dinsdag 26 januari-2010
Stond een hoofd voor een Senaatscommissie. Michael E. Leiter. Hoofd van het National Counterterrorism Centre. En hij boerde vorige week woensdag misschien per ongeluk iets heul interessants. Komt ie:

"Ik wil u vertellen, dat als er lieden naar ons land komen die op de watchlist staan dan is dat omdat we de keus hebben gemaakt, dat we ze om de een of andere reden hier willen hebben".

Welgeteld een mainstreamvod, de Congress Daily, checkte Michael’s boer. En jawel. Niet nader gespecificeerde speurneuzen op dit terrein bevestigden Leiter’s uitspraak. Een kwootje van een van die de Bondjes. Komt ie:

"In sommige situaties is het nuttig voor ons om op de staart van iemand op de watchlist te gaan zitten om uit te vlooien waar hij precies mee bezig is en wie zijn contacten zijn".

Gezien het feit, dat onze Nigeriaanse ballenblazer op voornoemde watchlist stond, alle info over hem in extenso aanwezig was en hij op Schiphol gefilmd en wel zelfs uitgeleide werd gedaan door een meneer met een keurige vouw in zijn broek, mogen we nu gevoeglijk wel aannemen dat Umar Farouk Abdulmutallabin al de lul was voor hij instapte. Of de speurneuzen die betrokken waren bij deze begeleide import ook verantwoordelijk waren voor dat bakmeel in zijn kruis is een speculaassie verder. Dan zit je meteen met je maatje 44 in het 9/11-moeras. Dus laten we dat nog maar even buiten beschouwing. Het is zo al leuk genoeg.

  • Datum: .

maandag 26 september-2011
Wij houden heul veul van speculaasjes en conspiratieve oliebollen. Vandaar dit: De Zeeuwen zijn wel wat gewend en als er ergens de stem van het water gevreesd en gehoord wordt is het in hun provincie. Edoch, op 24 september kwam er een stemmetje bij. Een paar onbekende vuurwerkliefhebbers lieten namelijk een caisson bij het durrep Ritthem met een forse klap in de lucht vliegen. Maar niet alleen de geluidsgolf werd in een groot deel van Zeeland opgemerkt, ook de drukgolf. Bijvoorbeeld in de tien kilometer verderop liggende buurtgemeenschap van Borssele. Zo krachtig was de bom.
De veronderstelling dat de daders een paar bezopen malloten waren met een voorraadje karbiet kan meteen met een wagen van Van Gansewinkel mee. Het ging zonder enige twijfel om luitjes met serieuze bedoelingen cq. een ernstige boodschap. Waren het herboren Gladiolen? Milieuactivisten? Al Schijthuis? Vraag het ons niet. Maar tien kilometer van Borssele? Brrrr...

  • Datum: .

zondag 27 november-2011
Nu we het toch even hebben over een vliegtuig dat in brokjes uit de lucht komt vallen (1), in december 1988 gebeurde dat ook boven Lockerbie. In plaats van met de Kerst thuis te zijn om de geboorte van JC te vieren, maakten de inzittenden kennis met zijn vader in rusthuis De Hemel. Na gerotzooi met bewijsstukken, het laten verdwijnen van een intrigerende koffer, het stiekem betalen van de belangrijkste getuige en meer van dit soort uitvindingen ten behoeve van pretpark Zeist, wisten de Britse en Amerikaanse secretsmurfen Libië de Edgar Davidspiet in de gleuf te duwen.
De inside story van DIA/DEA-agent Lester Coleman verdween naar de achterste lobben van ons lange termijngeheugen. Die story draaide om een stel Amerikaanse dienstkloppers die ook tot de 270 slachtoffers behoorden. Zij zouden het bewijs hebben gevonden, dat de CIA betrokken was bij een hero-lijn tussen Libanon en de USSA. En wie Libanon zegt, zegt Hezbollah of Palestina Vooruit en struikelt vervolgens over een rijtje losse Iran-Contra tegels. Vandaar dat hogerhand zou hebben besloten de hele boel maar op te blazen. Geen getuigen, geen verhaal. Onschuldige slachtoffers? Die vallen elke dag bij bosjes.
Coleman zeilde de petoet in en kreeg geen gelegenheid om voor de kadi zijn verhaal uit de verpakking te wurmen. Een andere insider trok net zijn stappers aan om naar het Congres te vertrekken voor het afleggen van zijn Iran-Contra getuigenis toen hij heel comfortabel een beroerte kreeg. Kort daarna zweefde ook hij richting De Hemel.
Wie dat was? William Casey, de ouwe baas van de CIA ten tijde van de regering Reagan/pappa Bush.
Inmiddels wordt in Libië momenteel druk gesleuteld aan Saif Khadaffi en de twee voormalige grote secretmurfen Dorda en al-Sanussi, om ze eindelijk de "waarheid" te laten vertellen over Lockerbie. Want als je een verhaal verzint moet je het goed doen.
Btw: wat was vorig jaar november eigenlijk de toedracht van het verongelukken van Aero Caribbean vlucht 883 in de Cubaanse provincie Sancti Spiritus of all places? De zwarte doos (sorry) was teruggevonden en toen? Iemand?

1. Zie aflevering 6 van de serie "Cuba Libre" van gisteren.

  • Datum: .

maandag 30 januari-2012
Afgelopen week zijn een 45-jarige knuppel uit Hilversum en 24-jarig knuppeltje uit Zoutelande bij de kraag gevat. In verband met het opblazen van een caisson op het strand van Ritthem, een metropool aan de zuidoostkust van Walcheren. Hun huizen werden omgekeerd, alsmede een paar optrekjes in Diemen en Hoenderlo. Daarbij werden een stel brisantgranaten in beslag genomen. Ouwe meuk, maar je zal er eentje in de brievenbus krijgen. Inmiddels heeft die Hilversummer bekend, dat ie bij het vuurwerk in Ritthem betrokken is geweest.
Gaat het om een paar verzamelaars, die een verdwaald caisson op het maagdelijke strand van Ritthem maar niks vonden en dus de hand aan de ploeg sloegen? Of hadden ze snode plannen in de richting van Maximus Verhagen's natte droom in Borssele, hemelsbreed zo'n tien kilometer van Cape Ritthem verwijderd? Een ding is zeker, de drukgolf van hun plofjob bereikte het nucleaire broodrooster wel degelijk. Ergo, oefening geslaagd als het om een oefening ging. Maar wij weten net zoveel als u, behalve dan misschien de regelmatige bezoekers van onze site namens Demmink's snuffelpaleis of het bureel van Bullebas Opstelten en Hiep Hieper Teeven. Alleraardigst is wel, dat 160 grimmige groene smurfen van de dertiende gemechaniseeerde brigade zich zaterdag rond de kernreactor verzamelden voor een anti-terrorismeoefening. Dat is nog eens timing. Die Hillen weet van wanten. Stay tuned.

  • Datum: .

dinsdag 28 februari-2012
Zijn die Zeeuwen mooi klaar mee. Volgens hun eigen omroeper tuffen en hollen de komende dagen honderden groene smurfen van de landmacht door hun slikken en zompen. Het gaat daarbij om de anti-terreuroefening Wake Up. Mocht een baard de weg kwijt raken in de driehoek Scharendijke, Rommeldam en Hulst dan kan ie het schudden. Een van de objecten die tijdens de oefening een wake up call krijgt is het nucleaire zandkasteel in Borssele en vanaf de transen zal als het effe meezit keizer Maximus het schouwspel welwillend volgen.

Het is opvallend, dat de stilte rond het kasteel die volgde op de caissonklap bij Cape Ritthem op 24 september 2011 dit jaar al voor de tweede keer wordt verbroken. Op 28 januari werden de kazen daar al eens gesmolten en nu dus weer. Wat weet Hans Hillen wat wij niet weten? Zijn de Gladiolen opengesprongen of is er een baardcolonne onderweg? Zouden de Zeeuwen graag willen weten. Want van al dat gedruis voor de deur krijgen ze onderhand een Hedwigesyndroom en bovendien: wat mag dat allemaal kosten? Ze zijn niet worstelend boven gekomen om zich blind te betalen aan allerlei gefrutsel in hun voortuin. Geen cent teveel is daar nog steeds het devies. Dus Hans, als je even de omroeper wil bellen, graag! Democratie hè. Je weet het.

