Skip to main content

Guido's kunstjes (010)

09 april 2017

vrijdag 24 september-2004
Even terug in de tijd. In de eerste helft van 2001 publiceerden wij onder bovenstaande titel een frisse over Guido Haak*. Een internationale oplichter van de buitencategorie die volgens ingewijden een speciale band heeft met de vroegere minister van Buitenlandse Zaken Schmelzer.
Guido was in de jaren zeventig al betrokken bij buitengewoon intrigerende affaires in het Midden-Oosten door zijn zakelijke contact met de tegenwoordig in Damascus huizende Palestijnse zakenman Hassan Zubaidi**.
Later maakte hij nog furore met het achterover drukken van een hoopje meloenen van het Britse Leger des Heils samen met een paar associé’s van de Amerikaanse mafia en zoog hijhet laatste bloed uit de Nederlandse franchisehouder van Weight Watchers, een dochter van de Amerikaanse dikmaker Heinz.
Aanleiding tot deze serie waren zijn zwendelpraktijken onder de vlag van de Britse techno-onderneming Waterfields. Hij raakte daarbij in aanvaring met luitjes die als het om zaken gaat er niet voor terugdeinzen even lijfelijke druk uit te oefenen. Guido zag zich genoodzaakt aan zijn stutten te trekken en zijn activiteiten te verleggen naar Denemarken en Rusland. Die activiteiten hielden verband met het recyclen van huisvuil en een zootje agressieve stoffen die bergenhoog opgestapeld zouden liggen in het zuiden van Rusland. Althans, tot voor kort. Want toen een stel schuldeisers wat al te nadrukkelijk aan hem begonnen te schudden verbrak Guido alle verbindingen en verdween. Naar verluidt is opnieuw de jacht op hem ingezet. Als er nieuws is, hoe grimmig ook, hoort u dat van ons. Stay tuned.

* Zie "Guido's kunstjes" op de Followup-site.
** Zie "De achterzijde van het beursschandaal", deel 2 en 3, "Steekspel rond een uraniumdeal” en "Neerland’s stille kracht” op de site van de Morgenster.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 april 2017
Guido's kunstjes