Skip to main content

vrijdag 5 maart-2010
Hoor je het eens van een ander. Volgens Hamid Gol formeert en traint de Verenigde Staten terreurclubjes in het Midden- en iets verdere Oosten om de boel de destabiliseren. Met name in Iran. Nou hadden we daar al een flauw vermoeden van, maar je hoort zoiets toch graag bevestigd door een specialist. En dat is Hamid. Hij is voormalig opperhoofd van de Pakistaanse speursmurfenvereniging ISI, die jarenlang innig samenwerkte met de CIA om Captain Caveman en zijn volgelingen een stok tussen de spaken te steken.
Onze nieuwsgierigheid ging vooral uit naar de groep van Abdalmalek Rigi. Al was het alleen maar omdat ie naar eigen zeggen Armitage-basher Jaap de Hoop Scheffer had ontmoet in Afghanistan. Hamid:

“De Amerikaanse intelligence-diensten hadden met de vorming van Rigi’s groep maar één doel voor ogen en dat was om onrust en instabiliteit in Iran te veroorzaken”.

We bedoelen maar. Het woord is aan Jaap.

  • Datum: .

maandag 8 maart-2010
Dat moet een leuk feestje zijn geweest toen directeur Abdalmalek Rigi van de soenitische terreur-BV Jundullah oftewel Allah’s leger zijn broer Abdalhamid weer terugzag in een voor hullie (1) gereserveerde kruipruimte in Iran. Die broer zat daar al anderhalf jaar nadat ie door de Paki’s was uitgeleverd aan de snuffelsmurfen van Moshe Ahmadinejad wegens zijn aandeel in het knopen van een bomtapijt in Teheran en omstreken. Dus die moest flink worden bijgepraat over de CIA, Jaap de Hoop Scheffer en Richard Holbrooke. Wat moet je anders als je kop er straks afgaat?
Aardige familie trouwens, die Rigi’s. Neem bijvoorbeeld eens neef Amanollah Khan Rigi. Komt ook uit Balochistan en behoorde tot de intimi van de laatste sjah. Nadat ie noodgedwongen de kuierlatten had genomen kwam ie al gauw in aanraking met een Iran-expert par excellence: Michael Ledeen. De man die al furore maakte in de door de CIA gesteunde drugs-voor-wapens operatie Iran-Contra. Ook daarna bleef Ledeen etteren om de baarden van Khomeini uit de buurt van de oliepompen te verwijderen.
Daarnaast bemoeide hij zich ten behoeve van zijn niet al te frisse Amerikaanse handelsrelaties met het ausradieren van Saddammeke via een hapje gele cake uit Niger en het in de wind hangen van CIA-agent Valerie Plame. Allemaal onder de vlag van het o zo gerespecteerde American Enterprise Institute (AEI), waar ook onze Somalische clitorisknuffel Ayan Hirschi Ali ooit een warm plekje vond. Nog heel even en we zitten weer midden in de serie Shady met Ledeen’s Iraanse gabber en oud-SAVAK-agent Ghorbanifar en niet te vergeten procureur en Golden Lily-lover Geert Jan Dolk. Van Rigi naar Rotjeknor ce n’est qu’un pas. Stay tuned.

1. Vgl. professor Helen de Hoop.

  • Datum: .

dinsdag 4 mei-2010
Raar hoor. Heeft terreurfirma Jundullah uit Baluchistan aan de filiaalhouders van het UNODC in Teheran laten weten, dat er een enkele reis naar boven voor ze klaar ligt.
En dat hun kantoor straks geen airco meer nodig heeft omdat de wind er dwars doorheen waait. Waar dat UNODC voor staat? United Nations Office On Drugs and Crime. Een burootje dat samen met smurfen van president Moshe Ahmadinejad iets doet aan drugsbestrijding.
Nou begrijpen we best dat de Jundullalaas de pest erin hebben, omdat hun baasje Rigi eind februari uit een vliegtuig werd geplukt toen hij op weg was naar Kyrgizië voor een babbel met oompje Holbrooke. Maar wat de UNODC daarmee te maken had mag Mohammed weten.
Sure, gezien de warme betrekkingen met de CIA zal de firma Jundullah zich zeker met de handel in verwarrende middelen bezig houden. Al was het alleen maar vanwege de bestrijding van de kosten die zo'n guerilla met zich meebrengt. En dus is dat UNODC een natuurlijke vijand. Of heeft een of andere boerenlul van dat drugsburootje in februari Rigi weggegeven aan de Iraanse autoriteiten? Voor een wit voetje of een puntzakje rials? En zijn de Jundullalaas daar achter gekomen? Kan. Maar het kan ook zijn dat Moshe met een valse vlag staat te zwaaien en langs slinkse weg probeert dat kutburootje weg te krijgen. Kortom, heel verwarrend allemaal en geen expert voorhanden. Hoewel, zou Jaap de Hoop er iets over kunnen zeggen? Die heeft indertijd met Rigi staan te zoenen in Afghanistan. Zegt Rigi.
Nou, laten we het nog even afwachten. Komt tijd, komt raad. Stay tuned.

