Skip to main content

Van safe naar zeef (001)

08 april 2017

zaterdag 7 januari-2012
Als oortje moet je er in het algemeen voor zorgen, dat er geen rare dingen rond je VIP gebeuren en dat ie in ieder geval in leven blijft. En als die VIP dingen doet die je als doorgewinterd oortje zou afraden daar later stijf je bek over dichthouden.
Noem eens wat. Stel dat onze ex-primus Jan Peter B. na een paar pilsjes in zijn Haagse uitzakbar voor de zoveelste keer aan de blonde stoot achter de toog vroeg om met hem mee te gaan voor een gezellig samenzijn. Dan was het de taak van de oortjes in kwestie geweest om te anticiperen op die eventuele gebeurtenis. En mocht de genante vertoning zich echt hebben voltrokken dat hooguit hebben vermeld in hun geheime logboek. Terwille van de nationale vuiligheid.
Ga je er overigens wel van uit, dat de opdrachtgever van de oortjes geen dubbele agenda heeft of te maken heeft met een vijandige infiltratie. Neem nou bijvoorbeeld een min of meer weggemoffelde happening in Australië tijdens het bezoek dat Obomba onlangs aan Australië bracht. Daar vond een doortastende journalist in een onbetekenende goot een bloemlezing vol details over de veiligheidsmaatregelen rond het bezoek van de Amerikaanse juntaleider. Gewoon verloren of expres? In het eerste geval een blunder van formaat. In het tweede een uiterst ernstig vergrijp, dat je doet terugdenken aan 22 november 1963. Als die ramp tenminste tussen uw oren is blijven hangen, want het is langer dan 45 jaar terug en na die periode schijnt het al wat zompig te worden in de bovenkamer.
Gelukkig solliciteerde de gelukkige Australische vinder niet naar de titel "lone nut", maar voor hetzelfde geld was zijn plaats ingenomen door een mafketel als Oscar Ramiro Ortega-Hernandez en dan had Canberra een groot probleem gehad. Oh? U heeft ook al last van hiaten in uw korte termijngeheugen? Oké, even een kontje. Ga in deze rubriek terug naar 17 november 2011. Daar vind u Oscar terug in het artikeltje "Ridders". En over Oscar en zijn illuster voorgangers valt nog wel het nodige te vertellen in deze context. Dus stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 april 2017
Van safe naar zeef