Skip to main content

zaterdag 6 januari-2007
Als er één land is waar we binnen ons Vierde Rijk blij mee mogen zijn is het wel Polen. Neem alleen maar Puk en Muk Kaczynski, respectievelijk president en premier. Die uit één ei gekropen stijf katholieke tweeling heeft in het halve jaar dat ze nu samen op de Poolse winkel passen al voor een stoot eilie gezorgd waar Rita Verdonk een glimmend puntje aan zou kunnen zuigen. Nou hadden ze al een handicap voor ze aan de klus begonnen, want als je partij PiS heet is het niet makkelijk om buitenslands nog serieus te worden genomen. Overigens veroorzaakte Wim Kok bij onze Angelsaksische partners ook huilbuien, maar dit terzijde.
President Puk verbood bijvoorbeeld de eerste Gay Pride in Warschau. Niet omdat ze daar geen grachten hebben of een plaatje van de Village People, maar Puk houdt gewoon niet van dat soort uitwassen. Broer Muk ook niet. Die verklaarde in zijn inaugurele rede, dat ze in Polen homobi huwelijken wel konden vergeten.
Muk: “Wij willen wel deel uitmaken van de Europese Unie, maar we zullen er alles aan doen om Polen zijn eigen culturele en morele souvereiniteit te laten behouden. Wij zijn anders. Er is geen reden om dat te verbergen... Een huwelijk is een unie tussen man en vrouw. We zullen ons niet laten wijsmaken dat zwart wit is. We gaan dit fundament van het sociale leven beschermen“.
En Muk’s minister van onderwijs, de katholieke fundamentalist Roman Giertych, maakte meteen van de gelegenheid gebruik om anti-homofobe voorlichtingscampagnes op scholen de nek om te draaien.
Romannetje: “Die gouden dagen van verschillende vormen van afwijking zijn voorbij en komen niet terug”.
Dat moet die leerling van Adolf’s Schutzstaffelschooltje in Rome buitengewoon plezier hebben gedaan. Maar wat doet ie dan in zijn totale euforie? Hij benoemt een spion van de Poolse geheime dienst uit de tijd van leutige communistische luitjes als Gomulka en Gierek tot aartsbisschop van Warschau! Puk en Muk voelden zich uiteraard zwaar in het kruis getast. Maar Pappa is de hoofdvertegenwoordiger van de bovenmeester, dus hou je je waffel. Op straffe van een beurt voor de klas.
En dat is niet het enige probleem waarmee ze dezer dagen worstelen. Een paar functionarissen van het wat vergeten militaire vliegveld van Szymani in het noordoosten van Polen hebben namelijk deze week voor nog meer commotie gezorgd. Ze hebben naar buiten getild, dat Szymani in 2002 en 2003 in totaal negen keer door de CIA is gebruikt voor de stiekeme baardvluchten waar Brussel nu zo’n drukte over maakt. De betrokken baarden werden na aankomst verder getransporteerd naar de nabijgelegen militaire basis Stare Kiejkuty voor het ondergaan van revolutionaire mani- en pedicures, dompel- en shocktherapieën, oorverscheurende muziekles en andere vernuftigheden om uit te vlooien of ze tot de rijen van Captain Caveman in Afghanistan behoorden.
Nou dateren die gebeurtenissen van voor de Puk en Muk-periode, maar het duo staat op buitengewoon goede voet met de Amerikanski’s. Dus dat wordt ontkennen geblazen tot de laatste snik. Nee, het is geen eitje om bij Europa te horen en je eigen identiteit te bewaren. Maar met hulp van de bovenmeester moet het lukken.

  • Datum: .

woensdag 10 januari-2007
Wat blijkt? Niet alleen die wannabee aartsbisschop van Warschau spioneerde jarenlang voor de BVD van de commies, zo’n 15 procent van die jurken deed dat. En heel wat luitjes binnen en buiten de Roomse kerk waren daarvan op de hoogte, maar deden niks. Pas toen Puk en Muk Kaczynski de order gaven om de deksels van de riolen open te trekken en alle helpers van het commieregime aan het kruis te spijkeren kwamen al deze stinkende ongerechtigheden met een rotgang bovendrijven. Was uiteraard niet de bedoeling, maar de duivel waart inmiddels rond en heeft geen rem op zijn fiets. De leiding van de kerk heeft nu van brood commissies gemaakt en de zondaren opgeroepen schoon schip te maken. Een beetje mummelen in een schimmig hokkie met aan de andere kant een gewillig luisterende collega, een paar wees gegroetjes en hoppa. Nee, de gegevens die uit die seances rollen worden uiteraard niet gepubliceerd maar blijven binnen de muren van Petrus’ multinational. Een beetje begrijpelijk is dat wel, want inmiddels staat al vast dat in ieder geval vier van de ratten aan boord de status van bisschop hebben bereikt en dat een andere foute follower of Jesus zelfs particulier secretaris van Paus Johannes Paulus II (aka Jozef Wojtyla) in Rome is geweest. Moet niet alleen voor de speurneuzen in Warschau maar ook voor de Nachwuchs van Felix Dzjerzjinski in Moskou een aangename bron zijn geweest.
Al dit gelazer geeft nog eens aan dat herders ook maar mensen zijn en niet allemaal in de krib zijn gelegd om Golgotha op te sjouwen voor de eindafrekening. Maar het blijft nuttig om te weten welke personeelsleden over hun schapen uit de school klapten bij de profane toezichthouders en wat dat voor gevolgen heeft gehad. Al was het alleen maar om het werk van die jurken tot menselijke proporties terug te brengen. Zelfs als dat ten koste gaat van het kerkbezoek. Amen.

