Skip to main content

De AFM en de botte bijl (002)

08 april 2017

donderdag 18 februari-2010
Goed. Waar waren we? Effe in de tuin kijken. Ja hoor, daar staat ie nog, Theodorretje Kockelkoren. En maar zwaaien met zijn zwaardje. Wat roept ie? Effe de schuifdeur openzetten. Oooooh, hij heeft het over het rendement. Hij bedoelt te zeggen dat het probleem bij het aanbieden van warme grond is, dat je geen rendement kan garanderen. Knap hè van zo’n ventje? Moet je horen hoe hij dat uitdrukt:

“Wij zijn vooral kritisch over de bedrijfsvoering. Nergens geeft men onderbouwing van de kans dat de agrarische grond inderdaad ooit als bouwgrond wordt aangemerkt. Dat is cruciaal voor het rendement van de beleggers. Die maken verlies als de grond niet in een bestemmingsplan als zodanig wordt aangemerkt

Daarmee zet Theodorretje beleggers rechtstreeks in een klasje vol achtergebleven primaten en halve idioten. Maar afgezien daarvan: er is geen enkele verplichting om je durfpoen in warme of lauwe grond te steken. Je doet het of je doet het niet.
Verder zit het AFM-riddertje nog met het vraagstuk rond de integriteit van de aanbieders. Zegt ie:

"De meeste aanbieders verkeren nog steeds in de veronderstelling dat ze niet onder toezicht vallen. In feite zijn ze illegaal bezig".

In feite heeft Theodorretje daarvoor in 2008 al een klap voor zijn kanis gehad van vrouwtje Cramer van VROM. Die schreef dat grondbeleggingen niet zondermeer onder AFM-toezicht vallen. Asjeblieft, hoor je het eens van een ander. En het is dat een kadi in Rotjeknor recentelijk een lading spijkers voor zijn fietsje heeft gegooid, anders had Theodorretje acuut een proces wegens smaad aan zijn ribbetjes gekregen.
Nou, we doen de tuindeur maar weer dicht. Laat onze jongen maar even lekker uitrazen. Hij wordt altijd een beetje moeilijk als ie ongelijk krijgt. Tot de volgende keer. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 april 2017
De AFM en de botte bijl