Skip to main content

Handel (002)

26 maart 2017

woensdag 11 januari-2012
Hoop heisa, weinig wol. Bonken Bildermamma en dat pampameisje gesluierd en wel een moskee binnen om onze zandbakmissie een kontje te geven en wat krijgen we ervoor terug? We mogen milieubewuste lampjes leveren voor een stel rotondes (anders rossen die kamelen er zomaar dwars overheen), we mogen weer kalfslapjes leveren en we mogen op een paar vliegvelden orde brengen in het transporteren van koffers.
Officieel was dat het wel zo'n beetje. Of we ook mogen helpen bij het neerzetten van een paar stadions voor de WK voebel in 2022, die daarna mooi dienst kunnen doen als interneringsfaciliteiten voor luitjes die na tien jaar nog steeds denken dat het lente is, hangt nog in de lucht. En dat geldt eveneens voor onze mogelijke bijdrage aan het ontwikkelen van eigen vliegende kamelen, zowel civiel als militair. Dat laatste om duidelijk te maken aan luitjes die na tien jaar ... u snapt het.
In dit licht is het dus ook heel begrijpelijk dat Koentje Damen een paar snorders heeft meegestuurd. Een paar fregatjes à la Indonesië (1) of een paar landingsschuitjes à la Venezuela (2) zou al heel mooi zijn. En dat er een hele zooi pakken uit de energiesector en van TNO met de Oranje meisjes zijn meegegaan moet zelfs duidelijk zijn voor iemand die de Koran voor een werk van Karl Marx houdt. Maar orders? Nou nee. Wel contacten en daar is de na het vertrek van containerwipper Jack de Vries met een woestijn-imago achtergebleven Maximus Rattus al heel blij mee. Maar die kreeg al tranen in zijn ogen toen hij vorig jaar door Kameel Eurlings onder de ballen werd gekieteld, dus dat zegt niet zoveel.
Btw. Gisteren reikten wij de delegatie nog de gratis tip aan om door te reizen naar Afghanistan om te kijken of daar nog wat te halen was voor de bomen dicht gingen. Vandaag hebben we nog een leuke. In de Siberische provincie Yakutia wordt het elk jaar hartstikke koud. Meer dan vijftig graden onder nul. Nou hebben ze daar ook koeien en bij die kou komt de melk er in schotsjes uit. Hebben slimmerikken iets op gevonden. Die koeien krijgen beha's van langoorbont.
Dat biedt perspectief voor de Nederlandse textielindustrie zouden wij zo zeggen. En wat te denken van gebieden waar het vijftig graden boven nul wordt? Kunnen wij in Delft geen beha's voor koeien construeren met ingebouwde koelelementen? Om eindelijk af te komen van die warme chocomel die de gevlekte loeiers in Oman en omstreken dagelijks produceren? Handel is handel. Stay tuned.

1. Zie de serie "Torpedo aan bakboord" op onze fabelachtige Followup-site.
2. Zie de serie "Cuba Libre" van november vorig jaar

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 maart 2017