Skip to main content

Corendonnerwetter (002)

09 april 2017

woensdag 14 december-2011
O zeker, de vakantie op Kreta was best heel redelijk. Wat wateroverlast, wat geluidsoverlast, honden en katten in de eetzaal, maar je moet niet liggen te zeiken over elk wissewasje. En bovendien viel daar op 14 oktober, een dag na aankomst op Kreta, een heuglijk bericht te noteren uit Juul's hondenkennelblaadje van de Basisweg onder het kopje "Claim na vliegvertraging makkelijker". Even een kwootje. Komt ie:

"Vliegpassagiers die te maken krijgen met annuleringen en vertragingen langer dan drie uur kunnen nog makkelijker een forse schadevergoeding claimen. Die kan, afgezien van kosten voor maaltijden en hotels, oplopen tot 600 euro per oersoon. Dat heeft het Europese Hof van Justitie gisteren ( op 13 oktober dus, red.) ondubbelzinnig bepaald."

Nou was dat zonder twijfel een bevestiging van de Europese verordening uit 2004, die in deel 1 van dit verhaal al voorbij kwam (1). Het lag dus voor de hand, dat de onderhavige klantjes van Corendon die aan de voorwaarde voldeden rapido na hun terugkeer in Nederland een claim indienden. Conform het vodje dat de Turkse reisonderneming zelf op 13 oktober aan alle passagiers had uitgedeeld en de kakelverse uitspraak van het Europese Hof. Maar zij kwamen van een kouwe oktoberavond thuis. Want Corendon zag dat even anders. Het wordt nog heel leuk. Dus stay tuned.

1. Deel 1 is terug te vinden tussen onze bijdrages van woensdag 7 december.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 april 2017
Corendonnerwetter