Skip to main content

Bostonse remmen (003)

08 maart 2017

dinsdag 13 augustus-2013
Een intern mailtje van de Howdy-beveiligingsfirma Stratfor, die zo lekkere dikke mik is met de officiële Amerikaanse snuffelorganisaties. Komt ie:

“Brennan zit achter de heksenjacht op onderzoekjournalisten die hun info krijgen uit welingelichte kringen in Washington.
Noot: Er is een speciale opdracht van het Witte Huis om achter iedereen aan te gaan die negatieve dingen publiceert over de Obama-agenda (oh jee). Zelfs de FBI is ervan ondersteboven. De Wonder Boys moeten de vloer onder zich voelen wegzakken
”.

Die mail werd gelanceerd op 21/9/2010 en Brennan was John Brennan, op dat moment Obomba's topadviseur op het terrein van baardbestrijding. In 2008 had de yes-we-can-prez geprobeerd hem tot hoofd van de CIA te bombarderen, maar dat moest even op de lange baan omdat zijn kandidaat al te enthousiast was geweest over het ontvoeren en roosteren van verdachte Mo's. Begin dit jaar kreeg Brennan uiteindelijk toch de gladiolen in zijn armen gedrukt, na een uiterst rommelige eindsprint.
Uiteraard werd de inhoud van de bovenstaande mail door de leiding van het Witte Ziekenhuis met klem tegengesproken. Meneer Brennan had helemaal geen opdracht, laat staan plannetjes om al te nieuwsgierige journalisten de berm in te wurmen.
Nou het leuke. Zoals we al eerder meldden reed vermaard onderzoekjournalist Michael Hastings op 8 juni op half vijf 'sochtends met een lekker gangetje een boom in. Aanvankelijk werd de theorie van de Bostonse remmen het conspiratieve circuit ingeslingerd (1). Aan de hand van camerabeelden gaat nu de story rond dat in de wagen van Michael eerst iets ontplofte voordat ie de boom inging.
Hoe dit ook zij, Michael was definitief naar boven. De dag ervoor liet hij zijn gappies weten dat ie met iets heel groots bezig was en dat daarom de FBI op zijn achterbumper zat. Hij kondigde aan dat ie zich even gedeisd zou houden, maar dat werd dus wat langer dan ie gedacht had.
Vraag was wat dat “iets heel groots” eigenlijk was. Daarover heeft zijn echtgenote nu wat licht verschaft. Michael had iets vervaarlijks opgedoken over John Brennan. Het CIA-opperhoofd dat noch opdracht, noch plannetjes had om al te nieuwsgierige journalisten de berm in te wurmen. Jason Bourne? Dit is spannender. Dit gaat om het echie. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 2 dd. 9 juli 2013

Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 maart 2017
Bostonse remmen