snuffelgemeenschap en de twee betrokken Israëlische nerdbedrijven Verint en Narus onder het hoogpolig moffelt. En zo mogelijk nog genanter is het stelselmatig uit de wind houden van Booz Allen Hamilton, waarvan de aandelen desondanks een ongelooflijke opsodemieter hebben gehad na de revelaties van hun naar Hong Kong uitgeweken bimbamboy. En zonder twijfel zal ook de omzet van een kleine 6 miljard een lichte deuk oplopen. Want je zal klant wezen en je leest in Kleintje Muurkrant, dat de firma die je hebt binnengehaald om je interne veiligheid te toetsen voor de helft vol zit met dubbele nullen van Amerikaanse snuffelclubs (1). Dan ruist er toch langzaam wat twijfel door je hartkleppen.
De vraag is of het daarbij blijft. Want wat zei Snowden tijdens zijn babbel met het Britse dagvod “The Guardian”? Komt ie:

"Ik had toegang tot alle gegevens van iedereen binnen de NSA, de andere inlichtingendiensten, de undercovers elders in de wereld, de assets, de adressen van waaruit de agenten hun werk doen, waar die agenten mee bezig zijn, etcetera. Als ik Amerika echt kwaad had willen doen? Dan had je het hele inlichtingenapparaat in een middag op kunnen doeken”.

Dat laatste was kennelijk dus niet zijn bedoeling. Maar gevoegd bij het feit, dat ie een hele bult materiaal aan de het Britse dagvod “The Guardian” heeft overgedragen en je kan een beetje begrijpen waarom allerlei hoge mieters in hun schoenen staan te pissen. Vooral omdat ze niet weten wat die Snowden nou wel of niet heeft meegenomen. Fuck! Stay tuned.

(1) We gaan er voor het gemak maar vanuit dat onze huidige reservekoning bij Booz Allen Hamilton indertijd geen top secret clearance had bij een of ander snuffelapparaat. Maar de helft van zijn gappies op het werk had die clearance dus wel en dat roept de vraag op of Constantijn een asset was of dat ie door zijn collega's stiekem werd afgetapt.

  • Datum: .

dinsdag 25 juni-2013
We hebben al heel vaak ons psimmetje laten neerdalen in de drabbige wateren van de internationale speurneuzerij. Meestal was de vangst aan de bescheiden kant, maar soms haalden wij een flinke drolbaars naar boven. Tot die laatste categorie behoorden de Israëlische nerd-ondernemingen Comverse, Verint en Amdocs. Op het oog redelijk onschuldige vissen, maar als ze hun bek opendeden schrok je van het kartelige Mossadgebit (1).
In het huidige lawaai rond de massale stiekeme aflegpraktijken van allerlei speurneusorganisaties waarvan lulhannessen als Opstelten en andere toevallige voorbijgangers totaal geen weet hebben is een nieuwe naam opgedoken: NICE Systems. Ook alweer een Israëlische snorder op het gebied van informatie, die niet toevallig onder leiding staat van de ex-CEO Zeevi Bregman van Comverse en aangename betrekkingen onderhoudt met regeringsinstanties in Tel Aviv aka de nulnullen. NICE klopt, veegt en zuigt data uit alle hoeken en gaten van de samenleving en is elke dag 24 uur in de weer voor 80 van de 100 belangrijkste bedrijven in de wereld. En er hangt niet alleen een kwalijk odeurtje van spionage om Zeevi's outfit, maar ook van bedrog. Het zou namelijk zijn cliënten voorzien van toefjes zakelijke voorkennis, onderandere opgedaan uit telefoongesprekken, chats, mails, twitters en andere mogelijkheden om oeverloos te ouwehoeren. En de betrokken cliënten zouden met die toefjes van tijd tot tijd nice slagjes slaan. Het mag niet, maar het werkt wel.

Btw: Nice Systems is ook uiterst actief in Nederland. Zo werkt het bijvoorbeeld aan een nieuw incidentmanagementsysteem voor de NS. Om veilig en vlug weer terug te brengen op het spoor. Voordelig wordt het nooit meer, maar je kan niet alles hebben. Oh, en als u ondanks de goede werken van NICE toch weer vrolijk staat te kankeren op de NS of staat te pissen tegen een praatpaal dan kan dat zomaar worden vastgelegd. En dat kan nooit in uw voordeel zijn. U bent gewaarschuwd. Stay tuned.

(1) Alledrie te bewonderen in onze portrettengalerij die via de draaideur van ons zoekapparaat kostenloos te betreden is.

