Skip to main content

Fata morgana's in Luxemburg (002)

09 april 2017

dinsdag 11 april-2006
Wat zou het toch zijn met advocaten? Vrijdagochtend vroeg zonden we de volgende mail naar maître C.L. Brandt in Den Haag:

“Ten behoeve van een publicatie op onze website zouden wij graag willen weten of het juist is, dat u beslag heeft laten leggen op het huis van de Luxemburgse advocaat mr. Gilles Bouneou aan de Zeekant in Den Haag en daarnaast een procedure bent gestart om hem van het tableau in zijn woonplaats te laten verwijderen. Dit naar aanleiding van een omvangrijke oplichtingsaffaire, waarbij talloze Nederlanders miljoenen hebben verloren bij investeringsprojecten die door de her Bouneou als buitengewoon winstgevend en kosher werden afgeschilderd, maar die achteraf het karakter van een luchtballon bleken te hebben”.

Mr. Brandt zegde vrijwel direct toe ons asap te zullen antwoorden, maar tot nu toe niks. Is dat omdat de zaak zich in een te delicaat stadium bevindt of maken wij teveel een Calimero-indruk? Kan allebei, maar wij zijn nu eenmaal driftige baasjes en houden niet van al te lang wachten. Geplaagd als we vaak worden door “de trein naar Tuttifruttidorp heeft twintig minuten vertraging”, “u heeft nog zes wachtenden voor u”, “druk twee voor inlichtingen over uw aanslag, druk acht voor de hoogte van uw aanslag, druk vijf als u een zenuwinzinking heeft gekregen van uw aanslag, bedankt voor het wachten”.
Maar goed, het is zoals het lijkt. We gaan vrolijk verder met onze speurtocht naar schuld en boete in deze zaak. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 april 2017
Fata morgana's in Luxemburg