Skip to main content

Lone wolves (001)

26 juni 2016

Een moord komt nooit alleen. Op 11 september 2003 werd de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken Anna Lindh op straat neergestoken. De volgende dag overleed ze. Twee zaken zijn binnen dit kader interessant: Anna trok zich het lot van de Palestijnen aan en ze was voor de invoering van de euro. Voor dat laatste had ze zelfs een campagne op touw gezet. Op 24 september werd de dader bij de kladden gegrepen. Een Servische vluchteling. Eerst leek hij geestelijk niet helemaal wel aan boord. Na onderzoek bleek dat wel mee te vallen en verdween hij voor levenslang in een kerker. Er werd nog even gedacht dat ie door een Russische onderzeeboot aan wal was gebracht, maar jammer genoeg was dat niet te bewijzen. De aanslag bleek geen invloed te hebben op de uitslag van het referendum in november. De Zweden zeiden "nee" tegen de euro.
Een paar dagen geleden werd de Britse Labour MP Joe Cox op straat neergeschoten en bewerkt met een mes. Ze overleed dezelfde dag nog. Joe trok zich het lot aan van de Palestijnen en van de immigranten in de Britse samenleving. Verder was ze tegen de Brexit. Ze voerde daar zelfs campagne voor. De dader zou een vijftiger zijn. Een armoedzaaier, die wat poen bij elkaar scharrelde met het bijhouden van tuinen van de iets beter gesitueerden. Naar het schijnt een rechtse rakker en een aanhanger van de Brexit-beweging.
Maar mogelijk dat de eigenaar van een van de tuintjes die hij onderhoudt een Rus is en dan wordt het anders. Een onderzoek daarnaar is nog onderweg. Het Brexit-referendum staat gepland voor 23 juni a.s.. Een poll na de moord op Cox zou hebben uitgewezen, dat een meerderheid van de Britten nog steeds voor Brexit is. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 juni 2016