Skip to main content

Thanks no booz (004)

02 maart 2017

dinsdag 25 juni-2013
We hebben al heel vaak ons psimmetje laten neerdalen in de drabbige wateren van de internationale speurneuzerij. Meestal was de vangst aan de bescheiden kant, maar soms haalden wij een flinke drolbaars naar boven. Tot die laatste categorie behoorden de Israëlische nerd-ondernemingen Comverse, Verint en Amdocs. Op het oog redelijk onschuldige vissen, maar als ze hun bek opendeden schrok je van het kartelige Mossadgebit (1).
In het huidige lawaai rond de massale stiekeme aflegpraktijken van allerlei speurneusorganisaties waarvan lulhannessen als Opstelten en andere toevallige voorbijgangers totaal geen weet hebben is een nieuwe naam opgedoken: NICE Systems. Ook alweer een Israëlische snorder op het gebied van informatie, die niet toevallig onder leiding staat van de ex-CEO Zeevi Bregman van Comverse en aangename betrekkingen onderhoudt met regeringsinstanties in Tel Aviv aka de nulnullen. NICE klopt, veegt en zuigt data uit alle hoeken en gaten van de samenleving en is elke dag 24 uur in de weer voor 80 van de 100 belangrijkste bedrijven in de wereld. En er hangt niet alleen een kwalijk odeurtje van spionage om Zeevi's outfit, maar ook van bedrog. Het zou namelijk zijn cliënten voorzien van toefjes zakelijke voorkennis, onderandere opgedaan uit telefoongesprekken, chats, mails, twitters en andere mogelijkheden om oeverloos te ouwehoeren. En de betrokken cliënten zouden met die toefjes van tijd tot tijd nice slagjes slaan. Het mag niet, maar het werkt wel.

Btw: Nice Systems is ook uiterst actief in Nederland. Zo werkt het bijvoorbeeld aan een nieuw incidentmanagementsysteem voor de NS. Om veilig en vlug weer terug te brengen op het spoor. Voordelig wordt het nooit meer, maar je kan niet alles hebben. Oh, en als u ondanks de goede werken van NICE toch weer vrolijk staat te kankeren op de NS of staat te pissen tegen een praatpaal dan kan dat zomaar worden vastgelegd. En dat kan nooit in uw voordeel zijn. U bent gewaarschuwd. Stay tuned.

(1) Alledrie te bewonderen in onze portrettengalerij die via de draaideur van ons zoekapparaat kostenloos te betreden is.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 maart 2017
Thanks no booz