Skip to main content

donderdag 22 oktober-2009
De Britse regering doet al een tijdje zijn fucking best om een wet erdoor te drukken die het OM en aanpalende snuffelorganisaties het recht geeft om in heikele gevallen geheime onderzoeken te doen. En de resultaten daarvan te onthouden aan John Public. Vraagje: wat is heikel en wie bepaalt dat? Antwoord: dat bepaalt de regering. Trouwens, je hoeft alleen maar de gevalletjes rond David Kelly, Jean Charles de Menezes, Lockerbie en Irak uit je ingebouwde echoput te takelen om tot het besef te komen dat het alleen maar gaat om de formalisering van een bestaande praktijk. Het plan werd gisteren gevierendeeld in het Hogerhuis, maar over een paar maanden wordt er een remake verwacht. Net zolang tot iedereen suf is geluld en het voorstel met een koele pint in de slokdarm verdwijnt.
Is ook hard nodig, want dinsdag jl. blijkt ene Timothy H. ruim 35 meter naar beneden te zijn gestuiterd in het trappenhuis van een Weens gebouw. Niet zomaar een gebouw maar het gebouw van de VN, waar net de besprekingen tussen Iran, Rusland, Frankrijk en de USA zouden beginnen over de nucleaire snoepjesfabriek van "Moshe" Ahmadinejad cs. Timothy zou als expert op het gebied van stiekeme kernproeven ook meedoen aan de discussies, maar helaas.
Volgens personeel dat na de salto mortale te hoop liep had een tot nu toe niet nader gespecificeerde artiest vier maanden geleden dezelfde sprong gewaagd. Net als nu zouden zowel NN als Timothy de act zelfstandig hebben uitgevoerd. Zonder assistentie. Het kan ook zijn dat het op die etage gewoon glad is.
Kijk, alleen al om de uiterst belangrijke onderhandelingen niet te frustreren is iedereen erbij gebaat om de echte resultaten van het smurfenonderzoek onder de vloerbedekking te wurmen. En dat is wat de Britse regering nou bedoelt met haar wetsvoorstel. Het is gewoon beter zo. Gaat u gewoon lekker slapen. Welterusten. Retteketet. Beter Bed.

  • Datum: .

donderdag 22 oktober-2009
Na zo'n jaar of zeven beginnen de verklaringen van klokkenluider Sybil Edmonds toch langzaam hun weg te vinden in de mainstream en de vakliteratuur. Neem nou bijvoorbeeld military.com. Een site die zich uitput met nieuws uit de Amerikaanse en globale militaire wereld. Geen links gedreutel. Niet eens Liberal. Maar toch recentelijk een flinke scheut aandacht voor Sybel. Compleet met de volgende kwoot over Marc Grossman en andere oliebollen in overheidsdienst, die van tijd tot tijd zulke gezellige tidbits overhevelden naar belangstellenden in Istanbul en Tel Aviv :

"... Ambtenaren van het Pentagon zonden die buitenlandse agenten een lijst met namen van lieden die toegang hadden tot gevoelige informatie op het gebied van nucleaire en wapentechnologie. Inclusief hun sexuele voorkeur, de hoogte van hun hypotheek, hun eventuele gokverslaving etcetera. Daarmee gingen die agenten dan aan de slag en trokken die potentiele informanten over de streep".

