Skip to main content

vrijdag 28 januari-2011
Onze neo-nalileider Bibi Wilders moet zich te barsten lachen. Onder de slogan "eigen smurfen eerst" stemt hij tegen de nieuwe missie naar Afghanistan. Geheel conform de vox populi. En wat doen zijn collega's van Drolbaarzen '66 en Groen Rechts? Die hebben schijt aan dat geluid en stellen gedoogpremier Rukke in staat om aan te schuiven bij de G20 en mevrouw Sap te noteren als Nederlandse kandidaat voor het NAVO-leiderschap als die Deense meneer is opgerot.
Gelukkig krijgen ze in Kunduz dankzij Pechtold en Sappie nu op redelijke termijn een keurig opgeleid smurfencorps. Kunnen ze straks eindelijk controleren of een kameel op tijd zijn APK'tje heeft gehad. Of er in een meermanskroeg gerookt wordt. Of een coffeeshop wel 300 meter van een nabijgelegen schooltje is gevestigd. Of op dat schooltje wel alle ingeschreven koters aanwezig zijn. Of binnen Kunduzze gezinnen de vrouwen worden afgetuigd. Etcetera etcetera. Verder worden de nieuwe smurfen ingezet bij de drugsbestrijding. Wil niet zeggen, dat als ze een hero-karavaan aantreffen of een fabriekje dat voor een relatie in Kosovo of Albanië met een ordertje bezig is, meteen hun gun mogen gebruiken. Want voor je het weet heb je oorlog. En dat mag niet. Nee, in dergelijke gevallen moeten ze met hun voortreffelijke C2000 apparatuur militaire hulp inroepen. En dat geldt ook bij een onverhoopte confrontatie met fanatiek baardvolk. Wuiven en als de sodemieter bellen. Mocht dan door een slechte verbinding of zo ineens de brandweer verschijnen in plaats van gevechtswagens, niet meteen gaan liggen te zeiken. Gewoon de wapens neerleggen en wegrennen.
Tuurlijk duurt het effe voor die opgepimpte Afghaanse leesplankjes dat allemaal onder de knieën hebben. En dat zal dooien, gewonden en meloenen kosten. Maar we zijn er zeker van dat we ergens in 2015, als Bibi al lang en breed in het premierzadel is geholpen, trots kunnen terugkijken op dit besluit. Waar een klein land groot in kan zijn.

  • Datum: .

zondag 29 januari-2012
Mark Hip Hop denkt na zijn tweedaagse tripje naar Davos misschien nog steeds, dat armoede niet voorkomt achter de duinen. En als ie maar flink blijft lachen en zwaaien Jan met de ijsmuts achter hem aan blijft hobbelen. Nou, dan moet ie toch voorzichtig om zich heen gaan kijken, want de wind lijkt wat te draaien. Steeds meer luitjes gaan blijkbaar inzien, dat Hip Hop's bovenmeesters verantwoordelijk zijn voor de shit waar we in zitten. En dat een aan ADHD lijdende neo-nali als Bibi Wilders dezelfde bovenmeesters heeft als Hip Hop. Vandaar de electorale overstap naar het schooltje aan de overkant en de goeie CITO-cijfers in het klasje van Emiel Roemers.
Gelukkig zitten er op dat schooltje van Emiel cs. sinds jaar en dag lieden, die afkomstig zijn uit een koekoeksnest en liever spelen met de leerlingen van de overkant dan die van hun eigen schooltje. Lekker samen progressief en hervormingsgezind pleemobielen in de overblijf, jaloers afgeven op het klasje van Emiel en na een troosteloos gezamenlijk schoolreisje aanstellerig blij doen. In de hoop dat ze worden opgemerkt door de bovenmeesters van Hip Hop en Bibi en van hullie een studiebeursje krijgen voor de volgende vier semesters. Nee, niet om te gedogen, maar om actief mee te koekoeken. Tot ze ook daar uit het nest worden gesodemieterd. Dat heb je met draaikonten.

