Skip to main content

Rigide (006)

04 april 2017

maandag 4 maart-2013
December, januari, februari, maart. Bomaanslagen in Karachi. Waren het eerst nog de openlijk door de CIA en de NATO gesteunde Jundullah's die voor de shit in de provincie Balochistan zorgden (1), de laatste tijd hebben de echoputten van het wereldnieuws het liever over de religieuze strijd tussen sji- en de soennieten. Dat staat wat minder slordig en het is dan net of die oliedomme preciezen en rekkelijken in de Pakistaanse samenleving voor de eilie zorgen. Lekker voorbijgaan aan de Free Balochistan Act die vorig jaar in de USSA is aangenomen. Als reactie op de Chinese plannen om in de Balochistaanse haven Gwadar iets moois op te bouwen. En niet te vergeten de Pakistaans-Iraanse plannen voor een pijpleiding naar diezelfde haven. Inmiddels is de realisering van die plannen op de rails gezet en je hoeft geen geo-politicus van het jaar te wezen om te begrijpen welk land daar een stickie voor wil steken.
Een van de lieden die zich sterk maakt voor het opknippen van Pakistan cq. de “bevrijding” van Balochistan is ene Dana Rohrabacher. Een prominente Republikeinse afgevaardigde in het Huis en een gappie door dik en dun van Iran-Contrabas Oliver North. En dan weet je wel hoe laat het is. Dana gaf ooit Osama nog een hug en noemde diens baarden “great freedom fighters”. Maar dat was nog in de tijd toen de Ruskies uit Afbaardistan werden gerost. Later is die verhouding een beetje op de tocht komen te staan. Verder steunde vriend Dana bijvoorbeeld ook nog het Kosovaarse bevrijdingsleger en wie een beetje knappe bril heeft weet wat die legerleiders van hun postzegel hebben gemaakt. Een vrijhandelscentrum voor allerlei soorten ellendig ongerief.
Op 24 februari jl. eiste Dana in Londen tijdens een gezellig samenzijn van Unrepresented Nations and People, dat de Pakistaanse regering op korte termijn een referendum in elkaar diende te hangen over de vraag of de Baluchistanen misschien een eigen land wensten. Om de kans daarop te vergroten (haha) eiste hij ook nog dat een stel hoge Pakistaanse hoogwaardigheidsbekleders naar Scheveningen werden geëxporteerd voor een berechting wegens oorlogsmisdaden.
Is Dana een sji? Is Dana een soen? Dana is een patjepeeër uit de hoogste Amerikaanse echelons met louche contacten, die in het hele Midden-Oosten de boel in de brand hebben gestoken en dat vervolgens met de term “lente” hebben afgedekt. Horen we dat ooit uit voornoemde echoputten en van de Toine Huysjes? Ben je belazerd. Stay tuned.

(1) Zie eerdere afleveringen in deze serie.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
04 april 2017