Skip to main content

Tussen premies en piraten (059)

28 februari 2017

maandag 25 juni-2012
Soms raakt er wel eens eentje tussen de wielen. Moet u dit artikeltje (nog) eens even lezen. Over staatsassuradeur ASR. Is van 10 mei jl. In de wielrennerij wordt dit stiekeme gedoe linkeballen genoemd. En gottegot, wat doet hoofdbons Jos Baeten zijn best om het in de sloot rijden van Optima als een logisch, zakelijk initiatief voor te stellen. Maar wie dit dossier nog eens doorbladert weet, dat ASR wel vaker smerige truukjes gebruikt om aan de meet met de gladiolen te gaan strijken. PSL overkwam hetzelfde lot als Optima. Ondanks het feit, dat de Eindhovense onderneming lang niet zo uitgepierd was als Optima. En het is dat PSL-kopman Jos Lindhout het besluit nam om niet in de bezemwagen plaats te nemen, anders was ook dit dossier al lang en breed weggefrommeld in het ronde archief van de zo keurige Utrechtse verzekeraar.
Nou ja, keurig. Op het oog. Want wat is er keurig aan het bedreigen van opponenten, akkoordjes met beffen van die opponenten, het opzetten van deals met avontuurlijke ondernemers, het wegwerken van een zwartboek met een juridisch foefje, schijt hebben aan de regels in de rechtsgang, Utrechtse penose, kogelgaten in dienstvoitures, spookapen, het veld insturen van een engel uit de hel, een procuratiehoudster met een merkwaardige befbul en haar familie die in valse Modigliani’s handelde en met voorkennis in aandelen ASR? Om eens wat te noemen. Allemaal te vinden in dit dossier. En meer.
Wat zei ons Jos Baeten ooit ook weer in De Telegrof? “Verzekeraars hebben een maatschappelijke verantwoordelijkheid”. Yeah, sure. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 februari 2017
Tussen premies en piraten