Skip to main content

Don't cry (003)

27 februari 2017

woensdag 17 juli-2013
Gaan we weer. Op de derde van deze maand wurmden wij er een moeizaam stukkie uit over de bilaterale verhouding tussen Argentinië en Israël. Noch koek, noch ei meer. Oorzaak: die Argentijnse kloothommels hadden ineens een rukkie gegeven aan het onderzoek naar de aanslag op AMIA. Een Argentijns/Israëlisch ontmoetingscentrum dat in juli 1994 uit zijn voegen werd getild door een bomaanslag. Nog zo erg niet, de troffel is geduldig, maar 85 doden en honderden gewonden stuuk je zomaar niet weg (1).
De resultaten van het smurfenonderzoek naar de daders onder leiding van opperjurk Alberto Nisman wezen tot nu toe voornamelijk in de richting van Hezbollahbaarden en Iraanse Gepetto's. Amigo Nisman had de hele boel achter mekaar laten zetten in een strafdossier van 500 A-4tjes en zou zich begin deze maand in galop naar Washington spoeden om het te overhandigen aan een paar luitjes van het Amerikaanse Congres. Ging niet door. Hogerhand floot hem terug.
De Congresgangers waren zwaar over hun plas. Vorige week schreven zij dan ook een brandbrief aan Heinz Kerry (BuZabaasje) en Eric Holder (Justitiebaasje). Daarin eisten zij op hoge witte poten sancties tegen het Argentijnse bewind, dat de gore moed had om de banden met Iran wat dichter tegen de centrale verwarming te leggen.
Ziet er dus niet gezellig uit. En dat werd er niet beter op toen eind vorige week tijdens een vergadering van Mercosur (2) naar buiten werd geblazen, dat rond de 100 Argentijnse hoge mieters
stelselmatig waren geprismd door de NSA. Of op andere slinkse wijze afgelegd. Want zoals een beschaafd land betaamt is ook Argentinië aangesloten op het wereldwijde netwerk van allerlei soorten onderzeese communicatiekabels. En via programma's als OAKSTAR, STORMBREW, BLARNEY en FAIRVIEW dreggen de NSA-gringo's ook langs die weg alles op wat er door mensen wordt geouwehoerd. En mochten ze onverhoopt nog wat missen, geen nood, de Britten pikken de rest wel op met programma's als “Mastering the internet”, “Global Telecoms Exploitation” en “Tempora”.
Om ook een duit in het controlezakje te doen bond zij van Kroes vandeweek ten overvloede ook nog het plannetje van een Europese internet-identiteitskaart aan een Brussels ballonnetje. Nog even en we kunnen bijvoorbeeld nooit meer iets schrijven à la Neel's close encounter of the first kind in de Mercedes van een tankercleaner. Laat staan series als bijvoorbeeld “Adel verplicht”, “Van Estoril naar Zandvoort”, “Lubbers en de Muzelmannenbom”, “Mabel Wisse Smit”, “Royalty” en “Het schaduwcommando van de Prins”. Word je kaart ingetrokken. Ter wille van de veiligheid.
We hebben het al eens eerder geschreven: als je nog wat privé met iemand wil poekelen, moet je hem of haar meenemen naar een donker bos en dan je conversatie voeren via een blocnootje. Na het gesprek blocnootje vernietigen en de as verspreiden. En nou maar hopen dat ze dit ook lezen in Buenos Aires. Stay tuned.

1 ) Zie de vorige aflevering. In januari van dit jaar tekenden de Argentijnse en Iraanse ministers van BuZa een memorandum of understanding in Ethiopië over een gezamenlijk onderzoek naar de AMIA-aanslag. Op het moment waarop tegen Nisman “ho” werd geroepen zwaaide het zoeklicht naar de met een Joods DNA-tje rondzeulende voormalig minister van Binnenlandse Zaken Carlos Vladimir Corach.
2 ) Een Zuidamerikaanse vrijhandelszone waarin Argentinië, Brazilië, Uruguay en Venezuela volle bak participeren, Paraguay tijdelijk op de reservebank zit en Bolivia, Guyana en Suriname aan het warm lopen zijn.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
27 februari 2017