Skip to main content

Er is een hausse. Van eenzame wolven. Luitjes die in hun eentje eropuitgaan om een lekker potje te kelen. Soms uit politieke overwegingen, soms uit religieuze en soms gewoon om de kick of the game. En als ze eenmaal zijn uitgeschakeld wordt het vaak een hels karwei om hun motieven boven water te takelen. Of, als het om moverende redenen beter is, die motieven onder water te laten. Zo'n probleem doet zich momenteel voor bij Omar Mateen. De man die in Orlando een paar dagen geleden 50 bezoekers van een homobar verenigde met hun schepper en bij ongeveer hetzelfde aantal letsel aan hun carrosserie veroorzaakte. Was de werknemer van de beruchte, administratief in Amsterdam ondergebrachte bewakingsoutfit G4S misschien een bietje en zat ie daar een bietje mee? (1) Had ie een link met de uit de Marines gekegelde radicale imam Marcus Dwayne Robertson aka Abu Taubah? Was ie een gappie van de Amerikaanse zelfmoordbaard Monar Abu Salha? Kreeg ie een appie uit Raqqah? Wordt allemaal onderzocht door de FBI. Maar of de Feds de verklaring van ene Patience Carter serieus zullen nemen is nog even de vraag. Patience behoorde tot een plukkie van 24 gegijzelden in de bar en die hoorde Omar zeggen, dat de Amerikanen moesten stoppen met het bombarderen van Afghanistan. Dat je om dat statement te maken een homobar rigoureus uitruimt lijkt wat bizar. Maar Omar is van Afghaanse bloede en kan dus uit wraak hebben gehandeld. In dat licht is het ook interessant dat zijn vader zich een draaiorgel in Washington lobbiet om steun te krijgen voor zijn poging de volgende president van zijn geboorteland te worden.
Desnoods in samenwerking met de Taliban, die hij openlijk de hemel inprijst op de glazen tiet. Kijk, en als je vader zo aktief is op dat heikele terrein dan geniet jij als familielid in de eerste lijn ook meteen de volle aandacht van de CIA. En daar begint Omar's kees in de verte te ruiken naar die van de gebroeders Tsarnaev. De sjakies bij het vuurwerk tijdens de marathon van Boston in 2013, van wie een oom een tijdje als schoonzoon te boek stond van de door alle wateren gewassen CIA-smurf Graham Fuller (2).
Het zou leuk zijn om met dit karretje het spoor verder te volgen, maar je mag er een pondje retinin op innemen dat de Feds het onderweg in de poep zullen rijden. Omar was een eenzame homowolf met een flinke kortsluiting tussen zijn oren. Niks meer, niks minder. The end.

(1) Bezoek voor G4S de pagina's 2012, 2013 en 2014.
(2) Voor Graham zie vooral aflevering 11 van de serie “Bombs away” dd. 30 april 2013.

  • Datum: .

Een moord komt nooit alleen. Op 11 september 2003 werd de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken Anna Lindh op straat neergestoken. De volgende dag overleed ze. Twee zaken zijn binnen dit kader interessant: Anna trok zich het lot van de Palestijnen aan en ze was voor de invoering van de euro. Voor dat laatste had ze zelfs een campagne op touw gezet. Op 24 september werd de dader bij de kladden gegrepen. Een Servische vluchteling. Eerst leek hij geestelijk niet helemaal wel aan boord. Na onderzoek bleek dat wel mee te vallen en verdween hij voor levenslang in een kerker. Er werd nog even gedacht dat ie door een Russische onderzeeboot aan wal was gebracht, maar jammer genoeg was dat niet te bewijzen. De aanslag bleek geen invloed te hebben op de uitslag van het referendum in november. De Zweden zeiden "nee" tegen de euro.
Een paar dagen geleden werd de Britse Labour MP Joe Cox op straat neergeschoten en bewerkt met een mes. Ze overleed dezelfde dag nog. Joe trok zich het lot aan van de Palestijnen en van de immigranten in de Britse samenleving. Verder was ze tegen de Brexit. Ze voerde daar zelfs campagne voor. De dader zou een vijftiger zijn. Een armoedzaaier, die wat poen bij elkaar scharrelde met het bijhouden van tuinen van de iets beter gesitueerden. Naar het schijnt een rechtse rakker en een aanhanger van de Brexit-beweging.
Maar mogelijk dat de eigenaar van een van de tuintjes die hij onderhoudt een Rus is en dan wordt het anders. Een onderzoek daarnaar is nog onderweg. Het Brexit-referendum staat gepland voor 23 juni a.s.. Een poll na de moord op Cox zou hebben uitgewezen, dat een meerderheid van de Britten nog steeds voor Brexit is. Stay tuned.

