Skip to main content

Netjes in de pas (003)

11 februari 2016

Zeg. Die Van der Steur mag dan al een paar keer flink op zijn bek zijn gegaan, maar dat jochie van Dekker gaat ook niet echt lekker. Afgelopen week moest hij zijn voorstel inslikken om dyslectische koters een extra handicap bij examens te bezorgen en kreeg ie in de Eerste Kamer te horen dat zijn nieuwe mediawet niet te verteren was. Dekkertje wilde bijvoorbeeld André van Duin en andere pretletters bij de publieke omroepen weghalen en dat is vloeken bij een EO-uitzending. Verder was ie van plan om de Raden van Toezicht en Bestuur een Poolse behandeling te geven, de NPO in een te grote broek te hijsen en de deur wijd open te zetten voor externe programmaproducenten. Daar staken de ouwetjes op het Binnenhof (voorlopig) een rollatortje voor en stuurden de ook al met het lachebekjessyndroom worstelende krullebol terug naar zijn zolderkamer. Om even de nodige veranderingen aan te brengen in zijn proefwerk. Bang als ze waren voor vriendjespolletiek en inherent daaraan listige polletieke beïnvloeding.
Dat laatste lijkt alert, maar is het niet. Wij hebben het Haagse bejaardenhuis namelijk nooit horen piepen naar aanleiding van de alarmerende uitlatingen van voormalig Duits topjournalist Udolf Ulfkotte en zijn in Hilversum gepokt en gemazelde collega Janneke Monshouwer over de invloeden van buitenaf bij de msm (1). Met name op de inhoud en de teneur van de nieuwsrubrieken.
Recentelijk deed nog een Duitse journalist een Groschen in dit Operzakje. En opnieuw niet de geringste. Het gaat om Wolfgang Herles. Voormalig hoofd van de publieke omroep Zweites Deutsches Fernsehen (ZDF). Een powerhouse binnen de internationale journalistiek. Hij gaf tijdens een discussie over het functioneren van de Duitse media toe, dat het ZDF maar ook andere serieuze mediavehikels van buuf Merkel en aanhang te horen krijgen wat er wel en wat er niet mag worden uitgezonden. Lullen we uiteraard niet over een motertje in een racefiets of de beehaatjes van Sylvie Meis, maar over zwaarwegende zaken. Zoals het gevalletje mohammedaans damesgrabbelen in Keulen dat lange tijd onder water bleef tot de schandaalpers uiteindelijk het vuurwerk ontstak. Daarmee raakte het “Wir schaffen das”-credo van buuf in zwaar weer. Iets wat zij al had voorzien en waarom zij dan ook een “gag-order” van stal haalde. Naar Brits en Amerikaans voorbeeld.
Nu we in tijd van oorlog leven, al is die hier nog koud, en Washington heeft gewaarschuwd voor de Russische propaganda (!) zal deze journalistieke tumor niet kleiner worden. Getuige alleen al het door de Amerikaanse ambassade verzorgde snoepreisje van 5 Nederlandse krantenjongens naar Oekraïne. Gelukkig hebben we internet nog. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 1 van deze serie dd. 17 december 2015.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
11 februari 2016
Netjes in de pas