Skip to main content

Handel (001)

26 maart 2017

dinsdag 10 januari-2012
Hebben we ons daar in Afbaardistan het klaplazarus gevochten, hebben moestuintjes aangelegd, schooltjes gebouwd, de meisjes leren macrameeën, trapveldjes aangelegd, de verloofde van Mariko Peters iets cultureels laten doen, een stukje snelweg zonder vluchtstrook uitgerold, Playmobil geïntroduceerd namens mevrouw Sap etcetera en wat krijg je ervoor terug? In wezen nog geen reet. Want laten we eerlijk wezen, we zeggen wel dat we daar ons best doen om die barbaarden onze democratie bij te brengen, maar in wezen gaat het alleen om onze zakelijke belangen veilig te stellen cq. uit te breiden. En of een plukje Afghaanse wijffies volgend jaar nou wel of niet meedoen aan het Olympische bokstoernooi zal ons met zijn allen een gigantische halalworst zijn.
Zo ligt het uiteraard ook bij onze bondgenoten en dan met name bij de USSA. Als die ergens poen in pompen willen ze graag minimaal het tienvoudige ervoor terug. Desnoods in de vorm van hero en andere vormen van verwarrend tijdverdrijf, maar liever in de vorm van iets keurigs. Er wordt al genoeg geouwehoerd.
Denk je toch dat ze na tien jaar zich voor Karzai cs. te hebben uitgesloofd van concurrentie weinig te vrezen hebben. Wat denk je dat er gebeurt? Hebben die Kutchinezen vorige week een contract getekend voor het oppompen van olie en gas ter waarde van zo'n 700 meloen dollar!! In tientallen jaren heeft nog niet één buitenlandse firma dat voor mekaar gekregen en uitgerekend een Bejingposse krijgt zijn zweettenen tussen de deur. Nog gekker: mocht een cluppie Talibanjers onverhoopt proberen dat pompen te versteren, dan mogen de Amerikanski's de Chinese ja-knikkers verdedigen. Als dat geen ironie is, dan vreten wij een drone op.
Het Afghaanse sein staat duidelijk op rood en dus is het ieder voor zich en God voor ons allen. En omdat onze door God gegeven vorstin en haar hofnar Maximus Rattus toch al in die contreien rondspankeren met een zootje ongeregeld is het misschien goochem om ze direct door te sturen naar Kabul. Voordat we straks alleen nog maar wat tulpenbollen kwijt kunnen voor het gazon van de familie Karzai en we jaarlijks worden afgescheept met "bedankt voor die bloemen". Forza Hollanda.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 maart 2017