Skip to main content

maandag 6 februari-2012
Klotenrussen. Kutchinezen. Gebruiken ze in de VN hun vetorecht tegen het klemmende verzoek aan de Syrische leider Assad om op te rotten! Billary's westerse wereld en een heel stel Arabische jurken waren witheet. De mainstream liet meteen voor de zoveelste keer onduidelijk geknal uit Homs horen en zien en wist te melden dat er alweer ruim 200 vrijheidslievende Syrische burgers door Assad's moordenaars waren gekeeld. Maar de Ruskies en de Chopsticks hielden hun poot strak. Zonder twijfel om geopolitieke belangen, maar ook om democratische gebeurtenissen à la Libië te voorkomen. En da's niet geheel ten onrechte. De Free Syrian Army krijgt namelijk actieve steun van hun Libische broeders onder leiding van Abdul-Hakim Belhadj.
Aardige gozer, die Abdul. Liet als commandant van de door de NATO gesteunde Tripoli Military Counsel de Al Schijthuis-vlag hijsen na de begrafenis van het Khadaffi-regime. Niet zomaar, want hij heeft in Afbaardistan ooit een jihadkampje geleid dat onder auspiciën stond van Captain Caveman en je stapt niet zomaar van je geloof af. Verder onderscheidde Abdul zich in voormalig Joegoslavië, waar hij als vertegenwoordiger van Al Schijthuis samen met de NATO de Serviërs op hun sodemieter gaf. Wat later struinde hij in Irak rond om her en der westerse militairen naar God te helpen om de NATO-oorlog op gang te houden, pleegde in 2004 een belletje met Abdilmajid Fakhet aka Fuckit voordat diens baardgroepje in Madrid met Spaanse militaire hulp de ochtendspits ontregelde en was aan boord van het Turkse hulpschip Mavi Marmara, dat op weg naar Gaza bezoek kreeg van een stel Israëlische commando's die Abdul geen baardhaar krenkten.
Kortom, een avontuurlijk baasje, die Abdul, met een dubbele focusagenda waar je misselijk van wordt. Nou mag die Assad minstens zo vreselijk zijn als Saddammeke, Muammar en Hosny bij elkaar, maar om net als de mainstream meteen klotenrussen en kutchinezen te gaan roepen gaat ons een hele wandeling te ver. Nou de NOS nog.

  • Datum: .

donderdag 9 februari-2012
Wat kan je doen om de zo keurig Engels beheersende correspondenten van Twan Huys bij de Free Syrian Army te steunen, nu die klotenrussen en kutchinezen in de outfit van Bankie Moon de boel hebben versteerd? Er is voorlopig maar één oplossing: stiekem wapens sturen naar de Syrische vrijheidstrijders. En met je knieën op een kleedje bidden dat ze daarmee de lente zullen brengen. Onder leiding van de Lybische Al Schijthuisleider Abdilmajed Fakhet aka Fuckit (1).
Bij monde van Victoria Nuland heeft Billary's ministerie van Buza al laten weten niet tegen de leveranties van wapentuig te zijn en Freedom Housebaas John MacCain stond alleen al bij de gedachte flink te kwijlen (2). En dat alles om Syrië net zo'n vredige democratie te bezorgen als Irak, Egypte, Lybië en Sapje's Afbaardistan.
Maar je mag met een rustig pompend hart aannemen, dat zowel Nuland als Mac Cain op de hoogte zijn van de leveranties, die al sub rosa hebben plaatsgevonden. Eén daarvan stommelde eerder deze week tegen de douanelamp in Libanon. Een paar kisten met wapens, dikke pakken dollars, speciale paspoorten en creditcards werden uit de luchtpost gevist. En verschillende baardadressanten plus wat opstandige baardaanhang gingen achter het gaas. De groep was al een tijdje illegaal aan het rommelen aan en over de Libanees/Syrische grens.
Het is gek, of misschien ook eigenlijk niet, maar je hoort de jongens en meisjes rond Twan nooit eens iets boeren over deze kant van de medallie. Onafhankelijke journalistiek? Yeah, sure.

1. Zie aflevering 1 dd. 6 februari 2012.
2. Breng voor meer info over de dappere rol van Freedom House in de wereld een bezoekje aan onze zoekmachine.

  • Datum: .

dinsdag 14 februari-2012
Die Ayman al-Zawahri houdt wel van een geintje. De topbaard van Al Schijthuis na het vangansewinkelen van Captain Caveman heeft alle fanatieke pluksels opgeroepen om de Syrische broeders te gaan helpen bij het verwijderen van het regime. Desnoods samen met westerse stiekemerds. Net als eerder in Afbaardistan, Bosnië, Kosovo en kortgeleden nog in Libië. Alsof Ayman niet weet, dat die samenwerking allang op de rails is gezet en de Syrische broeders worden gecoacht door Abdilmajed Fuckit. De Mad Maxenleider, die op dit moment namens de firma Cameron, Sarkozy & Hillen van Libië een modeldemocratie maakt door het systematisch uitmoorden van Groene Boekjeslezers. En na het slagen van die operatie en operetteverkiezingen het civiele bestuur overdraagt aan de Mo Broederschap. Want Irak heeft ons geleerd dat het beter kan. Om over dat gebroddel in Afbaardistan maar te zwijgen. De bevolking? Is die interessant dan? Stay tuned.

  • Datum: .

donderdag 3 mei-2012
Moeten we Allah danken? Of God? Dat de met het blanke grootgeld in de koffer liggende Kofi Annan een soort wapenstilstand tot stand heeft weten te brengen in Syrië? Tijdelijk misschien wel. Maar lost het iets op? Waarschijnlijk geen reet. In ieder geval hebben de erven Caveman, die zo succesvol waren in Libië, de gelegenheid gekregen om zich ongestoord verder te bewapenen voor de beslissende slag.
Eind vorige week ondervonden ze daarbij een lichte tegenwind. Toen werd voor de Libanese kust het schip Loutfallah II aangehouden. Het was afkomstig uit de Libische haven Misrata en voer onder de frisse vlag van Sierra Leone.
Op papier vervoerde de Loutfallah motorolie, in werkelijkheid een gezellig voorraadje machinegeweren, raketwerpers, kogelwaar en granaten. Bestemd voor het door het westen gesteunde Vrije Syrische Leger aka Al Schijthuis Vooruit.
De hele boel bleek eigendom te zijn van de in Egypte woonachtige Syrische zakenman Mo Khifaji, die ondermeer innige banden bleek te onderhouden met de Libanese oud-premier Saad Hariri. De zoon van de in 2005 gekeelde miljardair en voormalig regeringsleider Rafik Hariri, wiens dood werd aangegrepen om Syrië te pressen zijn troepen uit de van verwarrende middelen stijf staande en dus uiterst profijtelijke Bekaavallei terug te trekken.
Uiteraard kreeg Damascus ook de zwarte piet voor de moord op Hariri. En zijn zoon maakt nu kennelijk van de gelegenheid gebruik om Assad met een valse munt terug te betalen. Perpetuum mobile. Stay tuned.

  • Datum: .