  • Datum: .

woensdag 1 februari-2012
Fukkerdefuk. Is er een dooie zeerol van de NATO uitgelekt. Daar staat in dat zowel blauwe als groene Afghaanse smurfen samenwerken met de Talibanjers. Dus wat mogen we dan verwachten van de pleemobiele brigade die wij dankzij de meisjes Sap en Peters momenteel opleiden? Dat ze na hun studie Karzai een dikke vinger wensen en overstappen naar de baardencolonne? Da's effe lekker. Het zal ons benieuwen of dit punt het komend weekend ook aan de orde komt tijdens de joeldagen van Oen Links. De missie is binnen die partij al niet popi bij iedereen en een kleine roedel leden is zelfs van plan een motie in te dienen om de opleiding te staken. Nee, niet vanwege de inhoud van bovenstaande dooie zeerol, maar vanwege de imagoschade (!) die de missie voor Oen Links veroorzaakt.
Jolande en Mariko hebben het aannemen van de motie al afgeraden. Logisch, je kan niet de ene week roepen, dat je haast van blijdschap uit je broek gaat over de ontwikkelingen in de Afghaanse speelzaal en de volgende week de boel afblazen. Dat is pas slecht voor het imago. God, wat een gekever. Je zal lid zijn van een partij die links piept en rechts poept.

  • Datum: .

woensdag 22 februari-2012
Het wordt tijd, dat die Jolande Sapbrigade als de sodemieterij aan het werk gaat en het bonnenboekje trekt. Het loopt in Afbaardistan namelijk de spuigaten uit. Eerst pissen Amerikaanse hooligans op een stel dooie supporters van een andere club. Vervolgens denken een stel andere hooligans dat ze leuk zijn en laten een SS-vlag wapperen, noemen hun thuisbasis "Arisch" en verbranden tenslotte uit verveling maar een verzameling gebonden clubkrantjes van de jarenlange aartsvijanden. Roept de voorganger van deze F-side wel gauw sorry en kondigt aan dat de betrokken hooligans aan een cursusinfuus met koraniline zullen worden gelegd, maar wat moet je daarvan verwachten? No hole, laat staan in one. Het enige middel dat zeker werkt is de club terugtrekken uit de competitie. Tot dat moment zit er niks anders op dan die gasten zwaar op de bon te flikkeren. Kom op Sappies, aan de slag.

  • Datum: .

dinsdag 28 augustus-2012
Fijn hè? Dat we nu met zijn allen mede dankzij juf Sap al meer dan tien jaar bezig zijn om die baarden in Kabul en verre omtrek te leren hoe democratie werkt, dat ze beter bloemkool kunnen verbouwen dan papavers en dat hun normen en waarden thuishoren in de middeleeuwen.
Natuurlijk gaat er bij al dat lesgeven wel eens wat mis. Neem bijvoorbeeld dat plukje jonge leerkrachten dat vorig jaar bij hoge nood zijn toevlucht nam tot een nummertje wildpissen bij afwezigheid van een huisje met een hartje in de deur. Wat denk je? Net op de plek waar ze stonden te lekken lagen een paar Afbaardse lijken. Die kom je hier en daar wel eens tegen als je les geeft in afgelegen gebieden. Maar meteen een heisa. Wil je niet weten. Dus wij netjes aan stamoudste Karzai uitgelegd hoe wij in het westen zulke varkentjes wassen. We stellen een diepgaand onderzoek in. Om te kijken of en hoe wij de betrokken leerkrachten moeten straffen. Na anderhalf jaar laten we dan aan de stamoudste weten dat ze een “foei”–notitie krijgen in de rechterkolom van hun conduitestaat. Dat zal ze leren.
Hetzelfde geldt voor wat al te enthousiaste brengers van het westerse licht die vorig jaar op het vliegveld van Bagram in de veronderstelling verkeerden dat een buitgemaakte verzameling van ruim honderd schier onleesbare boeken pedofiele passages bevatten. Waar die veronderstelling vandaan kwam mag Allah weten, maar om een voorbeeld te stellen staken ze die boeken in de brand. En opnieuw een fokking heisa. Niet van deze tijd. Bleken het Korans te zijn. Zet dat er dan gewoon leesbaar op, dan kan niemand zich vergissen. Maar goed, ook dat biggetje is nu door de wasstraat gegaan. Kunnen we ons tenminste weer voor de volle honderd procent concentreren op onze missie. Groetjes aan juf Sap. Doei. Stay tuned.

