Skip to main content

Een Specht maakt nog geen zomer (016)

27 februari 2017

zondag 6 februari-2005
Aaaaaach. Laat nou blijken dat die Stephan Frischknecht al vanaf oktober vorig jaar zijn ambt niet meer mag uitoefenen. Vanwege de schulden die hij her en der heeft gemaakt. Ja, dat krijg je als je je jaren lang pro bono een slinger in de rondte werkt om onze “Bob” Specht van de luchtslang te krijgen. Dat zègt Stephan natuurlijk niet. Die verklaart dat ie in een financiële dip terecht is gekomen door een paar lullig verlopen vastgoeddeals, met als stralend middelpunt het Zwingli Zentrum in Wildhaus. Een soort Mekka voor natuuraanbidders*.

In totaal zijn de schulden van onze Stephan inmiddelsopgelopen tot naar schatting 10 miljoen Zwitserse frankskes. Maar hij heeft beloofd dat hij begin deze week alles zal betalen en dan krijgt hij ook officieel toestemming om weer een bef onder zijn kin te hangen.

Geen Katzendreck, maar je weet maar nooit. Want zijn vriend Specht is een groot illusionist en haalt zelfs meloenen uit iemands neus als dat nodig mocht zijn. En dat hoeft niet altijd een louche neus te zijn. Als we even terugbladeren in deze affaire komen we toch ook de namen tegen van een gerenommeerd advocatenbureau als Schut & Grosheide en niet te vergeten de Union Bancaire Privée. De al even gerenommeerde privébank van een boven elke verdenking verheven topbankier als Edgar de Picciotto. Er is wellicht dus nog hoop voor Stephan. Als het nou maar niet de hoop van die eerder vermelde Katze is. Stay tuned.

* zie aflevering 15 dd. 15 januari jl.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
27 februari 2017
een specht maakt nog geen zomer