  • Datum: .

What's in a name? Loretta Lynch heet ze. De advocaat-generaal die zich bezighoudt met het onderzoek naar de bloedige gebeurtenissen van tien dagen geleden in een homobar in Orlando. Wist Noor Salman, het wolvenvrouwtje van gunslinger Omar Mateen, wat haar echtgenoot van plan was en stond ze misschien in contact met hem toen hij aan zijn finale klus bezig was? Dat is een van de hamvragen waarmee Loretta zit opgescheept. Die vraag is namelijk niet 1,2,3 te beantwoorden omdat Noor niet netjes heeft zitten wachten tot ze voor verhoor werd opgehaald. Noor is pleite. En niemand weet waar ze uithangt. Hoewel. Desgevraagd liet Omar's vader weten: “She is not here”. En aangezien pappa dikke duivenkater was en is met redelijk hoge CIA- en FBIsmurfen plus een handje politici mag je dat best een curieus antwoord vinden. Mogelijk dat Noor het lot heeft gedeeld van Tatiana Gruzdeva. Hop, hop, het land uit. Voor ze per ongeluk op de verkeerde plek gaat zitten zingen (1).
Over naar de UK. Naar Thomas Mair. De naar rechts gerichte tuinkabouter, die het vorige week als zijn taak zag om parlementariër Joe Cox met haar schepper te verenigen. Geestelijk niet helemaal honderd werd er gezegd. Maar wat denk je? Ook hij stond in contact met de FBI. In ieder geval rond het millenium. De betrokken Fed was in die tijd geïnfiltreerd in de Britse uiterst rechtse scene. En nou lijkt het ons zeer stug dat die connectie zonder medeweten van de Britse snuffelinstanties tot stand is gekomen (2). Wat meteen weer de vraag oproept of het lijntje met vriend Thomas ergens deze eeuw is doorgeknipt of niet. Zo niet, dan opent zich zoals haast gebruikelijk in dit soort gevallen een doos van Pandora, vol met speculaasjes en conspiracycake. Dus stay tuned.

(1) Zie voor Tatiana aflevering 17 van de serie “Bombs away” dd. 5 oktober 2013.
(2) Zie dit artikel voor wat meer details over deze interessante connectie.

  • Datum: .

We willen onszelf geen veer in onze uitlaat steken. Maar in aflevering 1 van deze serie op 18 juni memoreerden we het al. De moord op Anna Lindh had geen invloed op het Zweedse referendum over de invoering van de euro. De Zweden zeiden nee. De allereerste poll na de moord op Jo Cox gaf hetzelfde beeld. De meerderheid van de Britten bleef voor Brexit. Daarna kregen we via de msm steeds te horen dat de tegenstanders aan de winnende hand waren. Die berichten waren afkomstig uit de banksector in de City en uit gokkantoren. Zoals we al wisten: geen instituten om op te vertrouwen.
Een van de felste voorstanders van “Remain” buiten de UK was de man die eerder in zijn leven het Britse Pond een opsodemieter had verkocht om zijn eigen spaarvarken te spekken, Sjors Soros. De Open Society goeroe en in een niet al te lang verleden de werkgever van onze prinses Mabel. Lone wolf Thomas Mair bracht MP Jo Cox op de zestiende van deze maand om het leven. Diezelfde dag (!) al kwam de Amerikaanse organisatie SPLC (Southern Poverty Law Center) met dit bericht op de propjes. Inclusief het bonnetje. Dus dat wil wat zeggen. Door wie wordt de SPLC volledig op de been gehouden? Door de welzijnsclub van ome Sjors. En wie was een van de sprekers bij het afscheid van Jo Cox op Trafalgar Square? Prinses Mabel. Kunnen we daar een bonbonbloc van maken? Nee. Niet echt. Maar laten we het erop houden dat het curieus is. Stay tuned.

  • Datum: .