  • Datum: .

vrijdag 9 maart-2012
Wat is dat toch in Zeeland? September vorig jaar werd bij Cape Ritthem een flink zootje beton de ruimte ingeslingerd en het is nooit meer rustig geworden tussen de zompen en slikken. Eind januari van dit jaar werden twee caissonbombers bij de lurven gevat en op sterk water gezet. Verder niks meer van vernomen, maar diezelfde week nog werd een flinke zwerm groene smurfen op oefening gestuurd in de omgeving van de staafjesfabriek in Borssele. En eind februari opnieuw, zij het dat er ditmaal ook tentjes werden opgezet bij de Oosterscheldedam. Allemaal bedoeld om paraat te zijn als de terroristische baarden komen om staafjes te stelen of bij springtij de dam open te zetten.
Bij die laatste etude spelen ook lokale pettensmurfen mee. En hoe! Eerst arresteerden ze een stel niet nader geïdentificeerde acteurs, die wilden binnendringen in het oefengebied. Onder hen bevond zich naar horen zeggen ook Thijs Römer. Om zich alvast een beetje in te leven voor het toneelstuk "Breivik ontmoet Wilders".
Niet lang na dit sensationele evenement drukten de jongens van Ivo en Fred een Zeeuwse omroeper op de keien, legden een paar ijzeren manchetten aan en zetten hem een gun op zijn kruin. Je maakt je er niet populair mee, maar de veiligheid van de burgers gaat voor alles. Al moeten we daarvoor bij wijze van spreken bomtapijten uitrollen. Of een journalist mollen.
Een ding is dus zeker. We kunnen 'savonds rustig gaan slapen. De jongens van de firma Hillen & Opstelten houden de wacht. Alleen, kwam de vijand de vorige keer niet uit het oosten? Toch eens effe nakijken. Want straks gaat Delfzijl de lucht in. Of Venlo. En dan zitten we met de peren.

  • Datum: .

zaterdag 2 juni-2012
De veronderstelde Libische geheimsmurf Al Meghrahi heeft zich nog maar nauwelijks in zijn astrale plunje op de hoogste verdieping gesetteld met een legertje maagden of daar krijgen de ouwe verhalen over de werkelijke toedracht rond de aanslag op de Boeing Panam 103 boven Lockerbie ineens meer botten. Het Schotse dagvod The Herald verblijdde ons gisteren namelijk met het bericht, dat de Britse regering al sedert beginjaren negentig van de vorige eeuw een Jordaans rapport heeft achtergehouden waarin staat, dat de toenmalige Palestijnse groepering PFLP-GC verantwoordelijk was voor het gewelddadig demonteren van het toestel. Nou was dat al veel eerder geboerd door DEA/CIA-agent Lester Coleman, maar een officieel Jordaans document is even wat anders dan een inside story van een loslopende Amerikaanse geheimsmurf (1).
Geheel volgens de regels had de hoofdredactie van The Herald de Britse regering op de hoogte gesteld van de ophanden zijnde publicatie. De club van Cameron reageerde daarop als door een Poloniumadder gebeten en eiste van de dagvodleiding dat zij een gag-order tekende. Smoel houden. Maar de baasjes van The Herald gierden hun middelvinger de lucht in en gingen over tot publicatie. Opvallend was de reactie van de andere mainstreamvodden: geen.
Goed, met de bewijslast was geknoeid. En wat zegt een officieel Jordaans document nou helemaal? Bovendien Meghrahi is dood en begraven, de familie van de slachtoffers protesteren zich maar een ongeluk en dat de CIA in samenwerking met Iran/Contra-complotteur Monzer al-Khassar die Palestijnse splintergroepering zou hebben gebruikt om een drugslijn geheim te houden is te dwaas voor woorden (2). Zand erover. Veel zand.

(1) Zie “Boem (1)” dd. 27 november 2011.
(2) Grijp onze zoekmachine, rammel de term “Khassar” eruit en er gaat een wondere wereld open vol intrigerende figuren. Inclusief prins Bernhard en Rommy. Wat wil je nog meer?