  • Datum: .

maandag 11 oktober-2010
Ze zijn weer in het nieuws. De jongens van Jundullah, ook wel Jundollah of Jundallah. Da's een clubje opstandigen uit Baluchistan dat door de CIA wordt gestiekt en getraind om de topbaarden in Teheran aan de Temazepam te helpen. Die Jundulalaas trokken eerder dit jaar onze speciale aandacht, omdat hun aanvoerder Abdulmalek Rigi (inmiddels rip) voor de camera boerde dat ie in 2008 Jaap de Hoop Scheffer had geknuffeld in Afbaardistan. Je moet er niet aan denken, maar soit.
Hoe dit ook zij, de Jundulalaas hebben zeer recentelijk laten weten dat ze ene Amir-Hossein Shirvani hebben gekidnapt. Volgens hullie een hoge nucleaire gozer die minimaal uitzicht heeft op een natte handdoek en een kouwe kraan als Teheran niet rapido 200 in een kruipruimte zuchtende leden van hun vakvereniging een enkeltje Baluchistan bezorgt.
Nou is het de vraag wat die Shirvani voor atoomgeheimen met zich meedraagt, want de Iraanse autoriteiten hebben al verklaard dat ie niet meer dan een krullenjongen was bij een van de toeleveringsbedrijven van de Iraanse nucleaire bedoening. En dat ie vier jaar geleden ontslagen was. En dat ie daarna actief was bij smokkelbusiness aan de oostgrens. Kan ie daar altijd nog een missing link zijn geweest in de vervoersketen van ons pakketje in die roestige Rotterdamse Mercedes (1), maar als je de Iraanse autoriteiten mag geloven is Shirvani niet veel abgusta adas (linzensoeps).
Voor alle zekerheid houden wij toch maar de vinger aan het polsgebied, want met dat gedreutel rond die Iraanse atoomzooi weet je het maar nooit. Stay tuned.

(1) Zie de intrigerende serie "Roestig" die op 1 september jl. te water werd gelaten.

  • Datum: .

