Skip to main content

Lone wolves (000)

26 juni 2016

Er is een hausse. Van eenzame wolven. Luitjes die in hun eentje eropuitgaan om een lekker potje te kelen. Soms uit politieke overwegingen, soms uit religieuze en soms gewoon om de kick of the game. En als ze eenmaal zijn uitgeschakeld wordt het vaak een hels karwei om hun motieven boven water te takelen. Of, als het om moverende redenen beter is, die motieven onder water te laten. Zo'n probleem doet zich momenteel voor bij Omar Mateen. De man die in Orlando een paar dagen geleden 50 bezoekers van een homobar verenigde met hun schepper en bij ongeveer hetzelfde aantal letsel aan hun carrosserie veroorzaakte. Was de werknemer van de beruchte, administratief in Amsterdam ondergebrachte bewakingsoutfit G4S misschien een bietje en zat ie daar een bietje mee? (1) Had ie een link met de uit de Marines gekegelde radicale imam Marcus Dwayne Robertson aka Abu Taubah? Was ie een gappie van de Amerikaanse zelfmoordbaard Monar Abu Salha? Kreeg ie een appie uit Raqqah? Wordt allemaal onderzocht door de FBI. Maar of de Feds de verklaring van ene Patience Carter serieus zullen nemen is nog even de vraag. Patience behoorde tot een plukkie van 24 gegijzelden in de bar en die hoorde Omar zeggen, dat de Amerikanen moesten stoppen met het bombarderen van Afghanistan. Dat je om dat statement te maken een homobar rigoureus uitruimt lijkt wat bizar. Maar Omar is van Afghaanse bloede en kan dus uit wraak hebben gehandeld. In dat licht is het ook interessant dat zijn vader zich een draaiorgel in Washington lobbiet om steun te krijgen voor zijn poging de volgende president van zijn geboorteland te worden.
Desnoods in samenwerking met de Taliban, die hij openlijk de hemel inprijst op de glazen tiet. Kijk, en als je vader zo aktief is op dat heikele terrein dan geniet jij als familielid in de eerste lijn ook meteen de volle aandacht van de CIA. En daar begint Omar's kees in de verte te ruiken naar die van de gebroeders Tsarnaev. De sjakies bij het vuurwerk tijdens de marathon van Boston in 2013, van wie een oom een tijdje als schoonzoon te boek stond van de door alle wateren gewassen CIA-smurf Graham Fuller (2).
Het zou leuk zijn om met dit karretje het spoor verder te volgen, maar je mag er een pondje retinin op innemen dat de Feds het onderweg in de poep zullen rijden. Omar was een eenzame homowolf met een flinke kortsluiting tussen zijn oren. Niks meer, niks minder. The end.

(1) Bezoek voor G4S de pagina's 2012, 2013 en 2014.
(2) Voor Graham zie vooral aflevering 11 van de serie “Bombs away” dd. 30 april 2013.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 juni 2016