Skip to main content

Een dreun voor de drone (001)

02 april 2017

dinsdag 6 december-2011
Vorige week lieten de legersmurfen van Mosje Ahmadinejad weten dat ze een Amerikaanse stealthdrone hadden neergeschoten. Oeps, dachten ze in Washington. Maar inmiddels zijn ze overgegaan in oeps, oeps. Want naar alle waarschijnlijkheid is de drone niet neergeschoten, maar zachtjes naar beneden gemanouvreerd en op de grond gezet.
Zo'n drone wordt vanachter de horizon bestuurd via een satcom met een megahertzsignaal op een geheime frequentie. Wat hebben de Ruskies een kleine twee maanden geleden gedaan? Die hebben een Avtobaza aan Iran geleverd. Da's een verrijdbare installatie, die een inkomende drone kan overnemen met een sterker signaal op dezelfde frequentie. Toegegeven, die moet ie eerst vinden. Maar het principe is eigenlijk zo eenvoudig, dat het apparaat binnenkort misschien in het assortiment van Intertoys terechtkomt.
Dat betekent overwerk in de USSA. Want stel je voor dat de Poetipoes die Avtobaza's en gros gaan produceren en ze op de kashba's smakken in allerlei baardlanden. Da's een dreun van heb ik u daar. Op naar een nieuwe drone met gigahertz. Kutrussen.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2017
Een dreun voor de drone