woensdag 29 augustus-2012
Dat was effe schrikken. De socialisten komen! Volgens Mark D.(amesfiets) Rutte. En dat is volgens hem zwaar vagina voor ons land. Die vreten namelijk de pot leeg in plaats van Goldman Sachs, KKR, Carlysle en alle andere leden van de Amerikaanse bond van Dracula’s waarmee we ons hebben gelieerd.
Daarnaast gaan die rooie rakkers ook voor eilie in Brussel zorgen. Net nu we eindelijk op het punt staan om ook op polletiek terrein tot grotere eenheid te komen in het Vierde Rijk onder de bezielende leiding van Reichsführer Von Rompuy en Reichsmarschall Serrano.
Daar moest een flink stickie voor worden gestoken. Dus droeg zittend Den Haag onze onvolprezen speursmurfen van de AIVD op om op gladioolse wijze wat angstbommetjes de Nederlandse samenleving in te flikkeren. En zoals het ze betaamt gingen de smurfen ijverig aan de slag. Zo wisten ze de Amsterdamse salonsocialisten gisteren te bewegen tot de verklaring, dat een eenzame wolf die elke ochtend trouw meehuilt met het teepje “Songs from the minarets” van de Arabische Rod Steward, best eens voor een aanslag zou kunnen zorgen. Op de PC, bij het homomonument, het pontje over het IJ, de Febo, waar dan ook. En alsof dat nog niet genoeg was mochten we vanochtend vernemen dat Den Haag op het verlanglijstje van Al Schijthuis staat. Nou ja, Al Schijthuis, al Schijthuis. Eigenlijk op het lijstje van Jundullah. Maar omdat de gemiddelde kiezer bij Allah niet weet wat dat nou weer voor gasten zijn plakken de AIVD-smurfen in navolging van hun grote broers in de USSA een Schijthuissticker op al die onduidelijke snorren- en baardenclubjes die in de mohammedaanse wereld de lente brengen.
Goed, als je de dagvodden van vanochtend mag geloven dan zouden dus twee jeugdige Somaliërs met een Nederlands paspoort ergens in het Pakistaanse Baluchistan een extreem cursusje hebben gevolgd in een kampje van Jundullah. Om op een onbepaald ogenblik bijvoorbeeld Mona Keijzer zo’n doodschrik te bezorgen dat ze als een speer terugkeert naar Ilpendam en zich verder bepaalt tot het meeneuriën met het jankerige repertoire van Nick en Simon. En het kiezersvolk ertoe te brengen om een spontane aubade te brengen aan Mark D. Rutte in het Torentje. Onze grote liberale voorganger. Weg met de socialisten!!!
Oh btw, weet u waarom die Jundullah’s in Baluchistan zitten? Nou, die zijn door de CIA ingezet om Pakistan op te knippen in een paar afzonderlijke eenheden en één daarvan is Baluchistan. Verdeel en heers. Ouwe Deventer.
En verder doen ze af en toe iets leuks in Iran. Daarbij zijn ze een paar jaar geleden wel hun leider, Abdalmalek Rigi, kwijtgeraakt. Was een popi gozer in Washington en Brussel. Vertelde bij leven dat ie in verband met zijn Iraanse activiteiten ooit in Afghanistan een ouwe partijgenoot van Mona Keijzer had ontmoet: Jaap de Hoop Scheffer. Nog niet zo lang geleden de groot moefti van de NATO. Kleine wereld (1).
Dus in a nutshell: twee jonge Nederlanders uit Somalië werden door de CIA en de NATO gedirigeerde Jundullah’s opgeleid om in Den Haag de boel op stelten te zetten. Met als ultieme doel om Mark D. Rutte in het Torentje te houden en Mona Keijzer terug te jagen naar Ilpendam. Voor de echte polletieke analyses moet je bij Kleintje Muurkrant wezen. Stay tuned.

(1) Voor details over Rigi en de Jundullah’s is het aan te bevelen onze zoekmachine aan te slingeren.

  • Datum: .

maandag 4 maart-2013
December, januari, februari, maart. Bomaanslagen in Karachi. Waren het eerst nog de openlijk door de CIA en de NATO gesteunde Jundullah's die voor de shit in de provincie Balochistan zorgden (1), de laatste tijd hebben de echoputten van het wereldnieuws het liever over de religieuze strijd tussen sji- en de soennieten. Dat staat wat minder slordig en het is dan net of die oliedomme preciezen en rekkelijken in de Pakistaanse samenleving voor de eilie zorgen. Lekker voorbijgaan aan de Free Balochistan Act die vorig jaar in de USSA is aangenomen. Als reactie op de Chinese plannen om in de Balochistaanse haven Gwadar iets moois op te bouwen. En niet te vergeten de Pakistaans-Iraanse plannen voor een pijpleiding naar diezelfde haven. Inmiddels is de realisering van die plannen op de rails gezet en je hoeft geen geo-politicus van het jaar te wezen om te begrijpen welk land daar een stickie voor wil steken.
Een van de lieden die zich sterk maakt voor het opknippen van Pakistan cq. de “bevrijding” van Balochistan is ene Dana Rohrabacher. Een prominente Republikeinse afgevaardigde in het Huis en een gappie door dik en dun van Iran-Contrabas Oliver North. En dan weet je wel hoe laat het is. Dana gaf ooit Osama nog een hug en noemde diens baarden “great freedom fighters”. Maar dat was nog in de tijd toen de Ruskies uit Afbaardistan werden gerost. Later is die verhouding een beetje op de tocht komen te staan. Verder steunde vriend Dana bijvoorbeeld ook nog het Kosovaarse bevrijdingsleger en wie een beetje knappe bril heeft weet wat die legerleiders van hun postzegel hebben gemaakt. Een vrijhandelscentrum voor allerlei soorten ellendig ongerief.
Op 24 februari jl. eiste Dana in Londen tijdens een gezellig samenzijn van Unrepresented Nations and People, dat de Pakistaanse regering op korte termijn een referendum in elkaar diende te hangen over de vraag of de Baluchistanen misschien een eigen land wensten. Om de kans daarop te vergroten (haha) eiste hij ook nog dat een stel hoge Pakistaanse hoogwaardigheidsbekleders naar Scheveningen werden geëxporteerd voor een berechting wegens oorlogsmisdaden.
Is Dana een sji? Is Dana een soen? Dana is een patjepeeër uit de hoogste Amerikaanse echelons met louche contacten, die in het hele Midden-Oosten de boel in de brand hebben gestoken en dat vervolgens met de term “lente” hebben afgedekt. Horen we dat ooit uit voornoemde echoputten en van de Toine Huysjes? Ben je belazerd. Stay tuned.

