Skip to main content

Sappig (004)

02 april 2017

dinsdag 28 augustus-2012
Fijn hè? Dat we nu met zijn allen mede dankzij juf Sap al meer dan tien jaar bezig zijn om die baarden in Kabul en verre omtrek te leren hoe democratie werkt, dat ze beter bloemkool kunnen verbouwen dan papavers en dat hun normen en waarden thuishoren in de middeleeuwen.
Natuurlijk gaat er bij al dat lesgeven wel eens wat mis. Neem bijvoorbeeld dat plukje jonge leerkrachten dat vorig jaar bij hoge nood zijn toevlucht nam tot een nummertje wildpissen bij afwezigheid van een huisje met een hartje in de deur. Wat denk je? Net op de plek waar ze stonden te lekken lagen een paar Afbaardse lijken. Die kom je hier en daar wel eens tegen als je les geeft in afgelegen gebieden. Maar meteen een heisa. Wil je niet weten. Dus wij netjes aan stamoudste Karzai uitgelegd hoe wij in het westen zulke varkentjes wassen. We stellen een diepgaand onderzoek in. Om te kijken of en hoe wij de betrokken leerkrachten moeten straffen. Na anderhalf jaar laten we dan aan de stamoudste weten dat ze een “foei”–notitie krijgen in de rechterkolom van hun conduitestaat. Dat zal ze leren.
Hetzelfde geldt voor wat al te enthousiaste brengers van het westerse licht die vorig jaar op het vliegveld van Bagram in de veronderstelling verkeerden dat een buitgemaakte verzameling van ruim honderd schier onleesbare boeken pedofiele passages bevatten. Waar die veronderstelling vandaan kwam mag Allah weten, maar om een voorbeeld te stellen staken ze die boeken in de brand. En opnieuw een fokking heisa. Niet van deze tijd. Bleken het Korans te zijn. Zet dat er dan gewoon leesbaar op, dan kan niemand zich vergissen. Maar goed, ook dat biggetje is nu door de wasstraat gegaan. Kunnen we ons tenminste weer voor de volle honderd procent concentreren op onze missie. Groetjes aan juf Sap. Doei. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2017