Skip to main content

Fast and furious (003)

27 februari 2017

dinsdag 26 juli-2011
Nog gekker. In ieder geval twee namen van de grappenmakers die als intermediair optraden bij de verkoop van wapentuig aan de Mexicaanse snorkelkartels zijn boven water getild. Het ging om de heren Jacob Chambers en Sean Stewart. En wat blijkt? Jacob en Sean hadden al ettelijke malen de petoet van binnen gezien. Wegens inbraak, heling, handel in verwarrende middelen en moeilijk doen bij hun arrestatie.
Geen vissen waarvoor een surfer op het strand moet blijven, maar hun naam staat wel op de onverlatenlijst van de FBI. En dat houdt ondermeer in dat ze geen wapens mogen kopen in een officiële speelgoedwinkel. Merkwaardig dus, dat ze in Phoenix toch ettelijke malen zo'n winkel binnenbanjerden en konden kopen wat hun kwalijke hartjes begeerden. Foutje in het systeem of iets anders? Iets anders.
Zoals we al eerder hebben geboerd sprak pispaal Kenneth Melson, de grote smurf van het federale bureau ATF (Alcohol, Tobacco, Firearms), zijn vermoeden uit dat zijn club op een wapens-voor-drugs-operatie van de CIA was gestuit. Kan Kenny gelijk in hebben. Want wat zei een ATF-smurf gisteren off the record? Dat ze nog nooit zo hoog waren geïnfiltreerd in het Sinaloa kartel. Kijk, en daar zit de pijn. Net als ten tijde van de Iran/Contra heeft de CIA besloten om samen te werken met het machtigste kartel en de rest te scheren. Om zo de marktprijs van de witte snorkel een beetje op peil te houden ten behoeve van banken als Wells Fargo en andere volwassen spaarvarkens (1). Toen kreeg het Medellin-kartel van Pablo Escobar de voorkeur tot hij teveel babbels kreeg. Nu ligt het Sinaloa-kartel van Joaquin Guzman aan de voorspeen. Dus zelfs een afgestudeerde Inholland-parel kan begrijpen, dat de ATF van Kenny Melson kansloos was. Fast werd ineens very slow. En furious kwam later. Stay tuned.

1. Via dochter Wachovia

Klik hier om uw reactie toe te voegen
27 februari 2017
Fast and furious