Skip to main content

Pools landdagje (003)

07 april 2017

vrijdag 9 maart-2007
Op 6 januari jl. meldden wij al dat de CIA samen met specialisten van Puk en Muk Kaczynski ten behoeve van verdachte baarden een revolutionaire schoonheidssalon hadden ingericht op Stare Kiejkuty. Een ouwe militaire basis in het zompige noordoosten van Polen. De cliënten werden stilletjes ingevlogen met privéjets van de Firma en kregen na aankomst geheel gratis een uiterst zorgvuldige mani- en pedicure, hete en koude dompelbaden, een stel shockjes begeleid door een daverende versie van de Radetzkymars en meer van dit soort snufjes. Geheel verkwikt werden ze vervolgens teruggebracht naar het nabijgelegen vliegveld Szymani voor de volgende etappe.
Die berichtgeving leek nogal prematuur, maar het aantal ja-knikkers is inmiddels aanzienlijk gestegen. Stare Kiejkuty bleek in de vorige eeuw als snuffelcentrum al in gebruik te zijn geweest door respectievelijk de Duitse, Russische en Poolse slagervakscholen en uiterst geschikt voor kortstondige uitbeenséances. Alleen de toenmalige Poolse premier en een stel Poolse topslagers wisten ervan, maar de baas van het vliegveld bleek achteraf van 1 + 1 vrij nauwkeurig 2 te kunnen maken en babbelde er lustig op los tegen een commissie uit Brussel.
Gevoegd bij de bevindingen van een Poolse journalist en her en der wat tidbits en achter de billen van Manneke Pis kwam men tot de conclusie dat het land van Puk en Muk facilitair betrokken was geweest bij het cruiseprogramma van de CIA. Ja. Fijn. En toen?

Klik hier om uw reactie toe te voegen
07 april 2017
Pools landdagje