(1) Zie eerdere afleveringen in deze serie.

  • Datum: .

woensdag 13 maart-2013
De Paki's hebben al een tijdje last van een energiecrisis. Dus wat deden ze? Ze keken om zich heen. En raakten in gesprek met buurman Iran. Die bleek tegen een schappelijk prijsje wel wat gas te kunnen leveren. Niet alleen om de winter door te komen, maar minstens voor een halve eeuw. Vonden de Paki's jofel. Ze nodigden buurman uit voor een bakkie en kwamen daarbij aan de praat over een stille Teheraanse wens: een pijpleiding naar Gwadar. Een haven in de Paki-provincie Baluchistan, waar buurman China net de boel aan het opknappen was. Soms kunnen dingen heel eenvoudig zijn.
Maar wat gebeurt er? De Paki's hadden een paar huurders over de vloer uit de USSA. Vanaf dag 1 hadden de Paki's daar spijt van, want de huurders waren nogal agressieve baasjes met een vervelende eigen agenda. Ze waren namelijk van plan om alle soeqs en winkelcentra in de middenoostelijke regio over te nemen en hadden een lokale baardige knokploeg op de been geholpen om dat plan zonodig erdoor te knuppelen. Binnen die context hadden ze buurman Iran in de ban gedaan en dreigden met rigoureuze maatregelen als de rest van de wereld het lef had om buurman te matsen. Geen wonder dus, dat ze meteen in het geweer kwamen toen het pijplijnplannetje werd gelanceerd. Zij namen een Free Baluchistan Act aan en stuurden hun baarden op pad om met wat bommen en granaten hun wensen kracht bij te zetten.
Tot nu toe lijken de twee buurtjes zich daar niet veel van aan te trekken. Aan Iraanse kant is de pijpleiding inmiddels klaar en een paar dagen geleden beklonken zij met een sapje het begin van de bouw in Pakistan. Eind 2014 moet ie voor de bakker zijn. De Amerikaanse huurders hebben de klok al geluid. De freedomfighters van Baluchistan zijn al uitgenodigd. Het feest kan beginnen. Stay tuned.

  • Datum: .

vrijdag 5 april-2013
Dat die ongelukkige BRICS-landen aan alle kanten dat embargo van Iran in de poep rijden vinden ze in Washington en Tel Aviv geen aanleiding voor een feestje. Maar dat die klootzakken in Pakistan niet in de ganzenpas willen lopen schreeuwt om maatregelen. Vooral die Iraans-Pakistaanse gaspijpleiding krijgt het koningskoppel Biba niet door zijn strot. Vandaar dat de Amerikanski's economische afknijpmiddelen hebben aangekondigd zodra de Paki's aan die pijp beginnen te sleutelen. Nou ligt de hele Pakistaanse infrastuctuur al aan de ijzeren long, dankzij de dronende aanwezigheid van hun gesterd en gestreepte bondgenoot in de strijd tegen de baarden. Maar je kan altijd even laten zien wat je bedoelt met die afknijpmiddelen. Zo hebben ze een paar dagen geleden hun naar vrijheid snakkende gappies in Baluchistan, waar de pijp is gepland, het ruige veld ingestuurd om een paar eletriciteitsmasten op te blazen. In zeventien districten vielen voor lange tijd het licht, de vriezer, de peecee, de tandenborstel, de krultang, kortom de hele electrische infrastructuur uit. Schade? Nog niet becijferd. De Amerikaanse minister van BuZa Heinz Kerry zou deze week even aanwippen in Islamabad. Ondermeer om even te babbelen over die pijp. Is naar een latere datum verplaatst. Vanwege de onzekere situatie in Pakistan. Gek hè? Stay tuned.

