Skip to main content

dinsdag 10 januari-2012
Hebben we ons daar in Afbaardistan het klaplazarus gevochten, hebben moestuintjes aangelegd, schooltjes gebouwd, de meisjes leren macrameeën, trapveldjes aangelegd, de verloofde van Mariko Peters iets cultureels laten doen, een stukje snelweg zonder vluchtstrook uitgerold, Playmobil geïntroduceerd namens mevrouw Sap etcetera en wat krijg je ervoor terug? In wezen nog geen reet. Want laten we eerlijk wezen, we zeggen wel dat we daar ons best doen om die barbaarden onze democratie bij te brengen, maar in wezen gaat het alleen om onze zakelijke belangen veilig te stellen cq. uit te breiden. En of een plukje Afghaanse wijffies volgend jaar nou wel of niet meedoen aan het Olympische bokstoernooi zal ons met zijn allen een gigantische halalworst zijn.
Zo ligt het uiteraard ook bij onze bondgenoten en dan met name bij de USSA. Als die ergens poen in pompen willen ze graag minimaal het tienvoudige ervoor terug. Desnoods in de vorm van hero en andere vormen van verwarrend tijdverdrijf, maar liever in de vorm van iets keurigs. Er wordt al genoeg geouwehoerd.
Denk je toch dat ze na tien jaar zich voor Karzai cs. te hebben uitgesloofd van concurrentie weinig te vrezen hebben. Wat denk je dat er gebeurt? Hebben die Kutchinezen vorige week een contract getekend voor het oppompen van olie en gas ter waarde van zo'n 700 meloen dollar!! In tientallen jaren heeft nog niet één buitenlandse firma dat voor mekaar gekregen en uitgerekend een Bejingposse krijgt zijn zweettenen tussen de deur. Nog gekker: mocht een cluppie Talibanjers onverhoopt proberen dat pompen te versteren, dan mogen de Amerikanski's de Chinese ja-knikkers verdedigen. Als dat geen ironie is, dan vreten wij een drone op.
Het Afghaanse sein staat duidelijk op rood en dus is het ieder voor zich en God voor ons allen. En omdat onze door God gegeven vorstin en haar hofnar Maximus Rattus toch al in die contreien rondspankeren met een zootje ongeregeld is het misschien goochem om ze direct door te sturen naar Kabul. Voordat we straks alleen nog maar wat tulpenbollen kwijt kunnen voor het gazon van de familie Karzai en we jaarlijks worden afgescheept met "bedankt voor die bloemen". Forza Hollanda.

  • Datum: .

woensdag 11 januari-2012
Hoop heisa, weinig wol. Bonken Bildermamma en dat pampameisje gesluierd en wel een moskee binnen om onze zandbakmissie een kontje te geven en wat krijgen we ervoor terug? We mogen milieubewuste lampjes leveren voor een stel rotondes (anders rossen die kamelen er zomaar dwars overheen), we mogen weer kalfslapjes leveren en we mogen op een paar vliegvelden orde brengen in het transporteren van koffers.
Officieel was dat het wel zo'n beetje. Of we ook mogen helpen bij het neerzetten van een paar stadions voor de WK voebel in 2022, die daarna mooi dienst kunnen doen als interneringsfaciliteiten voor luitjes die na tien jaar nog steeds denken dat het lente is, hangt nog in de lucht. En dat geldt eveneens voor onze mogelijke bijdrage aan het ontwikkelen van eigen vliegende kamelen, zowel civiel als militair. Dat laatste om duidelijk te maken aan luitjes die na tien jaar... u snapt het.
In dit licht is het dus ook heel begrijpelijk dat Koentje Damen een paar snorders heeft meegestuurd. Een paar fregatjes à la Indonesië (1) of een paar landingsschuitjes à la Venezuela (2) zou al heel mooi zijn. En dat er een hele zooi pakken uit de energiesector en van TNO met de Oranje meisjes zijn meegegaan moet zelfs duidelijk zijn voor iemand die de Koran voor een werk van Karl Marx houdt. Maar orders? Nou nee. Wel contacten en daar is de na het vertrek van containerwipper Jack de Vries met een woestijn-imago achtergebleven Maximus Rattus al heel blij mee. Maar die kreeg al tranen in zijn ogen toen hij vorig jaar door Kameel Eurlings onder de ballen werd gekieteld, dus dat zegt niet zoveel.
Btw. Gisteren reikten wij de delegatie nog de gratis tip aan om door te reizen naar Afghanistan om te kijken of daar nog wat te halen was voor de bomen dicht gingen. Vandaag hebben we nog een leuke. In de Siberische provincie Yakutia wordt het elk jaar hartstikke koud. Meer dan vijftig graden onder nul. Nou hebben ze daar ook koeien en bij die kou komt de melk er in schotsjes uit. Hebben slimmerikken iets op gevonden. Die koeien krijgen beha's van langoorbont.
Dat biedt perspectief voor de Nederlandse textielindustrie zouden wij zo zeggen. En wat te denken van gebieden waar het vijftig graden boven nul wordt? Kunnen wij in Delft geen beha's voor koeien construeren met ingebouwde koelelementen? Om eindelijk af te komen van die warme chocomel die de gevlekte loeiers in Oman en omstreken dagelijks produceren? Handel is handel. Stay tuned.

1. Zie de serie "Torpedo aan bakboord" op onze fabelachtige Followup-site.
2. Zie de serie "Cuba Libre" van november vorig jaar

  • Datum: .