Skip to main content

zaterdag 8 april-2006
Ja hoor, we hebben er weer een voor de bumper. Een spookrijder in beleggersland. Volgens uiterst betrouwbare bronnen zou het gaan om maître Gilles Bouneou. Een gerenommeerde bef uit Luxemburg, die al zo’n kleine twintig jaar ook in Nederland over een optrekje aan de kust beschikt en voor zaken regelmatig heen en weer pendelt.
En wat voor zaken. Hij spiegelt aan luitjes met bijvoorbeeld wat leuke pandjes in de boekhouding voor dat hij over inside information beschikt van ophanden zijnde fusies, overnames en meer van dat moois. Dus als ze rap rap instappen kunnen ze op hun gemakkie vette winsten maken.
Als onderpand gebruikt Gilles een paar kratjes vastgoed van een trust die door hemzelf wordt beheerd. De trustees hebben geen flauwe notie dat Gilles aan het rommelen is met hun eigendommen, maar wat niet weet wat niet deert.
Eigenlijk een oud verhaal in nieuwe zakken, maar sinds de rattenvanger van Hameln is er niet veel veranderd. Dus talloze redelijk in de kluiten zittende Nederlanders trokken in de afgelopen jaren naar Luxemburg met eurotekens in de achteruitkijkspiegel. Gilles bracht hun pandjes dan onder in een offshore-prul, trok alle bevoegdheden naar zich toe en dat was het.
Van de deals kwam uiteraard geen ruk terecht, maar hé er gaat in zaken wel eens wat mis niet waar?
Neem nou die deal van november vorig jaar. Volgens Gilles zou het Franse telecombedrijf Free op korte termijn worden overgenomen door grote broer Bouygues. Als je snel was, kon je je inzet verdubbelen. Want niemand wist het nog, Gilles wel. Hij haalde met dat verhaal 1,4 miljoen euro op. Alleen het verhaal klopte niet. En de beleggers konden fluiten naar hun kluiten.
Tot nu toe is vriend Bouneou met deze fratsen weggekomen, maar er lijken zowel voor de Nederlandse kust als in het groothertogdom zware buien in de startblokken te staan. En of die zich ontwikkelen tot een volwassen depressie hoort u nog van ons in de zeer nabije toekomst. Stay tuned.

  • Datum: .

dinsdag 11 april-2006
Wat zou het toch zijn met advocaten? Vrijdagochtend vroeg zonden we de volgende mail naar maître C.L. Brandt in Den Haag:

“Ten behoeve van een publicatie op onze website zouden wij graag willen weten of het juist is, dat u beslag heeft laten leggen op het huis van de Luxemburgse advocaat mr. Gilles Bouneou aan de Zeekant in Den Haag en daarnaast een procedure bent gestart om hem van het tableau in zijn woonplaats te laten verwijderen. Dit naar aanleiding van een omvangrijke oplichtingsaffaire, waarbij talloze Nederlanders miljoenen hebben verloren bij investeringsprojecten die door de her Bouneou als buitengewoon winstgevend en kosher werden afgeschilderd, maar die achteraf het karakter van een luchtballon bleken te hebben”.

Mr. Brandt zegde vrijwel direct toe ons asap te zullen antwoorden, maar tot nu toe niks. Is dat omdat de zaak zich in een te delicaat stadium bevindt of maken wij teveel een Calimero-indruk? Kan allebei, maar wij zijn nu eenmaal driftige baasjes en houden niet van al te lang wachten. Geplaagd als we vaak worden door “de trein naar Tuttifruttidorp heeft twintig minuten vertraging”, “u heeft nog zes wachtenden voor u”, “druk twee voor inlichtingen over uw aanslag, druk acht voor de hoogte van uw aanslag, druk vijf als u een zenuwinzinking heeft gekregen van uw aanslag, bedankt voor het wachten”.
Maar goed, het is zoals het lijkt. We gaan vrolijk verder met onze speurtocht naar schuld en boete in deze zaak. Stay tuned.

  • Datum: .

woensdag 12 april-2006
U weet dat wij het bef-gilde niet hoog in het vaandel hebben hangen. Net als banken. Niet allemaal natuurlijk, je hebt ook integere beffen. Maar hoe vind je uit wie wat is? Neem nou de Luxemburgse maître Bouneou. Volgens insiders besodemietert hij de kluit al jaren. Met name in Den Haag en omgeving. Zoals we eerder in deze serie al hebben aangegeven. Tijd dus voor een nummertje wederhoor. Wij zonden hem vanochtend de volgende mail:

“Gezien het feit, dat u volgens welingevoerde bronnen al enige decennia regelmatig in Nederland opereert, zijn wij zo vrij ervanuit te gaan dat u het Nederlands redelijk beheerst.
Daarom richten wij ons tot u in onze eigen taal. Wij hopen dat u 't ons niet kwalijk neemt.
Ten behoeve van een vervolg op de pas gestarte artikelenserie “Fata morgana’s in Luxemburg” op de actuele pagina van onze website zouden wij graag van u willen weten of het juist is, dat er namens een deel van uw cliëntèle door de Haagse advocaat mr. C.L. Brandt beslag is gelegd op uw woning aan de Zeekant in Scheveningen. Dit naar aanleiding van een door u geregisseerde “scam”, waarbij naar verluidt een x-aantal miljoenen euro verdwenen zouden zijn.
Volgens eerder genoemde bronnen zou dat overigens niet de eerste keer zijn. Wat bij ons het vermoeden doet rijzen, dat de aan u toevertrouwde pecunia in sommige gevallen op avontuurlijke wijze zijn verkregen. Dat zou de reden zijn waarom alleen de Luxemburgse Postbank nog bereid is dit soort zaken met u af te handelen.
Wij zouden het zeer op prijs stellen al u uw visie zou willen geven op deze beschuldigingen en innuendo’s.
”

U kent ons credo: Nooit geschoten, nooit een gat in een toga. Stay tuned.

  • Datum: .