Skip to main content

donderdag 14 april-2005
Actie is reactie. Hebben we ooit op school geleerd. Die wet bleek ook te gelden voor de culinaire ontboezemingen van Ben Ansems in zijn repliek op de serie Fecundo à la Schorsy. De reactie was afkomstig van een relatie van Ben, die het volgende schreef:

“Na het relaas van Ben de volgende opmerking: we moeten niet vergeten dat er een dossier van Ben in het bezit is van een persoon dat ongeveer 10 centimeter dik is. In dit dossier zitten rekeningen en bonnen welke zijn afgerekend door Ben met bankkaarten en deze waren niet privé. Het totaal opgeteld van deze bonnen zoals bloemen, bomen, huisdecoratie en alle mogelijke onzin die niets te maken hebben met het voeren van een onderneming bedroeg welgeteld 1 miljoen euri. Dat is geen kattenpis of half om half gehakt en had wel degelijk betaald kunnen worden van het vorstelijke salaris dat Ben verdiende.
Het is toch mooi dat over de onkosten die van privé-aard zijn je in Nederland op zijn minst onze minister van Financiën moet informeren. Opdat deze je dan speciaal een enveloppe met kadoverpakking kan toesturen (blauwe brief) om daarin je bijdrage te vermelden die je onvrijwillig moet overmaken op de rekening van onze koningin. Leuk dat dit nog niet gebeurd is, maar het kan nog steeds Ben.
Ik zal zorgen dat dit dossier met alle toebehoren bij onze minister van euri terechtkomt zodat hij jou alsnog deze kado-enveloppe kan toezenden met het daarbij behorende aanslagje. Zullen we zeggen dat ik dat nog maar zal doen in april 2005?
Het is een goed idee om jouw optrekje van 777.777,77 euri (zie website HUVA.be , immobiliën) op te zien gaan aan de bijdrage die jij gaat doen aan onze bijstandsstaat.
Er zijn mensen die het leuk vinden om jou een hak te zetten. Zonder bijbedoelingen overigens, maar wel met het idee om wat recht te zetten of om gehaktballen te draaien van het overschot van jouw uitgavepatroon. Want ook ik wil wel eens gehakt eten.
En Ben, sommige zaken zijn niet te ontkennen en ik zou gebruik willen maken van de mogelijkheid om een ieder die het dossier wil zien waarin jouw uitgaven zijn opgetekend dit aan hen op te zenden als zij hierom vragen. Dat kan via een reactie-mail op De Stelling (zie hiervoor de direct response knop bovenaan dit stukje - red.) naar aanleiding van dit bericht. Leuk om te weten of niet?
Een bijzondere relatie zal starten
”.

Oeps, daar zal Piet Belasting effe blij mee zijn. Laat staan alle andere koppensnellers. We hebben het gevoel dat er een climax in zicht komt. Raar hè?

  • Datum: .

vrijdag 15 april-2005
Vraagt Ben in ons lopend discussieforum om de stukken die ter inzage zijn aangeboden door een anonieme belager en Ben’s financiën ernstig in ongerede zouden brengen als ze naar Gerrit Zalm werden gestuurd. Stuurt Damocles de volgende e-mail:

“De president van deze puinhoop heeft gereageerd op mijn bericht en wil weten wat hij heeft uitgegeven. Ik kan me voorstellen dat hij dat niet meer weet. Het was ook zoveel om te onthouden. Ik dacht dat hij alleen maar doof was van al die schoolkinderen, maar nu heeft hij ook al last van geheugenverlies. Het kan vreemd lopen in een mensenleven. Van gevierd president tot loopjongen van de Vicusgroep. Trouwens Vicusgroep lijkt wel een beetje op Fiscusgroep. Dus om met Ben’s woorden te spreken zullen we deze bal eens draaien.
Het recept:
Voeg één Mercedes 600 toe aan een villa in Kalmthout. Doe hieroverheen de smaakmaker van Marokkaanse buitenhuisjes en rondt dit af met een vleugje fraudesaus en je hebt een voortreffelijk recept voor een bal van 35 miljoen euri, die zeer zwaar op de maag van de investeerders zal vallen.
Wanneer gaan al deze ballen gehakt nu eens bij elkaar op een bord liggen om de zaak werkelijk op te lossen. Ik heb een ongelooflijke trek om ballen te vreten en ga dit doen vanuit mijn veilige schuilplaats, de ballenbak. En ik ben niet van plan mijn identiteit prijs te geven, want dan komen misschien de Otties, de Geurten, de Japen, de Bassies, de Manuellen en alle anderen die betrokken zijn bij deze Bal op het idee om het zelf te gaan doen. Leuk, die saus met die bittere nasmaak.
Maar om aan Ben zijn vraag te voldoen zal ik in de laatste week van deze maand een afspraak met hem maken om hem het eerste exemplaar van zijn kookboek te overhandigen. Met daarin het alom geprezen recept van “hoe bak ik ballen van 35 miljoen euri?”.
Voor nabestellingen van deze oplage moet u snel zijn. Het gaat om een beperkte oplage van 815 stuks.
Een goede relatie
”.

Hmmmmm, lijkt ons echt smullen. Maar helaas, wij zijn alleen maar het doorgeefluik. Stay tuned.

  • Datum: .