  • Datum: .

vrijdag 9 maart-2007
Op 6 januari jl. meldden wij al dat de CIA samen met specialisten van Puk en Muk Kaczynski ten behoeve van verdachte baarden een revolutionaire schoonheidssalon hadden ingericht op Stare Kiejkuty. Een ouwe militaire basis in het zompige noordoosten van Polen. De cliënten werden stilletjes ingevlogen met privéjets van de Firma en kregen na aankomst geheel gratis een uiterst zorgvuldige mani- en pedicure, hete en koude dompelbaden, een stel shockjes begeleid door een daverende versie van de Radetzkymars en meer van dit soort snufjes. Geheel verkwikt werden ze vervolgens teruggebracht naar het nabijgelegen vliegveld Szymani voor de volgende etappe.
Die berichtgeving leek nogal prematuur, maar het aantal ja-knikkers is inmiddels aanzienlijk gestegen. Stare Kiejkuty bleek in de vorige eeuw als snuffelcentrum al in gebruik te zijn geweest door respectievelijk de Duitse, Russische en Poolse slagervakscholen en uiterst geschikt voor kortstondige uitbeenséances. Alleen de toenmalige Poolse premier en een stel Poolse topslagers wisten ervan, maar de baas van het vliegveld bleek achteraf van 1 + 1 vrij nauwkeurig 2 te kunnen maken en babbelde er lustig op los tegen een commissie uit Brussel.
Gevoegd bij de bevindingen van een Poolse journalist en her en der wat tidbits en achter de billen van Manneke Pis kwam men tot de conclusie dat het land van Puk en Muk facilitair betrokken was geweest bij het cruiseprogramma van de CIA. Ja. Fijn. En toen?

  • Datum: .

vrijdag 31 augustus-2007
Geinig hè, die Puk en Muk Kaczynski? Maken er een volwassen zootje van in Polen. Je kan misschien nog leven met hun onzinnige babbels in Brussel, hun assistentie bij het trimmen van onschuldige baarden door de CIA en hun gecoördineerd bukken voor Bush als die een raketparaplu in hun reet wil steken. Maar als ze dezelfde methodes hanteren als de door hun verguisde Poetipoe om een stel politieke tegenstanders kalt te stellen ga je toch sterk twijfelen aan hun democratische gezindheid.
Het begon vorige maand met het ontslag van minister van Landbouw en vice-premier Andrzej Lepper. Een onderzoek van de Poolse rubberzolendienst zou hebben aangetoond dat er sprake was van corruptie op Lepper's ministerie. Volgens Lepper was er niks aan de hand, maar hij ging toch op de kinderhoofdjes. Dat betekende meteen het einde van de coalitieregering van Puk en Muk, die nu met een minderheidsclub verder modderen tot er een datum wordt vastgelegd voor nieuwe verkiezingen. Of hun PiS-partij dan weer boven komt drijven is nog maar de vraag en daarom hanteren ze nu naar oud-Sovjet gebruik de politieke zeis. Zo hebben ze gisteren de populaire voormalige minister van Binnenlandse Zaken Janusz Kaczmarek achter het gaas laten mieteren. Plus zijn medestanders Konrad Kornatowski (ex-hoofd van de Nationale Bromschnorski) en Jaromir Netzel (hoofd van de staatsverzekeringsmaatschappij PZU). Ze worden er ondermeer van beschuldigd staatsgeheimen naar buiten te hebben getild en het onderzoek naar het gevalletje corruptie op het ministerie van Landbouw te hebben versteerd. Maar een en ander kan niet los worden gezien van Kaczmarek's beschuldigingen aan het adres van Puk en Muk, dat ze leden van de oppositie en journalisten stelselmatig hebben laten afluisteren. Op zoek naar vuiligheid. In dat verband wordt Kornakowski vandaag nog verhoord en is er ook een arrestatiebevel uitgevaardigd voor de meloenair Ryszard Krauze, het baasje van de firma Prokom Software. Kortom, er is sprake van een ouderwetse golf van zuiveringen. Overigens niks uitzonderlijks in de oostelijke uitbreidingsgebieden van het Vierde Rijk. Nog wat gehoord uit Brussel over deze Poolse shit? Nee, wij ook niet. Stay tuned.

  • Datum: .