  • Datum: .

donderdag 12 september-2013
Een Obamageddon mag misschien net voorkomen zijn, het wil niet zeggen dat we de Nobelprijsvechter in het Witte Ziekenhuis nu voor 100 procent kunnen vertrouwen. Zo zei hij bijvoorbeeld dat de USSA niet langer de politieagent van deze aardkloot is. Nee, nee. Maar hij wil wel exclusief de Syrische remake van Adolf voor de Internationale Jurken in Den Haag brengen. Notabene het meest vooringenomen zootje dat op juridisch gebied op diezelfde aardkloot rondstruint. En dat terwijl de oorlog is begonnen toen Obomba samen met haar van Clinton de Al Schijthuisbaarden, die na het bezorgen van de Libische lente een beetje uit hun neus liepen te baggeren, het Damascuspad opstuurde. Zonder ze overigens van knappe spullen te voorzien, waardoor voornoemde baarden zich genoodzaakt zagen een wapenschuur in Benghazi leeg te halen. Jammer, daar sneuvelde een ambassadeur en wat voetvolk bij, maar dan moet je maar geen lullige spelletjes spelen.
Nee, we kunnen niet zonder politieagent. Vooral om te voorkomen dat het bij de uitverkoop in Azië, Afrika en Latijns-Amerika een chaos wordt als de deuren opengaan. Neem nou die nieuwe winkel in Gwadar in Pakistan. Hebben onze Amerikaanse smurfen net voorkomen dat Iran samen met de Paki's een gaspijp naar die haven aanlegt, komen de Chinezen daar de boel weer versteren. Die blijken sinds kort aan een economische corridor te werken vanuit Xinjang (1) naar Gwadar, waarin een snelweg, een spoorweg en olie- en gaspijpen een plekje moeten gaan vinden. Eventueel in combinatie met die Iraanse gaspijp die nu een beetje verloren ligt weg te roesten. Gelukkig wonen er in Xinjiang heel wat luitjes van Turkse afkomst en ligt Gwadar in de Pakistaanse deelstaat Baluchistan, dat ineens ook de lentevlinders voelt. Dus dat corridorkarretje kan echt nog wel de woestijn in gereden worden. Maar dan moet je wel een politieagent hebben die dat karretje de verkeerde kant opstuurt. Weet Obomba ook wel. Maar het was nu even handig om ons woestijnzand in de ogen te strooien. Net Klaas Vaak, maar dan anders. Stay tuned.

(1) Voor wat uitbundigheden in Xinjiang raden we u aan de dienstlift naar ons archief te nemen. Komt u onder anderen Paul Rosenluller en John MacCain tegen. Echte koopjesjagers.

  • Datum: .

maandag 24 februari-2014
Typisch China. Ondanks alles hebben Xi Jinping, het huidige baasje in Bejing, en de Pakistaanse president Mamnoon Hussain vorige week met weinig kapsones wat paperassen ondertekend. Die hoorden bij het besluit om de geplande economische corridor tussen de Chinese provincie Xinjiang en de Paki havenstad Gwadar aan de Arabische Zee een extra duwtje te geven (1). Dat extra duwtje behelst de aanleg van een internationaal vliegveld bij Gwadar en het fatsoeneren van de snelwegverbinding met Islamabad. Denk je, goh, wat leuk voor die Paki's, maar net als in Venezuela, Syrië en Oekraine proberen de USSA en de rest van de westerse aanhang hun eigen belangen veilig te stellen. Niet via normale concurrerende initiatieven, maar door het veroorzaken van shit en ellende in het desbetreffende gebied. In dit geval Balochistan, waar al een tijdje een stiekem gestiekt clubje de onafhankelijkheid najaagt. Uiteraard gesteund door westerse dagvodden waaronder de Volksfiets, die vanochtend kritiekloos een van het AFP overgenomen bericht het net opwurmde over een lange mars van het Balochistaanse equivalent voor Pussy Riot. Lees en trek daarna snel door. Stay tuned.

(1) Zie ook aflevering 9 van deze serie dd. 12 september 2013

  • Datum: .