Skip to main content

We hebben het hier wel eens over Udo Ulfkotte gehad. Te hooi en te gras. Ulf was dat toppertje bij het gerenommeerde Duitse dagvod Frankfurter Algemeine Zeitung, die zich 17 jaar lang willens en wetens liet mainteneren door allerlei geheimschrijvers uit binnen- en buitenland om gekleurd nieuws de wereld in te trappen. Of regelrechte leugens. Ulf kreeg last van zijn geweten en schreef het boek “Gekaufte Journalisten”. Vertaling niet nodig. Uit alles wat tussen de kaften was geperst konden we opmaken dat talrijke collega's uit het msm-wereldje dezelfde praktijken erop nahielden. Geld stinkt niet en vooral niet als het bij de CIA en aanverwante artikelen vandaan komt. Hoe zit het wat dit onderwerp betreft bij ons achter de duinen? Nou, voor antwoord op die vraag raden we u aan om dit artikel eens door te struinen. Krijgt u toch een andere kijk op het dagelijkse bordje nieuws dat we krijgen voorgeschoteld. Als u dat al niet had. Janneke, bedankt meid. 

 
  • Datum: .

Onder welke tegel komt zo'n ding nou weer vandaan? Die Madeleine de Cock (met c-o-c-k) Buning. Had een paar dagen geleden blijkbaar de behoefte om zich even ferm te profileren als voorzitter van het Commissariaat voor de Media. En wat zegt die professor meester doctor De Cock Buning in de Volksfiets? De media-inhoud wordt in Nederland niet door de politiek beïnvloed. Met “media” bedoelt dat moppie natuurlijk de msm. Dat er inmiddels als invloedrijk alternatief ook nog zoiets als internet is moet haar even zijn ontgaan. Dat heb je met die gratis brillen van Specsavers.
Aan al haar titels kan je zien dat Madeleine behoorlijk heeft doorgestudeerd. Maar bij al dat geneus in boeken en andere informatieve vehikels wil je nog wel eens het contact met de echte wereld kwijt raken. Nou, misschien in dit geval niet helemaal, want Madeleine heeft wel geconstateerd dat de journalistiek steeds meer samenwerkt met commerciële partijen. En dat is een punt van aandacht. Gossie.
Sinds kort is dat spitse meisje van De Cock ook nog voorzitter van de ERGA. De verzamelde toezichthouders in de media van het Vierde Rijk. Alweer een praathuis dat we sponsoren zonder het te weten en waar momenteel onder een aangenaam happie en slokkie wordt geouwehoerd over de recente media-problemen in het land van Donald Tusk. Wat ervan valt te verwachten, als luitjes als Madeleine zulke onzin uitkramen over die invloed van de polletiek op de pers? Ja, niks. Het is misschien parels voor de zwijnen, maar laten we haar toch maar een goeie raad geven. Madeleine, hoehoe, als je dit leest: ga naar het interview met Janneke Monshouwer. Zit bij ons meegebakken in aflevering 1. Hoor je het eens van een meisje uit de praktijk. Doen hoor. Kan je nog wat van leren. Dàààg moppie. Stay tuned.

  • Datum: .

Zeg. Die Van der Steur mag dan al een paar keer flink op zijn bek zijn gegaan, maar dat jochie van Dekker gaat ook niet echt lekker. Afgelopen week moest hij zijn voorstel inslikken om dyslectische koters een extra handicap bij examens te bezorgen en kreeg ie in de Eerste Kamer te horen dat zijn nieuwe mediawet niet te verteren was. Dekkertje wilde bijvoorbeeld André van Duin en andere pretletters bij de publieke omroepen weghalen en dat is vloeken bij een EO-uitzending. Verder was ie van plan om de Raden van Toezicht en Bestuur een Poolse behandeling te geven, de NPO in een te grote broek te hijsen en de deur wijd open te zetten voor externe programmaproducenten. Daar staken de ouwetjes op het Binnenhof (voorlopig) een rollatortje voor en stuurden de ook al met het lachebekjessyndroom worstelende krullebol terug naar zijn zolderkamer. Om even de nodige veranderingen aan te brengen in zijn proefwerk. Bang als ze waren voor vriendjespolletiek en inherent daaraan listige polletieke beïnvloeding.
Dat laatste lijkt alert, maar is het niet. Wij hebben het Haagse bejaardenhuis namelijk nooit horen piepen naar aanleiding van de alarmerende uitlatingen van voormalig Duits topjournalist Udolf Ulfkotte en zijn in Hilversum gepokt en gemazelde collega Janneke Monshouwer over de invloeden van buitenaf bij de msm (1). Met name op de inhoud en de teneur van de nieuwsrubrieken.
Recentelijk deed nog een Duitse journalist een Groschen in dit Operzakje. En opnieuw niet de geringste. Het gaat om Wolfgang Herles. Voormalig hoofd van de publieke omroep Zweites Deutsches Fernsehen (ZDF). Een powerhouse binnen de internationale journalistiek. Hij gaf tijdens een discussie over het functioneren van de Duitse media toe, dat het ZDF maar ook andere serieuze mediavehikels van buuf Merkel en aanhang te horen krijgen wat er wel en wat er niet mag worden uitgezonden. Lullen we uiteraard niet over een motertje in een racefiets of de beehaatjes van Sylvie Meis, maar over zwaarwegende zaken. Zoals het gevalletje mohammedaans damesgrabbelen in Keulen dat lange tijd onder water bleef tot de schandaalpers uiteindelijk het vuurwerk ontstak. Daarmee raakte het “Wir schaffen das”-credo van buuf in zwaar weer. Iets wat zij al had voorzien en waarom zij dan ook een “gag-order” van stal haalde. Naar Brits en Amerikaans voorbeeld.
Nu we in tijd van oorlog leven, al is die hier nog koud, en Washington heeft gewaarschuwd voor de Russische propaganda (!) zal deze journalistieke tumor niet kleiner worden. Getuige alleen al het door de Amerikaanse ambassade verzorgde snoepreisje van 5 Nederlandse krantenjongens naar Oekraïne. Gelukkig hebben we internet nog. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 1 van deze serie dd. 17 december 2015.