  • Datum: .

zondag 10 november-2013
Volgens het weekvod Vrij Nederland heeft de Israëlische woelfirma NICE een ordertje gekregen van de AIVD en de MIVD. Het gaat om de leverantie van een fijnmazig sleepnet om onze digitale activiteiten beter in de kieren te kunnen houden. Als smoes zal de bestrijding van de door onze vrienden aan de overkant van de plas gekweekte jihadbaarden wel naar voren worden geschoven. Maar in de praktijk zal het betekenen dat bijvoorbeeld je bestelling van een pietenpak of een fleurige Ajaxdildo ook wordt vastgelegd. Wat de twee Plasjes op respectievelijk Binnenlandse Zaken en Defensie daar mee motten is ons een raadsel, maar ze zijn al wel zo vrij geweest om met de huidige wetgeving hun reet af te vegen. Nou ja, je hoort bij de Nine Eyes in de wereld of niet.
Overigens lijkt de keus niet helemaal toevallig. Wij meldden namelijk al eerder dat NICE een tijdje geleden door de NS naar binnen is getrokken om de incidentenbestrijding te moderniseren (1). Als in het takenpakket van de speurkeppeltjes nou ook eens het voorkomen van het o zo enge Westerborksyndroom in overvolle treintjes zou kunnen worden binnengesmokkeld, krijgen we misschien toch nog enig begrip voor hun aanwezigheid op ons spoor. En dan maar bidden dat ze niet kiezen voor de Aziatische oplossing: bij grote drukte plaatsnemen op het dak van de wagon. Stay tuned.

(1) Wat NICE nog meer in zijn kladboekje heeft staan? Zie aflevering 4 van deze serie dd. 25 juni 2013

  • Datum: .

Hatseflats. Weer een koelie van de firma Booz Allen Hamilton bij de kloten gevat. Ene Harold Martin III. Een ouwe luitenant van de Amerikaanse marine met top secret clearance bij de NSA. Net als Edward Snowden indertijd. Toen de FBI eind augustus bij Martin aflevering drie binnenviel troffen ze geheime documenten aan. Op zich misschien nog geen ramp, maar de federale snuffelsmurfen zijn bang, dat ie ook de broncode heeft gejat die de NSA in elkaar heeft gefrutseld om digitaal in te breken bij Rusland, China, Iran en Noord-Korea. En dat is minder grappig. Daarnaast nam de aandelenkoers van Booz Allen na het bekend worden van deze potentiële ramp opnieuw een frisse duik en ook dat wordt niet als grappig ervaren. Kortom, de ouwe werkgever van de jaarlijks op de derde dinsdag van september naar ons zwaaiende prins Constantijn zit met een verse portie rotte peren. Vinden we dat erg? Vinden we niet erg. Stay tuned.

  • Datum: .

En wij maar denken dat het meeviel. Mooi niet. Vandaag verschijnt de schielijk ontslagen Booz Allan Hamilton-bolleboos Harold Thomas Martin voor de kadi (1). Om te horen waarvan hij nou precies wordt beschuldigd. Nou, dat is niet zo'n beetje als we goed zijn ingelicht. Wroetsmurfen van de NSA gaan ervan uit dat ie in de afgelopen 20 jaar zeker vijftig terabytes aan geheim materiaal van de NSA heeft verzameld. Schijnt nogal veul te zijn. Beveiliging? Uuuuh. Tsja, daar zeg je zo wat. Tot de pareltjes van het gejatte materiaal behoren ondermeer de operationele plannen die het Puzzel Palace had ontwikkeld om Putin en zijn aanhang eens lekker te gaan hacken. Als een soort tit-for-tat als gevolg van het onbewezen Russische hacken van Hellary en haar Democratische partijvehikels. Vraag is of Harold een deel van zijn verworven materiaal naar de vijand heeft doorgeduwd. Kan dus nog heel spannend worden. Misschien wel stuff voor een nieuwe fillem van DiCaprio. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 6 dd. 6 oktober 2016.

  • Datum: .

Hoe het met Harold Thomas Martin gaat? Goed dat u het vraagt. Nou, niet zo best. Volgens snuffelsmurfen zou de voormalige Booz-boy namelijk over de telefoon met Ruskies hebben geconverseerd en aan een LOI-cursus Russisch zijn begonnen. Nog zo erg niet, maar in de oceaan aan materiaal dat ie bij de NSA had weggesmokkeld zaten ook de namen van Amerikaanse geheimsmurfen die in het buitenland met hun werk bezig waren. Nee, niet alleen de codenamen. Gewoon, zoals ze heten als ze een Big Mac en een Bud naar binnen zitten te werken. Levensgevaarlijk dus. En dan bedoelen we niet die Big Mac en die Bud. Kijk, als je willens en wetens een hele stoot puntmutsen van de CIA prijs geeft om te voorkomen dat lucratieve deep state operaties bedekt blijven, nou vooruit (1). Maar als een of andere oetlul van Booz Allan Hamilton in de voetsporen van voormalig collega Snowden dreigt te treden, dat is wat anders. Die gaat voor heel lang onder de douche met een glad stukkie zeep. Sterkte Harold. Stay tuned.

(1) Zie het gevalletje rond oud-CIA agente Valerie Plame in de serie “Cold Turkey op onze Followup-site.

  • Datum: .