Skip to main content

Tranen over Newtown (002)

09 april 2017

dinsdag 18 december-2012
Zit een man in een container. In Missoula, Montana. Al bijna zes jaar zijn raamloze werkplek. Doet ie? Hij drukt op de knop van een joystick (!) als een of andere onzichtbare oetlul in een commandocentrum dat zegt. En dan vuurt “zijn” drone in een onherbergzaam baardenland aan de andere kant van de aardkloot een raket af op een of ander doel dat oetlul heeft uitgekozen. Kan een hutje met inhoud zijn, een kar met een ezel en een handelaar in witlof, feestgangers met Bavaria nul op weg naar een bruiloft. Kortom de vijand.
Werd die man door de jaren heen niet vrolijker van. Tot ie brak en voorgoed de container verliet. Gebeurde er? Op een dag was het aftellen begonnen voor het afvuren van een raket op een ouwe geitenstal. Noch geit noch hoeder in zicht. Met nog drie tellen te gaan komt er een jochie de hoek om. Te laat om te stoppen. Hop, daar ging de Hellfire-raket. Hop, daar ging het jochie.
De man: “Hebben we een jochie gekeeld?”
Controlerende piloot aan de andere kant van de aardkloot: “Ik denk het wel”.
De man zet op zijn chat: “Hebben we een jochie gekeeld?”
Oetlul: “Nee, het was een hond”.
Niet de eerste hond op twee benen, die gedood is door een drone. Inmiddels zijn het er 172.
Obama, tijdens zijn toespraak in Newtown: “We kunnen dit niet meer tolereren”. Heeft ie gelijk in. Jammer nou, dat ie het alleen heeft over het vermoorden van kinderen in de USSA. Door “friendly fire”. Change? No he can’t. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 april 2017
Tranen over Newtown