Skip to main content

vrijdag 1 juli-2005
Wij kennen hem niet persoonlijk, die Marcel Boekhoorn. Nummer 50 op de rijke stinkerslijst van Quote met een geschat eigen vermogen van 320 miljoen euro. Maar hij doet in ieder geval zijn best om een beetje leuk over te komen. Is goed voor zijn konijnen en andere wildsoorten in zijn eigen Ouwehand’s dierenpark. Is goed voor het ploeterend wild op het knollenveld van de voetbalclub NEC. Is goed voor het aangeschoten wild van Ahold in de persoon van Cees van der Hoeven. En toert af en toe wild in het rond met een oer-Hollandse Spyker. Popie gozer zou je zeggen.
Op 15 oktober van het vorig jaar vergrootte Marcel zijn aandelenpakket Telfort tot meer dan vijftig procent. Betaalde hij gewoon uit zijn kontzak. Deze week stootte hij de hele boel voor een schamele 980 miljoen door naar de KPN. In contanten. Met nog een bonus in het verschiet van maximaal 140 miljoen als Telfort het een beetje fatsoenlijk blijft doen in de nabije toekomst.
Mede-verantwoordelijk voor dit kunstje, dat Marcel zonder twijfel een boost zal geven op voornoemde rijke stinkerslijst, was zonder twijfel Cees van der Hoeven. Marcel’s directeur investeringsportefeuille, die volgend jaar voor de kadi mag verschijnen voor het jarenlange koken van de Aholdboeken volgens het recept van de Enron-cuisine.
Zoals zo vaak bij selfmade millionaires hangt ook om Boekhoorn een zweem van romantiek. Hij heeft namelijk zijn eerste grote geld verdiend met de productie van sigarenkistjes. In de Dominicaanse Republiek. Niet zomaar van die ordinaire kutkistjes, maar mooie om er voorzichtig Davidoffs in neer te vleien. Wil overigens niet zeggen dat Marcel géén kutkistjes in elkaar laat flansen, maar dat is veel later gekomen. In Nicaragua.
En dat brengt ons bij waar we wezen willen. Er blijkt namelijk een zakelijke liaison te zijn met twee heren die eveneens hun vleugels hebben uitgeslagen in het Caraïbisch gebied. Heren die wij al eerder in de serie “Fecundo à la Schorsy” op de korrel hebben gehad: Sjef Hendriks en Aad van Wezel van de firma JMH (1). Te leuk om zo maar te laten passeren. Dus... stay tuned.

(1). Zie de Followup-site onder Fecundo – Costa Rica

  • Datum: .

maandag 4 juli-2005
Volgens de Middelburger Jan Schorsy hadden de heren Aad van Wezel en Jozefus Maria Hendriks van de firma JMH er met de Stichting Vicus een zootje van gemaakt. Bij die stichting kwamen de inleggelden terecht van de luitjes die graag wilden investeren in sinaasappelenbongerds in Costa Rica. Ondanks of misschien dankzij het feit dat zowel Aad als Jozefus masters of financial planning waren volgde al vrij snel nadat zij in 2000 bij Vicus waren binnengestapt als registeraccountants een aanvaring met de waakhonden van de AMF die een lieve euroduit kostte. Noodgedwongen volgden er organisatorisch de nodige aanpassingen. Overigens niet alleen voortvloeiend uit 't AMF-debacle maar ook uit de hebzucht van Aad en Jozefus, die na een bezoekje aan Costa Rica graag wilden participeren in het sinaasappelengebeuren. Daartoe zou het op Curacao gevestigde Sandia Investments NV worden gebruikt, maar de effectuering van het kunststuk zou zijn uitgebleven. Niettemin zouden volgens insiders wel degelijk de beheersvergoedingen in de ingewikkelde zaak rond Vicus en New World Products naar de rekening van Sandia zijn overgeboekt (1).
Sandia Investments maakt onderdeel uit van een leuke kerstboom die als piek de BV Cervinia kent. En die kerstboom staat weer in een bosje waarin we ondermeer de namen van ING Prena BV, ING Trust BV, STF International BV (van JMH in Barendrecht) en Inter Europees Beheer BVBA voorbij zien schuiven. Dat laatste vehikel staat genoteerd op een adres in het Vlaamse Kalmthout en op datzelfde adres woont onze Aad van Wezel. Dat op zich is al heel leuk, maar we kunnen het nog leuker voor u maken. Want de enige aandeelhouder van Cervinia BV is Ramphastos Investments BV op het adres Groningensingel 1, etage 10 in Arnhem. En Ramphastos wordt bestuurd door Boekhoorn M & A BV.
Zo we zijn thuis. De man die blijkbaar al geruime tijd een dikke vinger heeft in de sinaasappelenpulp die elders in onze kolommen uitgebreid is geëtaleerd, is blijkbaar niemand anders dan Marcel Boekhoorn. De sigarenkistenboer. De man van Telfort. En last but not least de man van Dipro BV. Een leeg vehikel dat eveneens onder Cervinia thuishoort en dat nummer 50 van de Quotelijst gebruikte in de affaire rond de merkwaardig aan zijn einde gekomen uitvinder Jan Sloot en diens Digital Coding System. Mogen we u een sigaartje aanbieden? Stay tuned.

(1) Zie “Fecundo à la Schorsy”

  • Datum: .

dinsdag 22 november-2011
Naar schatting halen vetleren brommerbendes in Kopenhagen ruim 200 meloen euro's per jaar op bij de illegale verkoop van softverwarrende middelen. Vinden B & W drie keer niks en dat geldt ook voor onze coffeeshops en onze gedoogconstructie. Het stadsbestuur heeft nu met ruime meerderheid toestemming van de Raad gekregen om een rigoureus plan naar het parlement te sturen. Daar gaan ze begin volgend jaar mee stoeien. Het houdt in, dat de import cq. de teelt van wiet legaal wordt en dat de staat de retail naar zich toetrekt via dertig à veertig wietshops. Kassa. En je neemt de brommerboys flink wat benzine uit de tank. Of je ook koters van onder de tien of zo moet toelaten is nog onderwerp van discussie.
Deze dans(k)evise klinkt in ieder geval heel wat beter dan dat atonale gekut van Bulle Opstelten en Hiep Teeven. Met hun discriminerende pasjes en lidmaatschappen. Ook op dit terrein liepen we voorop. Maar ook hier hebben we de tram gemist. Oh, rijdt ie niet? Fuck, we waren op weg naar Kopenhagen.

  • Datum: .

woensdag 15 februari-2012
In het land van Obomba loopt een Drugs Czar rond. Da's een duurbetaalde meneer die de War on Drugs moet goedpraten. En vooral de jeugd erop moet wijzen dat je beter geen sigaartje kan opsteken of iets anders verwarrends als ontbijt. Dat doet ie met filmpjes die via de glazen tiet of andere sociale machtsmiddelen over de USSA worden uitgestort. Dit is een hele mooie. Niet aan te raaien als je in een rolstoel zit.

  • Datum: .

maandag 5 maart-2012
Vroeger wonnen we met foebele nog wel eens een Europacup. Vroeger hadden we de grootste wereldhaven. Vroeger hadden we het beste pensioenstelsel ter wereld. Vroeger liepen we voorop met ons drugsbeleid.
O, nu we het daar toch over hebben. In Spanje is olé uit het woordenboek geschrapt. Het gaat daar zwaar naadje en hele dorpen gaan stilletjes naar de gallemiezen. Neem bijvoorbeeld Serra de Cardo in Catalonië. Trabajo nada, de hangplekken zijn mudjevol, dus met name de jongeren trekken aan hun stutten. Om te voorkomen dat het durrep in één groot bejaardenhuis verandert heeft de gemeenteraad besloten om grond te verpachten aan een avontuurlijke firma uit Barcelona. Die gaat daar wiet op verbouwen om bijvoorbeeld de strijd aan te binden met prozac, valium en andere chemische narigheid. Bovendien zorgt dat initiatief voor de cakenodige werkgelegenheid in Serra de Cardo.
Spanje lijkt daarmee de kant op te gaan van hun westerburen, die hun neus vol hadden van war on drugs en andere straffe uitvindingen van de USSA op dit gebied en nu het vooruitstrevendste drugsbeleid ter wereld koesteren. Zonder dat dat heeft geleid tot een massale bedevaart van sigarenliefhebbers, snorkelaars en liefhebbers van andere experimenten richting Lissabon.
Dus ook op dit terrein wordt onze eerste plaats als het liberaalste land op het gebied van gedoseerde middelen naar de kloten geholpen. Blote benen door een congsie van Ruttelaars en neo-nali's, die ons opschepen met pasjes, ledenlijsten, smurfeninvallen en zwaardere straffen. Laissez faire, laissez aller? Alleen voor bankiers en andere geldwolven.

  • Datum: .

dinsdag 20 december-2011
Zitten wij nog opgescheept met Bul Opstelten en Hiep Teeven en hun mallotige pasjesplannen voor liefhebbers van een sigaartje, in Baskenland zijn ze wijzer.
Daar komt binnenkort een nieuwe wet in stemming. Als die wordt aangenomen -en daar ziet het wel naar uit- dan worden daar voortaan de kweek, de distributie en de consumptie door de staat geregeld. De wet zal ook voorzien in preventiemaatregelen en medische begeleiding als je te far out bent geraakt.
Voor Maastricht en omstreken een hele opluchting. Kunnen die Franse toeristen eindelijk ergens anders terecht.

  • Datum: .

donderdag 12 december-2013
Is het u ontgaan? Nou bij deze dan: Uruguay heeft de kweek en de verkoop van wiet gelegaliseerd en de staat gaat daar dus de hele keten van stekkie tot en met toonbank verzorgen. Om de invloed van de kartels op dit terrein in te perken. Ieder weldenkend mens roept enthousiast olé. Maar weldenkende mensen zijn blijkbaar niet te vinden bij de VN. Een vehikel binnen die organisatie dat dit soort zaken controleert (de INCB) heeft namelijk direct gedreigd met sancties als Uruguay de wet in werking stelt. Die is namelijk strijdig met de onder druk van de USSA tot stand gekomen Single Convention uit 1961. Gaat niet over ongetrouwde dames en heren, maar is een overeenkomst tussen de aangesloten landen waarbij alles wat wiet is als crimineel wordt bestempeld.
Nou heeft die INCB recentelijk al een paar keer een zeperd geladen toen verschillende staten binnen de USSA dezelfde richting insloegen als Uruguay nu. Kregen ze wel te maken met gezeik vanuit Washington. Maar sancties van de INCB? No way, José. Nu het om de eerste nationale staat gaat die bovendien lid is van de VN kunnen die sancties misschien body krijgen. Vooral ook, omdat goed voorbeeld goed volgen kan inhouden en dat zien de spaarzame rijken op deze aarde niet zitten. Het zou namelijk nadelig zijn voor de gezondheid van de door hullie beheerde spaarvarkens, die hun spek voor een deel te danken hebben aan de handel in verwarrende middelen. Dus Uruguay, effe dimmen.
Weten we trouwens meteen waarom Ivo en Fredje zo fanatiek bezig zijn om elk initiatief tot legalisering van wiet tegen te gaan. Het gaat hun opdrachtgevers poen kosten. Zo plat kunnen dit soort dingen zijn.

  • Datum: .