Skip to main content

Octopussy (443)

woensdag 20 juni-2012
Pipo de clown en Mamaloe
Reizen recht door zon en regen
Langs de wijde wereldwegen
Pipo de clown en Mamaloe
Maken van hun leven een heerlijk ratjetoe.


Verander Pipo de clown in Rob van de Rhee en beschouw Mamaloe als de bijnaam van Robbie’s wederhelft en je komt aardig in de buurt van de rauwe werkelijkheid waarmee het stel momenteel wordt geconfronteerd. Zo moesten zij recentelijk hun riante villa in Bosch en Duin achter zich laten wegens achterstallige hypo-penningen en in arren moede een standplaats zoeken aan de Astridboulevard in Noordwijk. Maar ook daar ontstonden betalingsproblemen en moesten zij opnieuw hun ezeltje Nononono voor de kar spannen om op zoek te gaan naar een volgend plekje. Jammer, dat wij deze avonturen niet terugvinden op Pipo’s, sorry Robbie’s, internetsite (1). Wel een handvol sprookjes en wat zure zult over Kleintje Muurkrant.
Neem bijvoorbeeld zijn interpretatie van het gevalletje Uniwall, Robbie’s laatste demise in een lange rij vol kommer en kwelgeest. Een toeleveringsbedrijf bij een project van een Van der Valk-telg, die volgens vriend Robbie niet alleen verantwoordelijk was voor de ondergang van Uniwall, maar ook voor de overname ervan door lieden uit de sfeer van de Amsterdamse sexindustrie. Dat was een ontboezeming van 2 juni jl. en Robbie beloofde ons de nodige sappige details. Maar met al die verhuizingen is hij daar kennelijk nog niet aan toegekomen.
De werkelijkheid rond deze affaire is zelfs voor ons als notoire leken op juridisch gebied eenvoudig terug te vinden onder de rokken van Vrouwe Justitia. Robbie’s zogenaamde vorderingen op Van der Valk werden overtuigend afgewezen (2). In het laatste faljissementsverslag meldt de curator nog effies fijntjes, dat Robbie’s vordering van 250.000 ballen onjuist was.
Trouwens, wat dacht u van deze: Robbie’s Uniwall heeft ten tijde van de uitvoering van het project zo’n slordige 1.300.000 euro in de gleuf gekregen, maar daarvoor een tegenprestatie geleverd van pakembeet 280.000 euro. Verschil ten faveure van Robbie: 1 meloen. Kijk, dat is pas ondernemen.
Verder kon Uniwall-huurbaas Bruynzeel-Interfinish naar zijn penningen fluiten met bovenstaand melodietje. Al dan niet begeleid door een heel orkest van andere crediteuren, waaronder de bekende blauwe brievenfirma. En over Robbie’s paulianeus handelen en onbehoorlijk besturen in dit gevalletje hebben we het al eens gehad in aflevering 436.
In de centrale verwarming op zijn site rept Robbedoes over zijn nieuwe project in Zuid-Spanje: zorg- en herstelhotels in Zuid-Spanje voor de ouderen onder ons. Je houd je hart vast. Stay tuned.

(1) Goegel naar Rob van de Rhee en je vind vanzelf zijn homepage.
(2) Zie zaaknummer/rolnummer 212471/KG ZA 11-86 Rechtbank Arnhem LJN
BQ660.

Klik hier om uw reactie toe te voegen