Skip to main content

Rigide (002)

04 april 2017

maandag 8 maart-2010
Dat moet een leuk feestje zijn geweest toen directeur Abdalmalek Rigi van de soenitische terreur-BV Jundullah oftewel Allah’s leger zijn broer Abdalhamid weer terugzag in een voor hullie (1) gereserveerde kruipruimte in Iran. Die broer zat daar al anderhalf jaar nadat ie door de Paki’s was uitgeleverd aan de snuffelsmurfen van Moshe Ahmadinejad wegens zijn aandeel in het knopen van een bomtapijt in Teheran en omstreken. Dus die moest flink worden bijgepraat over de CIA, Jaap de Hoop Scheffer en Richard Holbrooke. Wat moet je anders als je kop er straks afgaat?
Aardige familie trouwens, die Rigi’s. Neem bijvoorbeeld eens neef Amanollah Khan Rigi. Komt ook uit Balochistan en behoorde tot de intimi van de laatste sjah. Nadat ie noodgedwongen de kuierlatten had genomen kwam ie al gauw in aanraking met een Iran-expert par excellence: Michael Ledeen. De man die al furore maakte in de door de CIA gesteunde drugs-voor-wapens operatie Iran-Contra. Ook daarna bleef Ledeen etteren om de baarden van Khomeini uit de buurt van de oliepompen te verwijderen.
Daarnaast bemoeide hij zich ten behoeve van zijn niet al te frisse Amerikaanse handelsrelaties met het ausradieren van Saddammeke via een hapje gele cake uit Niger en het in de wind hangen van CIA-agent Valerie Plame. Allemaal onder de vlag van het o zo gerespecteerde American Enterprise Institute (AEI), waar ook onze Somalische clitorisknuffel Ayan Hirschi Ali ooit een warm plekje vond. Nog heel even en we zitten weer midden in de serie Shady met Ledeen’s Iraanse gabber en oud-SAVAK-agent Ghorbanifar en niet te vergeten procureur en Golden Lily-lover Geert Jan Dolk. Van Rigi naar Rotjeknor ce n’est qu’un pas. Stay tuned.

1. Vgl. professor Helen de Hoop.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
04 april 2017