  • Datum: .

vrijdag 31 augustus-2012
Nee, weet je wat me moeten doen? We moeten een stel broskopjes naar Afbaardistan sturen om daar luitjes die toch geen reet te doen hebben op te leiden tot politieagent. Analfabeten? Geen probleem. Rukken we een paar dozen pleemobiel open en leggen uit wat ze moeten doen als er een talibanjer zijn neus tegen het raam drukt. En voor leren schieten heb je ook geen leesplankje nodig. Helemaal waar, maar wat nou als ze dat eenmaal hebben geleerd? De huidige opperbaard heeft onlangs verklaard dat zijn discipelen via die opleidingscursussen al diep zijn doorgedrongen binnen de contreien van Karzai’s nieuwe groene en blauwe handhavers van de nationale veiligheid. En hij lult niet uit zijn kinharen. Gisteren raakten wij nog droevig gestemd bij het bericht dat vijf Australische NATO-nalen waren gekeeld door Afbaardse cursisten en pas afgestudeerden. Dat brengt het totaal dit jaar op 47 en daar zal het niet bij blijven. Kunnen we na de verkiezingen, als juf Sap wordt gedwongen om haar mini-sekte onder te brengen bij die van Van der Staaij, onze Kundusjes niet als de dumdum terugfluiten? Voor er ongelukken gebeuren. Stay tuned.

  • Datum: .

donderdag 6 september-2012
Ho. De Amerikanski’s in Afbaardistan zijn even aan de noodrem gaan hangen. Bij het PMVO. Het Pleemobiel Voortgezet Onderwijs. Er bleken teveel leerlingen een verkeerd vijandbeeld te hebben en bij gevolg vermoordden zij her en der hun leraren, de amanuensis, de koffiedames, de schoolbeveiligers, de leveranciers van de leerattributen, de verwarmingsmonteur etcetera etcetera. In plaats van de leerlingen van de concurrerende madrassa’s om zeep te helpen. Bij verschillende scholen zijn de lessen nu tijdelijk stil gezet om met decaan Karzai te overleggen hoe het nu verder moet.
Inmiddels worden onder de afgestudeerden de bokken en de schapen al gescheiden. Bokken waarvan met enige zekerheid kan worden vastgesteld dat ze met het Talibanvirus zijn besmet zeilen meteen een donker hok in. Bokken waaraan wordt getwijfeld krijgen een plekkie op een quarantaineweitje.
Of een dergelijk onderzoek zich ook uitstrekt tot het PMVO-schooltje van juf Sap is bij het ter perse gaan van dit bericht nog niet uitgevogeld. Maar een woordvoerder liet ons weten dat ook daar voorzichtigheid geboden is. Misschien een gezellig keuvelpunt in de Utrechtse verkiezingstent van Dion Bartels (1). Of een punt van contemplatie bij het volgende roeitochtje van Marruk en Jort Bretels. In plaats van “de socialisten komen”.

(1) Zie “Op naar Waterloo” van gisteren.

  • Datum: .

donderdag 8 november-2012
Komen vier smurfen voor de kadi. In Kunduz. Zijn niet opgeleid door onze pleemobiele brigade, maar door Amerikanski’s. Pietsie ruwer volk als je de verhalen mag geloven. Wat je vaak ziet bij het opleiden van eenvoudige lieden: ze nemen de gewoontes en gebruiken van hun leraren aan. Nou hoef je er niet al te zwaar aan te tillen als ze de lokale imam ineens gaan omschrijven als "holy motherfucker", maar daar blijft het niet bij. Deze gang van vier werden bijvoorbeeld voor de kadi gesleept, omdat ze een meisje van 18 hadden gebanged. Ze gingen voor 16 jaar achter het gaas. Ondanks een uiterst inventieve verdediging. Zo mompelde er een dat het betrokken meisje op de nominatie stond om te trouwen met een van zijn collega’s. Het hele gebeuren was dus niet meer geweest dan een kwestie van gelegitimeerd inrijden. En een ander lid van het kwartet ontkende de hele happening zelfs. Volgens hem was het meisje te lelijk om erop te kruipen. Vond de kadi blijkbaar niet steekhoudend.
Volgens de organisatie Human Rights Watch behoort deze gangbang tot een patroon dat nu al schering en inslag is bij de door westerse kanjers opgeleide Afbaardse smurfenmacht. Burgers worden gemolesteerd, voor noppes in een kerker gesodemieterd en gedwongen huis, haard, geit en andere bezittingen af te staan. En bij verzet valt er vrij regelmatig een dodelijk schot. Collateral damage, zoals dat heet.
Er zijn geen specifieke berichten over onze blauwe pupillen in Afbaardistan. Mogelijk dat ze een lichte achterstand hebben door de Sap-methode die onze brigade daar heeft gehanteerd. Maar fout voorbeeld doet fout volgen, dus nog even en we mogen vernemen, dat een Afbaardse smurf met geweld een pleemobieltje in de reet van Karzai heeft geduwd. So? What the fuck? Stay tuned.

  • Datum: .