Skip to main content

Wij zijn in verwachting. Van nieuwe openbaringen uit de rijke subversieve voorraad van voormalig Interdoctor Peter van Haperen. Ondermeer over de manier waarop zijn collega's bij de “De Dienst” aan hun pensioen kwamen. Voor Nederlandse begrippen vrij een vrij weelderig pensioen, maar in vergelijking tot de bedragen waarover een beroemde Duitse collega kon beschikken een beschamend bedragje. De 77-jarige Werner Mauss bleek namelijk her en der appeltjes voor de dorst ter waarde van tientallen meloenen te hebben weggestouwd. Daar kwam de blauwe brigade achter en u weet wat dat betekent. Werner kreeg een proces aan zijn Maussloch wegens het ontduiken van inkomstenbelasting. Dat proces loopt op zijn end en hier kunt u lezen hoe het ervoor staat. Stay tuned.

  • Datum: .

Geriatrisch specialist Emmanuel Macron kan op zijn kop gaan staan. En met hem nog een zootje megalomane Bob-de-bouwers van het Vierde Rijk. Die koesteren al een tijdje het waanidee om een Europees leger te formeren. Denk je met een beetje kwaaie wil al gauw aan een blauwdruk van de Waffen SS, maar misschien is dat zwart kijken. Hoop je vervolgens dat het daarbij voorlopig blijft, wat doet Emmanuel? Die gaat een stapje verder en openbaart aan ons zijn volgende natte Nappiedroom: een Europese inlichtingendienst. Daarop hebben deze week notabene twee Duitse grote snuffelsmurfen op gereageerd. Ze zien er gar nichts in. Lees dit artikel op uw gemakkie, maar blijf alert. Stay tuned.

  • Datum: .

Het viel niet tegen. De legendarische 77-jarige Duitse geheimschrijver Werner Mauss heeft twee jaar voorwaardelijke kerkerstraf gekregen. Daarnaast moet ie van de kadi twee tonnetjes storten in een spaarvarken van een weldoenersorganisatie naar keuze. En dat alles omdat ie geheel volgens het handboek der geheimschrijverij de Duitse blauwe brievenbrigade niet aan de neus had gehangen dat ie nog ergens 50 meloen bewaarde (1). Volgens de oude vos daarop gestort door buitenlandse opdrachtgevers in verband met allerlei diepduikprojecten. Een van die opdrachtgevers was een smurf van de Mossad. Maar die kon en mocht niet open en bloot getuigen. Hij wilde desnoods wel een verklaring op papier aanreiken vanuit Israël, maar dat vond de kadi niet toereikend. Zo'n vodje papier kon per saldo overal vandaan komen, nietwaar. Daarmee kon Werner weer terug in de schaduw. Altijd beducht voor een aanslag. Nu ook van de blauwe brievenbrigade. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 1 dd. 19 september 2017

  • Datum: .

Harvey vreest kennelijk dat in Hollyweed de onderste Weinstein straks ook nog boven komt. En dat heeft ie even liever niet. Dus wat doet de hoofdpersoon van de film “The man who walked behind his dick”? Hij huurt een heel stel snuffelaars in. Van twee bekende firma's op dit terrein: Kroll en Black Cube (1). Om zoveel mogelijk bezwarend materiaal te verzamelen over al die dames die zich al onder het banier van de Grab-Harvey-movement hebben geschaard en/of misschien nog zullen scharen. Nou is de reputatie van Kroll door ons al eens vergeleken met een natte dweil, maar die van de met voormalige topmossadjes gevulde Black Cube was in onze annalen nog maagdelijk. En dat terwijl een van de louche zaakjes waarbij dit internationale snuffelbureau een rol achter de lange lappen speelde wel degelijk in onze koplampen heeft gebivakkeerd. Dat was in de nasleep van de affaire rond de Kaupthing Bank toen de gebroeders Vincent en Robert T(s)chenguiz een Londense kerker binnenzeilden wegens vermeend gerotzooi met aandelen van het omgevallen IJslandse spaarvarken (2). Om erger te voorkomen huurden ze een handje Israëlische duisterlingen van Black Cube in en die wisten de gebroeders vrij soepel van het haakje te halen. Het officiële Britse onderzoeksteam had vormfouten gemaakt. Hoe kom je erop. Toen Vincent en Robbedoes weer gewoon over straat konden gingen ze meteen in de tegenaanval, eisten schadevergoeding van de Britse staat en hengelden een paar meloen Pond binnen. Kwam goed uit, want ze hadden nog een rekeningetje open staan bij Black Cube. Als u denkt dat de boekhouder van die snuffelfirma in no time de vreugdeklokken kon laten beieren weet u niet hoe het toegaat in de serieuze poenwereld. Er moest nog heel wat water door de Thames voordat het boek Tchenguiz gesloten kon worden.
Wil overigens niet zeggen dat de gebroeders ernstige krentenwegers waren. Zoals eerder al eens beschreven organiseerden ze af en toen best wel eens een feestje. En daar was ook altijd het in die tijd redelijk bekende Nederlandse fuifnummer Haddou Hadi-Levi bij (3). Een Nederlands tintje is nooit weg. Van Harvey naar Haddou, waar vind je dat nog? Stay tuned.

(1) Ploegt u maar even dit artikel door.
(2) Zie deze serie.
(3) Raadpleeg voor Haddou onderandere de gouwe ouwe serie Octopussy.

  • Datum: .