Tussen premies en piraten (076)

28 februari 2017
Hits: 662

dinsdag 21 mei-2013
Ja ja. Dat trompetterden wij al op 8 mei jl. : deze serie is weer in een hogere versnelling getrokken. Heeft alles te maken met een voorlopig getuigenverhoor dat opnieuw als een sarinwolkje boven deze affaire terecht dreigt te komen. Vandaag even een amuusetje vooraf. Over de overname van Hestia door het totaal wezensvreemde buro van Flip van den Hurk onder auspiciën van “schoft Beumer” (1).
Toen Flip door Beumer werd gedwongen om de Hestia-onderzeeër over te nemen stond ie al voor meer dan tien meloen in het krijt bij het Scroogebedrijf in Utrecht. Dat werd er daarna niet fleuriger op en Flip werd dan ook in een latere fase bij de vulles gezet. Zijn tien discipelen kregen vervolgens een aangenaam riekende vetteworst voor hun neus en geloof het of niet ze begonnen allemaal te rennen. Met ieder een krediet aan hun ballen van acht à negen ton. A titre personnel. Zo werd Flip's verlies van tien meloen overgeheveld naar een andere dimensie en eenmaal daar aangekomen ging het bloedzuigen gewoon verder. Eerst was de sfeer nog tamelijk feestelijk, maar al gauw maakte een grauwsluier zijn entree en uiteindelijk ging de boel down. Flip's discipelen in een zak met as, want voor het wegpoetsen van een schuld van acht à negen ton heb je wel meer nodig dan een armetierig swiffertje uit de meterkast. Fijn hè, om zaken te mogen doen met een staatsverzekeraar? Ons advies: nooit, maar dan ook nooit aan beginnen. Stay tuned.

(1) Voormalig ASR-intrigant Rob Beumer werd met deze term aangeduid door ex-verzekeraar Willem Nieuwenhuis in zijn boek “Mijn Waarheid. Geldgerommel”. Voor meer info over Flip is het raadzaam onze zoekmachine aan te slingeren.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 februari 2017
Aantal keren bekeken: 662
Tussen premies en piraten

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch