Skip to main content

Groetjes uit Homs (002)

09 april 2017

donderdag 9 februari-2012
Wat kan je doen om de zo keurig Engels beheersende correspondenten van Twan Huys bij de Free Syrian Army te steunen, nu die klotenrussen en kutchinezen in de outfit van Bankie Moon de boel hebben versteerd? Er is voorlopig maar één oplossing: stiekem wapens sturen naar de Syrische vrijheidstrijders. En met je knieën op een kleedje bidden dat ze daarmee de lente zullen brengen. Onder leiding van de Lybische Al Schijthuisleider Abdilmajed Fakhet aka Fuckit (1).
Bij monde van Victoria Nuland heeft Billary's ministerie van Buza al laten weten niet tegen de leveranties van wapentuig te zijn en Freedom Housebaas John MacCain stond alleen al bij de gedachte flink te kwijlen (2). En dat alles om Syrië net zo'n vredige democratie te bezorgen als Irak, Egypte, Lybië en Sapje's Afbaardistan.
Maar je mag met een rustig pompend hart aannemen, dat zowel Nuland als Mac Cain op de hoogte zijn van de leveranties, die al sub rosa hebben plaatsgevonden. Eén daarvan stommelde eerder deze week tegen de douanelamp in Libanon. Een paar kisten met wapens, dikke pakken dollars, speciale paspoorten en creditcards werden uit de luchtpost gevist. En verschillende baardadressanten plus wat opstandige baardaanhang gingen achter het gaas. De groep was al een tijdje illegaal aan het rommelen aan en over de Libanees/Syrische grens.
Het is gek, of misschien ook eigenlijk niet, maar je hoort de jongens en meisjes rond Twan nooit eens iets boeren over deze kant van de medallie. Onafhankelijke journalistiek? Yeah, sure.

1. Zie aflevering 1 dd. 6 februari 2012.
2. Breng voor meer info over de dappere rol van Freedom House in de wereld een bezoekje aan onze zoekmachine.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 april 2017
Groetjes uit Homs