Skip to main content

Malloten (004)

02 april 2017

vrijdag 29 januari-2010
Zeker. Onder milieuwetenschappers zitten ook koekenbakkers. Maar het beroerde is dat je dat aan de buitenkant niet kan zien. Pas als ze een koek hebben gebakken in plaats van een nog betere wc-eend of meer van dat moois dan weet je het.
Tot welke categorie de heren David Keith, Edward Parson en Granger Morgan behoren moet nog blijken. Maar het ziet er somber uit, want in hun universitaire keukentjes in respectievelijk Calgary, Michigan en Pittsburgh stinkt het. Naar zwavel. Het trio heeft namelijk aan verschillende regeringen gevraagd om een fonds vol meloenen te reserveren voor een revolutionair onderzoek. Dat behelst het kietelen van vulkanen om ze tot uitbarsting te laten komen. Dan komt er een hele reut zwavel in de lucht, wordt het zonlicht getemperd en wordt het vanzelf kouder. Is dat dure terugdringen van CO2 ook meteen niet meer zo urgent. Hun liefje wat wil je nog meer?
Goed, je moet misschien wat vaker naar de dokter wegens problemen met je bloedsomloop, je hart, je ogen, je wiptoestel, je maag, je darmen, je lever, je nieren, je flappers, je huid en je longen en je gaat je af en toe wat vreemd gedragen. Maar er moeten nu eenmaal offers worden gebracht om de aarde te redden.
Klinkt allemaal erg naar Strangelove of Lupardi, maar wie heeft er indertijd om een atoombom gevraagd en die is er toch gekomen. En wie weet zijn die plannen om nucleaire shit met torpedo’s in de oceaanbodem te begraven ook al ergens uitgeprobeerd (1). Zonder dat mevrouw Cramer daar erg in had. Dus goed oppassen, voordat die milieumalloten onverhoopt nog verder de ruimte krijgen. Stay tuned.

(1) Zie de serie "Ship ahoy" die vanaf 10 januari jl. deze site onveilig heeft gemaakt.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2017