Chantage dus. En aanleiding om voor de zoveelste keer op onze eigen Blechtrommel te slaan. Om Den Haag aan te sporen serieus werk te maken van het gevalletje Demmink. Dat begon met een stoet aan verklaringen over de onbedwingbare hang naar kinderhopsen bij de secretaris-generaal van Justitie. Is geen hol mee gebeurd. Getuigen werden tot zwijgen gebracht, de Gaykrant en Panorama lieten zich door Joris in een hoek manouvreren, een officieel onderzoek leverde zoals gebruikelijk niks doorslaggevends op, Turkse bronnen kregen tegenwind, Huseyin Baybasin kreeg onaangekondigd bezoek, publicaties op het internet zijn per saldo niet serieus te nemen, al die toestanden rond de medina in Arnhem zijn toevallig, blablablablabla. En voor de rest stilte. In een zaak waarbij een van de allerhoogste ambtenaren mogelijk wordt gechanteerd en gedwongen is om keurig in de Turkse pas te lopen op straffe van het naar buiten brengen van vunzigheden.
Wat zo'n Joris allemaal kan doen ten behoeve van Turkse opdrachtgevers uit zowel de polletieke als avontuurlijke sfeer? Kunnen we alleen maar zwetend naar raden. Het is rustig rond de Hofvijver. Gaat u maar lekker slapen Welterusten. Retteketet. Beter Bed.

  • Datum: .

maandag 2 november-2009
Net Baantjer, maar dan anders. Timothy Hampton, een 47-jarige Britse atoombolleboos maakt in Wenen een zwieber van 17 hoog naar beneden en is zo dood als een pier uit 1200 voor Christus. Vraag: pleegde hij zelfmoord? Werd ie naar beneden gemieterd door een onverlaat? Of was het gewoon glad boven? Volgens een expert met een stethoscoop ging het om zelfmoord. Smurfen blij. Maar het lag wat moeilijk, want er was geen afscheidsbrieffie aan vrouw en kroost. Dan maar een second opinion. En jawel, professor Kathrin Yen van het Ludwig Instituut in Graz vond met een CT-scan verdachte sporen in de nek van Timothy. Nee, geen tekenen van verwurging. Meer dat er met Timothy gesleept was. Van de zesde verdieping waar hij werkte naar de zeventiende en dan hoppa. Is nog theorie en Kathrin had nog niet voor een yen politiemateriaal onder ogen gehad. Maar de hele zaak in een Sachertorte verwerken en dan overgaan tot de orde van de dag is er niet meer bij. Dus werk aan de winkel voor die Herren De Cock (mit C,O,C,K), Vledder und wie die Namen weiter auch sind in Oesterreich. Kunnen ze meteen het stof van dat andere dossier afblazen. Dat van die stijf anoniem gehouden Amerikaan die nog geen jaar geleden eenzelfde vlucht ondernam cq. onderging. Gek, maar het is net of we Anton Karas weer horen. Stay tuned.

  • Datum: .

dinsdag 1 december-2009
Toch gek. Wordt zo’n Timothy Hampton van de zesde etage naar de zeventiende gesjouwd, dan hophop naar beneden gelazerd en voor de rest hoor je er geen reet meer van. Terwijl je toch mag aannemen dat in een VN-gebouw de boel strak in de kieren wordt gehouden. Camera's, oortjes, de hele santenkraam. Maar niemand heeft wat gezien of gehoord voordat Timothy op de vloer uitmekaar spatte. Wie dat gelooft is bij Sinterklaas blijven steken.
En Timothy was niet de eerste die met een dubbele salto gestrekt aan zijn eind kwam. Begin dit jaar is daar ook nog een Amerikaan op deze manier gesneuveld. Van hem weten we verder al helemaal niks. Wat zijn werk was. Waar hij zijn cheeseburgers kocht. Nog niet eens zijn naam. Geheim.
Je moet trouwens toch goed om je heen kijken als je bij de VN bezig bent met fishy stuff. Zo zeilde februari vorig jaar ene Maria DiBiase van het VN-kasteel in New York zonder afscheidsbriefje naar beneden. Van 19 hoog. Net als Timothy was Maria een computernerd die officieel van het WHO (World Health Organisation) in touw was, maar ook toegang had tot een database die ondermeer materiaal bevatte over de levendige illegale handel in nucleair materiaal. En kennis op dat terrein kan heel erg ongezond zijn. Ook over Maria hebben we verder niks meer vernomen. Wij adviseren Ad Melkert daarom met klem om als het effe kan geen kantoortje in te richten dat hoger ligt dan de eerste etage. Voor je het weet lig je bij de VN op de keien. Stay tuned.

  • Datum: .