Skip to main content

Pools landdagje (001)

07 april 2017

zaterdag 6 januari-2007
Als er één land is waar we binnen ons Vierde Rijk blij mee mogen zijn is het wel Polen. Neem alleen maar Puk en Muk Kaczynski, respectievelijk president en premier. Die uit één ei gekropen stijf katholieke tweeling heeft in het halve jaar dat ze nu samen op de Poolse winkel passen al voor een stoot eilie gezorgd waar Rita Verdonk een glimmend puntje aan zou kunnen zuigen. Nou hadden ze al een handicap voor ze aan de klus begonnen, want als je partij PiS heet is het niet makkelijk om buitenslands nog serieus te worden genomen. Overigens veroorzaakte Wim Kok bij onze Angelsaksische partners ook huilbuien, maar dit terzijde.
President Puk verbood bijvoorbeeld de eerste Gay Pride in Warschau. Niet omdat ze daar geen grachten hebben of een plaatje van de Village People, maar Puk houdt gewoon niet van dat soort uitwassen. Broer Muk ook niet. Die verklaarde in zijn inaugurele rede, dat ze in Polen homobi huwelijken wel konden vergeten.
Muk: “Wij willen wel deel uitmaken van de Europese Unie, maar we zullen er alles aan doen om Polen zijn eigen culturele en morele souvereiniteit te laten behouden. Wij zijn anders. Er is geen reden om dat te verbergen ... Een huwelijk is een unie tussen man en vrouw. We zullen ons niet laten wijsmaken dat zwart wit is. We gaan dit fundament van het sociale leven beschermen“.
En Muk’s minister van onderwijs, de katholieke fundamentalist Roman Giertych, maakte meteen van de gelegenheid gebruik om anti-homofobe voorlichtingscampagnes op scholen de nek om te draaien.
Romannetje: “Die gouden dagen van verschillende vormen van afwijking zijn voorbij en komen niet terug”.
Dat moet die leerling van Adolf’s Schutzstaffelschooltje in Rome buitengewoon plezier hebben gedaan. Maar wat doet ie dan in zijn totale euforie? Hij benoemt een spion van de Poolse geheime dienst uit de tijd van leutige communistische luitjes als Gomulka en Gierek tot aartsbisschop van Warschau! Puk en Muk voelden zich uiteraard zwaar in het kruis getast. Maar Pappa is de hoofdvertegenwoordiger van de bovenmeester, dus hou je je waffel. Op straffe van een beurt voor de klas.
En dat is niet het enige probleem waarmee ze dezer dagen worstelen. Een paar functionarissen van het wat vergeten militaire vliegveld van Szymani in het noordoosten van Polen hebben namelijk deze week voor nog meer commotie gezorgd. Ze hebben naar buiten getild, dat Szymani in 2002 en 2003 in totaal negen keer door de CIA is gebruikt voor de stiekeme baardvluchten waar Brussel nu zo’n drukte over maakt. De betrokken baarden werden na aankomst verder getransporteerd naar de nabijgelegen militaire basis Stare Kiejkuty voor het ondergaan van revolutionaire mani- en pedicures, dompel- en shocktherapieën, oorverscheurende muziekles en andere vernuftigheden om uit te vlooien of ze tot de rijen van Captain Caveman in Afghanistan behoorden.
Nou dateren die gebeurtenissen van voor de Puk en Muk-periode, maar het duo staat op buitengewoon goede voet met de Amerikanski’s. Dus dat wordt ontkennen geblazen tot de laatste snik. Nee, het is geen eitje om bij Europa te horen en je eigen identiteit te bewaren. Maar met hulp van de bovenmeester moet het lukken.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
07 april 2017
Pools landdagje