  • Datum: .

Nu we het toch over buuf Merkel hebben. Ze probeert niet alleen de Duitse msm in toom te houden bij de berichtgeving over de kwalijke gevolgen van de door “ons” op gang gebrachte Arabische lente. Toen ze september vorig jaar samen met Mark Zuckerberg in een ouwehoerpanel in New York zat jumpte ze to the occasion. Ze vroeg aan het baasje van Faceboek of hij iets kon doen aan de anti-immigratie commentaren op zijn site. Met name in Duitsland. Lullig voor buuf, maar haar conversatie was duidelijk te volgen, omdat er nog een microfoon openstond. En die registreerde ook naadloos het welwillende antwoord van onze populaire Suikerberg. Niet lang daarna werden een hele stoot giftige commentaren op Angela's “wir schaffen es” [vgl. yes we can, red.]-politiek en vooral de gevolgen ervan voor de Duitse samenleving van Facebook gepoetst. Onder het hoofdje “racisme”.
Ondertussen trekt de eilie over dit enorme probleem diepe sporen in de Bundestag. Er worden heel wat extra uurtjes gedraaid. Bij gevolg ook in de kantine. En dat is blijkbaar niet erg gezond. Er is nu zonder discussie besloten dat de parlementariërs vanaf 1 juli dit jaar plusminus 250 piek per maand erbij krijgen ter bestrijding van dieetkosten. Waar zo'n exodus al niet goed voor is. Stay tuned.

  • Datum: .

Niet alle Amerikanen zijn dumbo's. Neem nou dit artikel uit de Boston Globe van eergisteren. Van collega Stephen Kinzer. Over de ellendige misleidingsbuien die we dagelijks op ons pannetje krijgen over de oorlog in Syrië. Bij gebrek aan een plu. Prima analyse, hoewel die verder niet ingaat op de invloed van de commercie en de polletiek op de dagelijke portie nieuws. Maar voor de rest, hoed! Stay tuned.

  • Datum: .

Heuglijk nieuws uit de lieslaars. De in een Turkse kerker zuchtende Koerdische leider Öcalan staat op de nominatie om tot ereburger van Napels te worden benoemd. De stad die je gezien moet hebben voor je je schepper een hand mag geven. Zeker gezien de huidige omstandigheden zal Öcalan geen toestemming krijgen om de bijbehorende vetleren medalje zelf op te gaan halen. Dus voorlopig zit ie snor. Maar het blijft met name voor de tegenstanders van Erdogannef's junta leuk nieuws en uiteraard wilden zij daar kond van doen. Bijvoorbeeld bij de DTF (Deutsch Türkische Nachrichten), een site die in de Luft wordt gehouden door Turkse vluchtelingen. Onder andere via Facebook, het kind van Mark Zuckerberg. Wat gebeurt er in de nacht van afgelopen donderdag op vrijdag? Het bericht over het ophanden zijnde ereburgerschap van Öcalan werd uit het Facebook van de heer Suikerberg gescheurd en kon er ook niet meer worden ingeplakt. Als uitvloeisel van een afspraak met buufMerkel om kwalijke berichten weg te censureren (1). DTF ging fris en fruitig in de tegenaanval en verdomd de volgelingen van Suikerberg gingen door de gebedsknieën. Maar neemt u van ons aan dat hiermee wel de kogel door de moskee is. In de nabije toekomst zullen naast allerlei onwelvoeglijkheden, scheldpartijen enzovoort ook politieke en maatschappelijke zaken die de overheid niet prettig vindt uit Facebook worden geschrapt. Want de in de DDR geboren en getogen buuf Merkel is de baas in het Vierde Rijk i.o. En wat bij haar gebeurt, gebeurt ook in de rest van het Reich. Niet democratisch zegt u? HET REICH IS NIET DEMOCRATISCH. NOOIT GEWEEST!!!! Stay tuned. (1) Zie ook aflevering 4 van deze serie dd. 7 februari 2016.

  • Datum: .