Ja hoor, we hebben er weer een. Een eenzame wolf. Dit keer gaat om een 18-jarig exemplaar met de geestelijke gesteldheid van iemand van dik onder de tien, die niet eens zelf zijn veters kan vastmaken. Ene Mahin Khan. Op 1 juli van dit jaar gearresteerd in Phoenix Arizona op beschuldiging van het plannen van terroristische activiteiten in zijn woonplaats in naam van de Taliban en IS.
Mahin was op zijn vijftiende tegen de FBI aangeblunderd nadat ie een van zijn leraren een dreigbrief had geschreven. Hij zeilde voor anderhalve maand een psychiatrische instelling binnen en bleef daarna onder medische begeleiding. En in het snotje van FBI-smurfen die hem regelmatig met een bezoekje vereerden. Ze voorzagen hem van een eenvoudig prepaid telefoontje en tijdens de gesprekken die volgden toonde Mahin zijn bereidheid om honderden mensen te kelen, een aanslag te plegen op een registratiekantoor voor rijbewijzen en een Joods gezelligheidscentrum.
In februari 2016, een klein halfjaar voor hun wolvenpup 18 werd, begonnen de Feds aan een officieel onderzoek en twee weken na zijn verjaardag trokken ze hem binnen. Nog geen week na zijn arrestatie mocht een jury zich uitspreken over de aanklacht en u voelt hem op een mijl komen: het bijeengeraapte zootje achtte Mahin schuldig aan het beramen van terroristische aanslagen. Op 20 juli bepaalde een kadi dat ie in de petoet moest blijven. Wel in een aparte kruipruimte om herhaling van de in de Amerikaanse kerkers populair zijnde zeepscene onder de douche en andere frivoliteiten te voorkomen. De pers was er uiteraard als de leghoenders bij om Mahin als het zoveelste voorbeeld van het wereldwijde jihadisme weg te zetten. Hij loopt een goeie kans om zich tientallen jaren te spiegelen aan Edmond Dantes. Mesjogge of niet. Het woord is aan de Leidse Sleuteltjes, de experts van Clungeldael en/of die deskundige bij het VU. Stay tuned.

  • Datum: .

Vandaag haalt buuf Merkel's Bondsdag een tussenrapport door de wringer. Het behelst de zoektocht van Duitse grutters naar de achtergronden van Anis Amri. De Tunesische onverlaat die op 19 december vorig jaar zijn landgenoot Mo Bouhlel copycatte en met een vrachtwagen een kerstmarkt in Berlijn uitdunde. Het resultaat van die zoektocht is voor een deel al terechtgekomen bij de visboer. Anis werd zoals gebruikelijk in dit soort gevallen al tijdenlang in de kieren gehouden door Duitse baardbestrijders. Of die qq. ook op de hoogte waren van Anis' frequente tripjes naar het land van Jerommeke? En ze hun Belgische collega's daarover kond hebben gedaan? Geen idee. Wat deed Anis daar trouwens? Zat ie in een baardkroeg in Molenbeek? Met een bakkie blond schuimend bier en een wietje? Geen idee. Staat misschien in het tussenrapport. Mogelijk naast een verklaring over die smurfinformant die Anis naar Berlijn zou hebben gereden. En antwoord op de vraag waarom de identiteit van de toch niet onbekende Tunesiër pas kon worden vastgesteld toen de speurneuzen de dag na de aanslag -Allah zij geloofd- zijn ID-kaart onder de bestuurdersstoel van de vrachtwagen aantroffen. Pas toen kon de zogenaamde jacht worden geopend, maar toen was Anis al via Sloterdijk op weg naar een buitenwijk van Milaan...
Overigens een rare gewoonte onder baardterroristen. Dat achterlaten van je officiële paperassen. Met als ronkend voorbeeld het circusteam van 9/11 onder leiding van glijbaanliefhebber en verwarrende middelenconsument Mo Atta. Maar een vaste procedure geworden in de op 9/11 volgende reeks van aanslagen aan deze kant van de grote plas. Inclusief die van de eenzame wolven. Gelukkig dat ze dat doen. Dat wel. Anders zou je als rechtgeaard grutter stevig met je pik in het zand zitten. Of hoort het bij een afgesproken ritueel tussen in de war geraakte Koranisten en luitjes die naar gladiolen ruiken? Zou kunnen. Maar dat staat zeker niet in het tussenrapport. Stay tuned.

(1) Zie voor Mo “Je suis Nice?” van 17 juli 2016 en vooral het kleine serietje “Mazzel” dat kort daarop zo'n intrigerend accent aan de affaire toevoegde.

