Skip to main content

Ssssst (004)

09 april 2017

dinsdag 1 december-2009
Toch gek. Wordt zo’n Timothy Hampton van de zesde etage naar de zeventiende gesjouwd, dan hophop naar beneden gelazerd en voor de rest hoor je er geen reet meer van. Terwijl je toch mag aannemen dat in een VN-gebouw de boel strak in de kieren wordt gehouden. Camera's, oortjes, de hele santenkraam. Maar niemand heeft wat gezien of gehoord voordat Timothy op de vloer uitmekaar spatte. Wie dat gelooft is bij Sinterklaas blijven steken.
En Timothy was niet de eerste die met een dubbele salto gestrekt aan zijn eind kwam. Begin dit jaar is daar ook nog een Amerikaan op deze manier gesneuveld. Van hem weten we verder al helemaal niks. Wat zijn werk was. Waar hij zijn cheeseburgers kocht. Nog niet eens zijn naam. Geheim.
Je moet trouwens toch goed om je heen kijken als je bij de VN bezig bent met fishy stuff. Zo zeilde februari vorig jaar ene Maria DiBiase van het VN-kasteel in New York zonder afscheidsbriefje naar beneden. Van 19 hoog. Net als Timothy was Maria een computernerd die officieel van het WHO (World Health Organisation) in touw was, maar ook toegang had tot een database die ondermeer materiaal bevatte over de levendige illegale handel in nucleair materiaal. En kennis op dat terrein kan heel erg ongezond zijn. Ook over Maria hebben we verder niks meer vernomen. Wij adviseren Ad Melkert daarom met klem om als het effe kan geen kantoortje in te richten dat hoger ligt dan de eerste etage. Voor je het weet lig je bij de VN op de keien. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 april 2017