  • Datum: .

maandag 16 december-2013
Operation Bird. Zo heette een van de onderzoeken naar de aanslag op de Boeing Panam 103 die op 21 december 1988 in een alternatieve hagelbui bij het Schotse Lockerbie naar beneden denderde. Het stond onder leiding van Jessica de Grazia en Philip Corbett. Respectievelijk OM-bons in New York en Britse oppersmurf en voormalig spaarvarkenhoeder bij de Bank of England. Jessica en Philip waren aan het neuzen geslagen in deze boeiende materie op verzoek van de verdedigers van de Libische hoofdverdachte Al Megrahi. Die werd in 2001 na een showproces bij ons in Zeist voor de rest van zijn leven in een Schotse kerker geworpen. Ook al was het bewijsmateriaal van uiterst suspect allooi en de Maltese hoofdgetuige een draaikont, die naar later bleek van de CIA een paar meloen dollar had gebeurd voor zijn verklaring.
Was er een alternatief? Jawel. Dat was in de vorige eeuw al grotendeels in de openbaarheid gekieperd door Lester Coleman, een voormalig snuffelaar van de Amerikaanse DIA en de DEA. Volgens hem had een fanatieke Palestijnse splintergroepering de aanslag uitgevoerd. Dat werd hem door zijn ouwe opdrachtgevers niet in dank afgenomen. Lester zeilde de petoet in en achtte het na zijn vrijlating verstandiger om naar Zweden te verhuizen.
Maar Lester's verhaal sloot naadloos aan op de bevindingen van de FBI. De Feds haalden bij hun snoroperatie naar de daders ene Mohammed Abu Talb naar boven. Een Egyptische meneer met een interessante hobby: het leggen van bommen. Bijvoorbeeld in 1985 in Kopenhagen, waar hij de aanblik van de synagoge en de kantoren van Northwest Airlines en El Al licht nuanceerde. Dat laatste kunstje herhaalde hij in datzelfde jaar nog in Amsterdam, waarna hij met zijn gezin naar Zweden (!) uitweek met een ondeugend Marokkaans paspoort. Hielp uiteindelijk niet. Hij werd gevat en verdween eind 1989 in een Zweedse kruipruimte. Levenslang, wat in Abbaland neerkomt op 20 jaar. De rapportage van de Feds leidde tot niks. De CIA had om allerlei duistere polletieke redenen een Libische Barber nodig en met de CIA is het nou eenmaal kwaad dadels eten.
Nou het leuke. Jessica en Philip kwamen in 2002 tot de conclusie, dat Abu Talb verantwoordelijk was voor dat rotgeintje boven Lockerbie. En die bom was volgens hullie niet in Frankfurt aan boord gebracht maar gewoon op Heathrow. Ook hun rapport werd door de CIA kundig van de weg afgereden. End of story? Zou je denken. Maar surprise, surprise, volgens de laatste berichten dient hun relaas nu als basis voor een docu die verderop deze week in roulatie wordt gebracht. Stevig mustard after dinner, want Al Megrahi werd in 2009 al vervroegd wegens een gevalletje kanker per vliegtuig naar Libië teruggestuurd en overleed bijna drie jaar later in zijn door de NATO platbeschermde Libië. Abu Talb is nog wel in leven. Een paar weken nadat Al Megrahi had kennisgemaakt met een verbluffend staaltje Schotse humaniteit, mocht de Palestijnse bommengoochelaar ook weer frisse lucht opsnuiven. Of de aangekondigde docu daar nog verandering in gaat brengen mogen we betwijfelen. De CIA wordt niet graag voor lul gezet. Stay tuned en voor meer interessante details over deze affaire kunt u zich vervoegen bij onze zoekmachine.

  • Datum: .

dinsdag 17 december-2013
Dat is snel. Er is nog niet rondgetoeterd, dat Libië indertijd geen ene reet te maken heeft gehad met dat Boeingbuitje bij Lockerbie of wat gebeurt er? Meldt de BBC dat de Libische regering of wat daarvoor doorgaat twee speurneuzen heeft aangewezen om hun Schotse en Amerikaanse collega's te helpen bij het doorvlooien van de papierwinkel in Tripoli. Want die Al Megrahi heeft natuurlijk niet op eigen gelegenheid dat bommetje in de buik van de Clipper Maid of the Seas gedeponeerd. Hij moet opdrachtgevers hebben gehad. En wedden dat ze wat vinden? Al moeten ze het zelf màken. Want we zeiden het gisteren al: de CIA wordt niet graag voor lul gezet (1). En dat hele verhaal over die Palestijnse splintergroepering en die meneer Abu Talb? Allemaal waaihout. Khadaffi was verantwoordelijk voor die aanslag en anders zijn zoon Saif wel. Die eerste is al geruimd en als we kunnen bewijzen, dat die zoon er ook iets mee te maken heeft gehad hebben we meteen een goeie reden om die ook naar boven te sturen. Want wij zijn de baas en zo gebeurt het. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 3 van gisteren

  • Datum: .

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch