Skip to main content

Verboden sigaartjes

donderdag 12 december-2013
Is het u ontgaan? Nou bij deze dan: Uruguay heeft de kweek en de verkoop van wiet gelegaliseerd en de staat gaat daar dus de hele keten van stekkie tot en met toonbank verzorgen. Om de invloed van de kartels op dit terrein in te perken. Ieder weldenkend mens roept enthousiast olé. Maar weldenkende mensen zijn blijkbaar niet te vinden bij de VN. Een vehikel binnen die organisatie dat dit soort zaken controleert (de INCB) heeft namelijk direct gedreigd met sancties als Uruguay de wet in werking stelt. Die is namelijk strijdig met de onder druk van de USSA tot stand gekomen Single Convention uit 1961. Gaat niet over ongetrouwde dames en heren, maar is een overeenkomst tussen de aangesloten landen waarbij alles wat wiet is als crimineel wordt bestempeld.
Nou heeft die INCB recentelijk al een paar keer een zeperd geladen toen verschillende staten binnen de USSA dezelfde richting insloegen als Uruguay nu. Kregen ze wel te maken met gezeik vanuit Washington. Maar sancties van de INCB? No way, José. Nu het om de eerste nationale staat gaat die bovendien lid is van de VN kunnen die sancties misschien body krijgen. Vooral ook, omdat goed voorbeeld goed volgen kan inhouden en dat zien de spaarzame rijken op deze aarde niet zitten. Het zou namelijk nadelig zijn voor de gezondheid van de door hullie beheerde spaarvarkens, die hun spek voor een deel te danken hebben aan de handel in verwarrende middelen. Dus Uruguay, effe dimmen.
Weten we trouwens meteen waarom Ivo en Fredje zo fanatiek bezig zijn om elk initiatief tot legalisering van wiet tegen te gaan. Het gaat hun opdrachtgevers poen kosten. Zo plat kunnen dit soort dingen zijn.

Klik hier om uw reactie toe te voegen