zondag 16 december-2012
Was het ontroering of een bos uien? Het was in ieder geval curieus dat president Obama een paar tranen leek weg te pinkelen tijdens zijn laatste persconferentie naar aanleiding van de slachtpartij in Newtown. 26 slachtoffers, onder wie 20 kleine kinderen. Laten we aannemen dat het ontroering was en niet een kunstmatige huilbui. Bijvoorbeeld als aanzet tot het officieel terugdringen van het weelderige wapenbezit in zijn land.
Het wachten is nu op het wegpinkelen van tranen bij nieuwe slachtingen onder de kinderen van Irak, Afghanistan, Libië, Pakistan, Syrië en God weet waar zijn troepen verschijnen om de westerse suprematie in stand te houden. Niet dat het helpt, maar dan zouden we voorzichtig kunnen gaan geloven dat Obama ook maar een mens is.

  • Datum: .

dinsdag 18 december-2012
Zit een man in een container. In Missoula, Montana. Al bijna zes jaar zijn raamloze werkplek. Doet ie? Hij drukt op de knop van een joystick (!) als een of andere onzichtbare oetlul in een commandocentrum dat zegt. En dan vuurt “zijn” drone in een onherbergzaam baardenland aan de andere kant van de aardkloot een raket af op een of ander doel dat oetlul heeft uitgekozen. Kan een hutje met inhoud zijn, een kar met een ezel en een handelaar in witlof, feestgangers met Bavaria nul op weg naar een bruiloft. Kortom de vijand.
Werd die man door de jaren heen niet vrolijker van. Tot ie brak en voorgoed de container verliet. Gebeurde er? Op een dag was het aftellen begonnen voor het afvuren van een raket op een ouwe geitenstal. Noch geit noch hoeder in zicht. Met nog drie tellen te gaan komt er een jochie de hoek om. Te laat om te stoppen. Hop, daar ging de Hellfire-raket. Hop, daar ging het jochie.
De man: “Hebben we een jochie gekeeld?”
Controlerende piloot aan de andere kant van de aardkloot: “Ik denk het wel”.
De man zet op zijn chat: “Hebben we een jochie gekeeld?”
Oetlul: “Nee, het was een hond”.
Niet de eerste hond op twee benen, die gedood is door een drone. Inmiddels zijn het er 172.
Obama, tijdens zijn toespraak in Newtown: “We kunnen dit niet meer tolereren”. Heeft ie gelijk in. Jammer nou, dat ie het alleen heeft over het vermoorden van kinderen in de USSA. Door “friendly fire”. Change? No he can’t. Stay tuned.

  • Datum: .

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch