Skip to main content

Revolutie? (003)

26 maart 2017

donderdag 3 februari-2011
Fuckaduck. Wat is er gebeurd met Ahmed Maher? Nadat Hosni's lichte cavalerie op het Tahrirplein verscheen was ie een hele tijd pleite. Voor niemand te bereiken. Zelfs niet via zijn vertrouwde, in cellen opererende Facebook netwerk. De jeugdige Ahmed en zijn friends zijn al een tijdje bezig Egypte te demubarakken. In 2008 hield hij voor het eerst een lucifer onder een vrijheidsraket, maar dat liep met een sisser af. Nu leek het er meer op, ware het niet dat die ouwe Hosni niet van plan was om gehoor te geven aan de eisen van de opstandige middenklassers. Erger nog, na beschaafd beraad met Barack's boy Frank G. Wisner en een telefoontje met de middenoostelijke vredesgier Tony Blair gaf hij vanuit zijn riante stulp in Sharm-el-sheikh het sein voor de contra-attaque. Gedirigeerd door zijn Bormannetje en vice-prez Omar Suleiman.
Het spionageapparaat van Omar heeft in vakkringen een goeie naam. Zoals het hoort heeft hij overal in de Egyptische samenleving zijn luistersmurfen geĆÆnstalleerd en maakt hij gebruik van de laatste snufjes op het gebied van tracking. Infiltreren van Gmail, Google, MSN, Twitter, Facebook en hoe dat moois allemaal mag heten en functioneren, geen probleem voor Omar. Vooral dankzij de nieuwste snufjes van de ook bij KPN niet onbekende Amerikaans-IsraĆ«lische Boeingdochter Narus, waaronder de Deep Packet Inspection apparatuur.
Je kan je dus voorstellen wat er normaliter met Ahmed Maher en zijn netwerk is gebeurd of staat te gebeuren. Een van de luitjes die zich naar eigen zeggen zorgen maakt is Sherif Mansour. Een topjongen van Freedom House. Die pampert Ahmed en zijn groep al jaren en wij weten ongeveer wat dat betekent. Zoals al eerder gezegd: niets is wat het lijkt (1).
Newsflash: Gisteravond laat kreeg een internetmedium toch kort contact met Ahmed. Via zijn debiel. Nee, hij was niet gearresteerd. Op de vraag of ie op zijn sodemieter had gehad van Hosni's lichte cavalerie gaf hij geen antwoord. Stay tuned.

1. Zie voor de achtergronden van Freedom House bijvoorbeeld de gelijknamige serie op de Followup-site. Geen bloemen.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 maart 2017