  • Datum: .

Voor de verandering beginnen we eens met een kwootje. Komt ie:

Gesucht werden Mitwisser oder terroristisch verstrickte Kandidaten, die noch nicht zu Tätern geworden sind”.

Komt uit een heel pak info van de BAMF oftewel het Bundesamt für Migration und Flüchtlinge. Voor een deel daterend van kort na de 9/11 voorstelling van Osama's Flying Circus. Niet zo verwonderlijk. Een paar personeelsleden van het circus bleken zich in de periode voor die datum in Hamburg te hebben opgehouden. Om verdere narigheid te voorkomen bogen onze oostersmurfen zich over de vraag hoe ze de fanatieke baarden het beste konden bestrijden. Naar blijkt uit het bovenstaande was een van de uitverkoren methodes infiltratie via kandidaten die al lichte verschijnselen van mo-gekte vertoonden. Met een voorkeur voor luitjes uit Afbaardistan, Tajikistan, Türkmenistan, Oezbekistan (!) en Egypte. Brengt ons naadloos bij de smurfinformant die de Berlijnse Lastwagenmörder Anis Amri naar Berlijn bracht. Werd die Amri gezien als een kandidaat aka een “groeidiamant”, zoals wij achter de windmolenparken die in een heel andere context hebben leren kennen? En moeten wij de tripjes die Anis maakte naar Jerommekeland als zodanig interpreteren? Zou kunnen. En dat wordt nog waarschijnlijker als je weet, dat de Marokkaanse smurfendienst in september en oktober vorig jaar hun Bier und Wurstcollega's waarschuwde voor de mogelijkheid dat Anis Amri op korte termijn in een staat van critical mass zou raken. Met naam en toenaam! Hoe wil je hem hebben? Mit oder ohne? Maar de Bier und Wurstcollega's reageerden niet. En toettoet, Anis reed een kerstmarkt aan flarden. Werd ie verkeerd beoordeeld of werd ie gebruikt binnen het kader van de aloude strategie van de spanning? Dat laatste zou ook kunnen. We blijven alert. Stay tuned.

  • Datum: .

Je kon erop wachten. Een leger aan conspiracydenkers heeft zich meester gemaakt van Las Vegas-ruimer Stephen Paddock, die een paar dagen geleden vanuit zijn paddock op de 32ste verdieping van het Mandalay Bay Hotel zich wel heel lang kon uitleven. Stephen zou meloenair zijn geweest dankzij een handel in stenen, een liefde voor countrymuziek en een Filipijpse hebben ontwikkeld, nooit in staat zijn geweest om de ruiming in zijn eentje uit te voeren, de afgelopen jaren een wapenarsenaal hebben aangelegd waarvan een Gladiool een vette bek zou krijgen, een paar dagen voor de concertaanslag een tonnetje hebben overgemaakt naar de Filippijnen, kort geleden een gun hebben gekocht maar die niet hebben gebruikt, lief zijn geweest voor zijn konijnen, in het Mandalay bezoek hebben gehad van een nog onbekende mevrouw, iemand zijn geweest die graag met grote regelmaat groene ruggen inruilde voor fiches, etcetera etcetera. Moet je het allemaal serieus nemen? Mwa. Maar wat denkt u van deze? Staytuned.

  • Datum: .

Wie heeft het niet ergens tussen zijn kwabben opgeslagen? Wij in ieder geval wel. Hoe aan de vooravond van 9/11 er plotseling drukte ontstond op Wall Street bij de handel in aandelen van American Airlines en United Airlines. En dat niet veel later Mo Atta en zijn circuspersoneel doodkisten van nou juist die twee vliegtuigmaatschappijen gebruikten voor hun eenmalige voorstelling in de Twin Towers en het Pentagon. Om de verzekeringstruukjes van Larry Silverstein maar buiten beschouwing te laten (1). Hoe moet je in dit verband aankijken tegen een interessante gebeurtenis die een paar weken voordat Stephen Paddock besloot vroegtijdig een einde te maken aan het country concert voor het Mandalay Hotel in Las Vegas. Lees en geef u over aan een golf van conspiracygedachten. Stay tuned.

(1) Larry was nog maar twee maanden leasehouder van het World Trade Center toen het Flying Circus langs kwam.

  • Datum: .