Skip to main content

Een Specht maakt nog geen zomer (030)

27 februari 2017

dinsdag 26 april-2005
Op 14 april jl. werden in Manilla twee Britten in de kuif gevat in Makati City op de Filippijnen na een tip dat ze met iets ondeugends bezig waren. Het ging om Paul Edward John Flavell en Sam Beany en het was een heterdaadje op het kantoor van de locale DHL. De rakkers wilden namelijk een paar ijzeren boxen naar Zürich sturen en hadden al betaald toen hen vriendelijk werd verzocht de boxen te openen. Er zaten bonds en notes van de Amerikaanse Federal Bank in uit 1934 ter waarde van 3 triljoen dollar (1). Valserikken, dat wel.
Er wordt op dit moment nog driftig gezocht naar twee maatjes van Paul en Sam: Zeki Mehmet Bayram en Peter Wittkamp. De laatste hier en daar gespeld als Whittkamp. Hij zou eveneens de Britse nationaliteit hebben. Maar volgens onze informanten ligt dat even anders.
Wittkamp is namelijk een uit Keulen stammende Duitser die tegenwoordig in Konstanz woont. Pakembeet een uurtje rijden van het bij ons dankzij deze serie populair geworden Sankt Gallen. Hij beweert een voormalig agent te zijn van de Bundes Nachrichten Dienst en zou het baasje zijn van de security-firma Amerex, samen met ene Gallus Scherrer uit, jawel, Sankt Gallen. De firma zou daar opereren vanuit het kantoor van Vermögungsverwaltung Markus Geiger en zich van tijd tot tijd liëren met een Brit ( John Doe) en een Amerikaan Bill Golembiewski.
Mocht u geïnteresseerd zijn in het uitrukken van poten dan kunt u prima bij deze heren terecht. Niet zo lang geleden zou deze combinatie wat dat betreft nog succesvol hebben geopereerd bij Equity Trust in Lissabon. Het telefoonnummer van Wittkamp luidt 004915115238480 en van Scherrer 0041794014304. Je weet maar nooit.
Wat dit allemaal vandoen heeft met deze serie? Nou, de introductie van voornoemde schelmen bij Equity Trust werd volgens onze bronnen verzorgd door Stephan Frischknecht, de steun en toeverlaat van onze good old Bob Specht. En waar schreven wij al over in aflevering 14 en 28 van deze serie? Over het verpatsen van een hele voorraad twijfelachtige bonds en notes van de Amerikaanse Federal Bank uit 1934 afkomstig uit Wells Fargo boxen, waarbij het kantoor van Stephan een rol zou hebben gespeeld! Een leuk onderwerp voor onze grote broers misschien? Anytime. Stay tuned.

(1). Een triljoen is een miljoen tot de derde macht.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
27 februari 2017
een specht maakt nog geen zomer