Skip to main content

Boem (007)

02 april 2017

zaterdag 2 juni-2012
De veronderstelde Libische geheimsmurf Al Meghrahi heeft zich nog maar nauwelijks in zijn astrale plunje op de hoogste verdieping gesetteld met een legertje maagden of daar krijgen de ouwe verhalen over de werkelijke toedracht rond de aanslag op de Boeing Panam 103 boven Lockerbie ineens meer botten. Het Schotse dagvod The Herald verblijdde ons gisteren namelijk met het bericht, dat de Britse regering al sedert beginjaren negentig van de vorige eeuw een Jordaans rapport heeft achtergehouden waarin staat, dat de toenmalige Palestijnse groepering PFLP-GC verantwoordelijk was voor het gewelddadig demonteren van het toestel. Nou was dat al veel eerder geboerd door DEA/CIA-agent Lester Coleman, maar een officieel Jordaans document is even wat anders dan een inside story van een loslopende Amerikaanse geheimsmurf (1).
Geheel volgens de regels had de hoofdredactie van The Herald de Britse regering op de hoogte gesteld van de ophanden zijnde publicatie. De club van Cameron reageerde daarop als door een Poloniumadder gebeten en eiste van de dagvodleiding dat zij een gag-order tekende. Smoel houden. Maar de baasjes van The Herald gierden hun middelvinger de lucht in en gingen over tot publicatie. Opvallend was de reactie van de andere mainstreamvodden: geen.
Goed, met de bewijslast was geknoeid. En wat zegt een officieel Jordaans document nou helemaal? Bovendien Meghrahi is dood en begraven, de familie van de slachtoffers protesteren zich maar een ongeluk en dat de CIA in samenwerking met Iran/Contra-complotteur Monzer al-Khassar die Palestijnse splintergroepering zou hebben gebruikt om een drugslijn geheim te houden is te dwaas voor woorden (2). Zand erover. Veel zand.

(1) Zie “Boem (1)” dd. 27 november 2011.
(2) Grijp onze zoekmachine, rammel de term “Khassar” eruit en er gaat een wondere wereld open vol intrigerende figuren. Inclusief prins Bernhard en Rommy. Wat wil je nog meer?

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2017