Skip to main content

Lamstralen (001)

07 april 2017

dinsdag 5 april-2011
Er is aan de overkant van de grote plas radioactieve narigheid gevonden in de melk. Afkomstig van de in elkaar geplofte atoomvehikels van General Electric in het Japanse Fuck-u-shima. Dat was effe schrikken. Dus verklaarde een topgeleerde van de Food and Drug Administration het volgende:

"Radioactieve straling is in ons dagelijks leven voortdurend om ons heen. En die stelt helemaal niets voor vergeleken met wat vrijkomt in Fukushima-Daichi. Iemand wordt bijvoorbeeld blootgesteld aan straling als hij met een vliegtuig het land doorkruist, televisie kijkt en zelfs als hij met bouwmaterialen in de weer is".

Kijk, dat heet nou misleiding. Want of je op Schiphol met je handen omhoog door een poortje moet of dat je met je glaassie melk een druppel radioactief iodine uit een verrotte kernractor naar binnen gulpt zijn twee heel verschillende dingen.
En wat denk je van deze? Er stroomt een hele zooi radioactief materiaal bij Fuck-u-shima de zee in. Nog afgezien van het feit dat geen enkele sushibar in de buurt zijn licht nog op hoeft te doen, omdat de hapjes je tegemoet stralen, hoeft de bemanning van welk schip dan ook dat de Japanse wateren doorklieft niets te vrezen. Als je na aankomst de boot gewoon met water en zeep effe lekker afsopt kan er verder niks gebeuren. De hoeveelheden zijn zo laag, dat ze geen gevaar vormen voor de matroosgezondheid. Aldus commandant Jeff Davis van de Amerikaanse Zevende Vloot, die wij overigens zelf nog niet zien ronddarren met een emmertje Cilit Bang en een borstel. Met andere woorden: er is eigenlijk niks aan de hand. Ga gerust surfen op Hawai en ga gerust onder een koe hangen als je daar zin in hebt. Voorlichting!

Klik hier om uw reactie toe te voegen
07 april 2017