Skip to main content

Ben onder vuur (001)

09 april 2017

donderdag 14 april-2005
Actie is reactie. Hebben we ooit op school geleerd. Die wet bleek ook te gelden voor de culinaire ontboezemingen van Ben Ansems in zijn repliek op de serie Fecundo à la Schorsy. De reactie was afkomstig van een relatie van Ben, die het volgende schreef:

“Na het relaas van Ben de volgende opmerking: we moeten niet vergeten dat er een dossier van Ben in het bezit is van een persoon dat ongeveer 10 centimeter dik is. In dit dossier zitten rekeningen en bonnen welke zijn afgerekend door Ben met bankkaarten en deze waren niet privé. Het totaal opgeteld van deze bonnen zoals bloemen, bomen, huisdecoratie en alle mogelijke onzin die niets te maken hebben met het voeren van een onderneming bedroeg welgeteld 1 miljoen euri. Dat is geen kattenpis of half om half gehakt en had wel degelijk betaald kunnen worden van het vorstelijke salaris dat Ben verdiende.
Het is toch mooi dat over de onkosten die van privé-aard zijn je in Nederland op zijn minst onze minister van Financiën moet informeren. Opdat deze je dan speciaal een enveloppe met kadoverpakking kan toesturen (blauwe brief) om daarin je bijdrage te vermelden die je onvrijwillig moet overmaken op de rekening van onze koningin. Leuk dat dit nog niet gebeurd is, maar het kan nog steeds Ben.
Ik zal zorgen dat dit dossier met alle toebehoren bij onze minister van euri terechtkomt zodat hij jou alsnog deze kado-enveloppe kan toezenden met het daarbij behorende aanslagje. Zullen we zeggen dat ik dat nog maar zal doen in april 2005?
Het is een goed idee om jouw optrekje van 777.777,77 euri (zie website HUVA.be , immobiliën) op te zien gaan aan de bijdrage die jij gaat doen aan onze bijstandsstaat.
Er zijn mensen die het leuk vinden om jou een hak te zetten. Zonder bijbedoelingen overigens, maar wel met het idee om wat recht te zetten of om gehaktballen te draaien van het overschot van jouw uitgavepatroon. Want ook ik wil wel eens gehakt eten.
En Ben, sommige zaken zijn niet te ontkennen en ik zou gebruik willen maken van de mogelijkheid om een ieder die het dossier wil zien waarin jouw uitgaven zijn opgetekend dit aan hen op te zenden als zij hierom vragen. Dat kan via een reactie-mail op De Stelling (zie hiervoor de direct response knop bovenaan dit stukje - red.) naar aanleiding van dit bericht. Leuk om te weten of niet?
Een bijzondere relatie zal starten
”.

Oeps, daar zal Piet Belasting effe blij mee zijn. Laat staan alle andere koppensnellers. We hebben het gevoel dat er een climax in zicht komt. Raar hè?

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 april 2017
Ben onder vuur